magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - VAC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.24, 19:59
    FTC-VAC 0:0

    Blum nagyszerű centerhalfjátéka sem tette gólképessé az FTC csatársort.
    FIC: Amsel— Takács II, Hungler II. — Matkovich, Blum, Fuhrmann— Héger, Kelemen, Pataki, Eisenhoffer, Tóth.
    VAC: Fischcr— Grosz II, Singer— Grünblatt, Weisz Gy., Hermann— Haar, Breuer, Boross, Lébi, Ivanovszky.
    — Üllői-uti pálya. — 5000 néző. — Biró: Ivancsics Mihály. —

    Az FTC választ

    a VAC kezd nap ellen. Rögtön az FTC támad, de nem jut lövéshez, csak a 2. percben lő Blum messziről kapu fölé. A VAC lefutása sem szerencsésebb. Az FTC pár percig tanyáz még a VAC kapu előtt, de eredménytelenül. A 3. percben Pataki-Eisenhoffer passzjátéka Kelement hozza jó helyzetbe, de éles lövése kapu fölött süvít el.
    Mezőnyjáték következik pár percig, az előrehuzódott védelmek előbb Lébit, majd Eisenhoffert állítják offszeidre. Az FTC ismét frontba kerül, előbb Tóth fut le, de centerét Hermann taccsra védi, majd Héger centerét fejeli Eisenhoffer kapura, de Fischer biztosan fogja. A 14. percben szép FTC akció, Héger centerét végigpasszolják a csatársoron, míg Tóth tiszta helyzetbe kerül, de lövésébe beledobja magát Fischer s elfogja a labdát.
    Ezután két perc szünetet szentel a két csapat Oprée Rezső emlékezetének.
    Feldobás után folytatódik az FTC fölénye. Matkovich passzára Héger nem fut rá, amiért a közönség méltatlankodik. Most Ivanovszky fut le, Matkovich hibáz, Takácson átmegy, de közelről kapu mellé lő. (19. p.) Az FTC balszárny támadása Eisenhoffer késésen akad meg. Egy percre rá azonban helyrehozza hibáját s dribbli ulán 20 méterről hatalmas lövést küld — a kapu mellé.
    A 23. percben a VAC is lefut s Ivanovszky szöktetéséből Lébi lefutását Takács előbb taccsra, a taccsdobást pedig kornerre védi. A kornerból kavarodás támad, végül Hungler tisztázza a helyzetet.
    Folytatódik az FTC fölénye anélkül, hogy komoly veszedelembe hozná a VAC-kaput. Az FTC halfsora kitűnően dolgozik, Blum nagyszerűen irányít, ha belső passzai kissé erősek is. Matkovich agilis, Fuhrmann okosan helyezkedik. Sajnos, a csatársort nem hatja meg a halfsor igyekezete, roszszul folytatják az akciókat , rosszak a centerezések s belül a passzok. Az FTC több, mint 10 percig tanyáz a VAC-kapu előtt s csak a 35. percben szabadul fel a VAC kapuja, amikor Haar lefut, centere Borosshoz kerül, akinek áttörését Matkovich csak kornerra tudja szerelni. A korner Breuerhez jut, szép lövése az alsó kapufáról pattan le, a labdát Boross kézzel akarja beütni, de Amsel ezt is védi. Ez után a kis ijedelem után ismét az FTC támad, de Pataki lövése kapu fölé megy, Héger beadását pedig Kelemen ismét hajszálra lövi kapu mellé. (40. p.)

    Szünet után

    sem változik a helyzet, sőt az FTC fölénye talán nyomasztóbb, mint az első félidőben, igaz, hogy a csatársor tehetetlensége is ezzel arányosan növekedett Az első percekben Héger lefutását szerelik, majd a 4. percben Pataki lövését Fischer fogja. A szökni készülő Kelement elnyomják, míg Pataki szép lapos lövése ismét Fischer zsákmánya lesz.
    A VAC a 11. percben fut le először, de Ivanovszky offszeidjén megakad a törekvésük. Héger fut le ismét, de centere rosszul jön Patakinak, aki mellé lövi a labdát. Pataki—Eisenhoffer veszélyes passzjátékát Singer menti lövés előtt.
    A VAC-ot most a fürge Haar két lefutása hozza frontba, átjut Hungleren, de Takács mind a kétszer ment. Ivanovszky lefutását szintén Takács menti. Ez után mintegy öt percig támad az FTC, Hégert forszírozza, de már fáradt , Hermannt Singer szerelik. Csak a 25. percben jut veszélybe a VAC kapuja, Eisenhoffer egyénileg átdolgozza magát a védelmen s hatalmas lövést küld kapu fölé.
    A 27. percben ismét nagyszerű helyzete van a VAC-nak. Haar centerét Amsel elfogja, de Lébi ráfut s a labdát kiejti, s az Lébi mögé esik, amíg azonban megfordul, Blum taccsra ment.
    A játék ezután erősebb lesz, főként Lébi és Weisz foultolnak többször. Az FTC fölénye most már állandó, de egyetlen helyzete sem adódik, mert a VAC védelme tömörülten védekezik.

    Sporthirlap, 1924. március 24.