magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Attila FC 5 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.30, 22:22
    Ferencváros—Attila 5:1 (3:0)

    Ferencváros: Amsel — Takács I, Hungler II — Fuhrmann, Bukovi, Obitz — Rázsó, Takács II, Turay, Szedlacsek, Kohut. — Attila: Németh — Kutik, Dankó — Hajós, Pruha, Janovitz — Friesz, Powolny, Muhoray, Siklóssy, Pimpi.

    A mérkőzés hatalmas ferencvárosi rohammal indul, az első lefutás után máris bent a labda az Attila hálójában, de a Takács fejese offszájdból esik. A fölény hamar kialakul, az Attila-védelem csak futkos a támadások között, míg az 5. percben Szedlacsek labdájával
    Kohut lerobog, centerezésére Németh kivetődik, de későn, mert Takácsnak még sikerül a kapuba nyomni a labdát, amit a hálóba csak még beljebb segít Dankó. (1:0).
    Az Attila-balszárnya kornert hoz, amit Pimpi elront. A 8. percben Takács magas keresztlabdájával
    Kohut kitörni próbál, rövid ideig küzd a halfjával, majd beemeli a labdát Takácshoz, aki a hatosról a hálóba vágja. (2:0).
    A Ferencváros most könnyedén veszi a játékot és szóhoz jut az Attila. Powolny hosszú lövését Amsel a kapu fölött kornerre üti. Közben Turay tiszta labdát öt lépésről a kapu fölé küld. Pimpi veszélyeztet, Amsel kornerre véd. Percekig támad az Attila, de lövés nincs. A 17. percben újra nagy helyzete van Turaynak, de tétovázik, mire Dankó leszereli. Powolny a félpályáról tör ki, de lövése keresztben megy el. Siklóssy kétszer is jó helyzetben a kapu mellé lő. Közben Takács II. könnyebben megsérül és vagy öt percre kiáll. A 21. percben Rázsót előbb faultolják, majd centerezése a büntető területen Dankó kezét éri.
    A tizenegyest Turay lapos lövéssel behelyezi. (3:0).
    A kiszökő Kohutot Kutik elgáncsolja, de most nincs tizenegyes. Az egész mezőny visszaesik, lanyha játék folyik. Némileg az Attila van fölényben, de könnyen szerelik, mert csak Powolny veszélyes. Az utolsó öt percben a Ferencváros erősít és könnyen visszaszorítja az Attilát. Ekkor Némethnek néhány bátor védésre nyílik alkalma.
    Szünet után a Ferencváros egy ideig folytatja a lezser játékát. Powolny lövései foglalkoztatják Amselt, közben pedig Takács is kitör egyszer és éles lövését Németh szépen védi, majd Turay jut jó helyzetbe, ekkor pedig Kutik talpal bele a lövésbe. Negyedóra után jön fel a Ferencváros, de lövésig ott sem érik meg a helyzet. Sőt az Attila megint, erősít, kornert szerez, amit Muhoray rossz lövése fejez be. Egy másik lerohanásból Pimpi élesen centerez, Muhoray luftol Powolny lábáról pedig leperdül a labda nagy gólhelyzetben. Megint kornert szerez az Attila, amelynek támadásait megszakítja egy ferencvárosi gól.
    A 22. percben Takács I. felszabadító labdáját a Szedlacsekkel helyet cserélt Turay keresztben Takács II.-hez küldi, aki futtában vagy húsz méterről remek sarkos lövéssel továbbítja a hálóba. (4:0).
    Ferencvárosi támadások folytatódnak. A 26. percben Muhoray kétes faultjáért
    a tizenhatosról szabadrúgás, amit Obitz pontosann Takács II elé tálal és Takács II. fordulásból a felső léc alá vágja a labdát. (5:0).
    Az Attila nagy energiával küzd a becsületgólért, amit a 29. percben sikerül is elérnie.
    Pimpi kornerét Friesz Siklóssyhoz emeli, aki kapásból a hálóba továbbítja. (5:1).
    A hátralévő időben csak Takács II. újabb kitörése és Németh ügyes védése emelkedik ki. Befejezésül Siklóssy még egyszer jó helyzetbe jut, de Fuhrmann elfaultolja.
    Bíró: Gerő Ferenc.

    Sporthirlap, 1928. április 30.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.13, 10:22 (szerk.: 2018.12.13, 10:45)
    Üllői-út. Bíró: Gerő. 10.000 néző

    Ferencváros: Amsel — Takács I., Hungler — Fuhrmann, Bukovi, Obitz —- Rázsó, Takács II., Turay, Szedlacsek, Kohut.
    Attila: Németh — Kutik, Dankó — Hajós, Pruha, Janovitz — Friesz, Powolny, Muhoray, Siklóssy, Pimpi.

    1:0 Takács II (4 p.)
    2:0 Takács II (6 p.)
    3:0 Turay (11-esből)(? p.)
    4:0 Takács II (? p.)
    5:0 Takács II (72 p.)
    5:1 Siklóssy (75 p.)

    Ferencváros trénere: Tóth István
    Attila trénere: Nagy József

    Nemzeti Sport, 1928.04.30.