magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Bocskay FC 6 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.30, 21:22
    Ferencváros—Bocskai 6:2 (2:1)
    Ormos leszerződtetése, sőt a ferencvárosi védők könnyelműsége sem segíthetett a Bocskain. Góllövő: Táncos, Mátéffy, Takács II. Turay, Táncos, Takács II.(11-esből), Mátéffy, Takács II. Üllői út, 6000 néző. Bíró: v. Karsay.
    Ferencváros: Angyal — Korányi, Papp — Laky, Sárosi, Lázár — Táncos, Takács II., Turay, Szedlacsik, Kohut.
    Bocskai: Budai — Fejér dr., Molnár — Villányi, Moóré, Keviczky — Markos, Vince, Teleky, Mátéffy, Ormos.
    A mérkőzésbe nagy győzniakarással induló Bocskai általános meglepetésre tényleg a tegnap délelőtt villámigazolással leszerződtetett
    Ormossal a balszélen áll fel.
    A Ferencváros csak annyiban változtat összeállításán, hogy Korányi játszik a jobb bekk posztján, Papp pedig, aki nem tud jobb bekket játszani, a baloldalon.
    A Bocskai főleg az első félidőben tényleg élénk ellenállást tanúsított és sokat veszélyeztetett, de lassankint mindjobban kidomborodott a zöld-fehérek fölénye. Az ismét magára talált és ragyogóan játszó Sárosi mind többet dobta frontba a ferencvárosiakat, úgy hogy a Ferencváros fölényes győzelme a végén teljesen kifulladó debreceniekkel szemben nem is maradhatott el. Pedig a Bocskai is sok nehéz percet szerzett a zöld-fehérek híveinek, még a Ferencváros fölénye alatt is. Ennek azonban igen sokszor a zöld-fehérek könnyelműsködve játszó védelme volt az okozója.
    Az élénkiramú és változatos — bár nem túl nívós — játékot nagymértékben károsan befolyásolta a pályát borító és felette kavargó portenger. Sürgősen segíteni kell ezen, mert a kavargó por nemcsak a játékosok egészségét veszélyezteti, hanem a közönség számára is igen kellemetlen. Eleinte tartja magát a debreceni csapat
    A Bocskai kezd nap és szél ellen, de a B-közép lelkes tempó fradizása közepette a Ferencváros lendül rögtön támadásba. Feltűnően idegesen játszik mindkét csapat. A Ferencváros csatárai percekig ott tanyáznak a Bocskai kapuja előtt, de az idegeskedő debreceni védelem hibáit sem tudják kihasználni.
    Eleinte mindkét részről szemmelláthatólag kerülik a közelharcot, mintha mindkét csapat a másik közelgő túrájáéra gondolna.
    Végre felszabadul a Bocskai is s Ormos bemutatkozó lefutása után pontosan centerez. Markos a tizenhatos sarkáról kapásból lő, Sárosi azonban az ötösön fejjel ment.
    Változatos, hevesiramú a játék, egyik percben az egyik, másik percben a másik kapusnak kell közbelépni, de a Ferencváros támadásai energikusabbak és veszélyesebbek. A 8. percben meg is van ennek az eredménye. Keviczky kornerra ment Takács II. elől, Kohut jól csavart sarokrúgását Takács II. élesen a bal sarokra fejeli, Budai azonban remekül vetődve kiüti a labdát, de éppen
    Táncos elé, aki védhetetlenül vágja a balsarokba. 1:0.
    Válaszul Ormos fut le, beadását Teleky fejeli sarokra, de Angyal biztosan ment.
    A bíró kétszer egymásután tévesen állítja most meg a Ferencváros csatársorát. Előbb
    Takács II.-nél, majd Szedlacsiknál állapít meg teljesen tévesen lesállást. A 12. percben Szedlacsik remekül kiszökteti
    Takács II-t, aki a kiugró Budai mellett nagy erővel a jobb lécnek lövi a labdát.
    A 11. percben Markos erős védelmi hibából kiugrik, Vincze elé tolja a labdát, az összekötő a vetődő Angyal mellett
    a jobb lécnek lövi, ahonnan az a teljesen szabadon hagyott Mátéffy elé pattan, akinek éles lövése nyomán a bal léc alsó sarkáról védhetetlenül vágódik a hálóba. 1:1.
    Állandóan a ferencvárosi jobbszárny vezeti ezután is a támadásokat. Takács II. elől Budai kétszer kifutással lábbal ment, a második alkalommal kornerra (21. p.). Utána nagy a kavarodást Turay fejesét azonban Villányi a gólvonalon állva menti. A26. percben újból a nagy formában levő Takács II.—Táncos szárny cikázik át a védelmen.
    Táncos lövésszerű centerébe egyszerre dobja be magát Takács II. és Budai és a labda a szemfüles összekötő lábáról védhetetlenül vágódik a balsarokba. 2:1.
    A Ferencváros folytatja támadásait, de Turay igen sokat ront most, Budai pedig néhány labdát remekül fog.
    A Bocskai sem adja fel a küzdelmet és a 41. percben Korányi hibájából kornert ér el, ezt újabb kornerra menti a Ferencváros védelme, Markos azonban most mögé rúg. A 42. percben Táncos, bár Molnár kézzel tartja vissza, lefut és a kifutó Budai mellett hajszálnyira a túlsó léc mellé plasszíroz. A 43. percben Teleky kiugrása kecsegtet sikerrel a másik oldalon, de a center túl hosszan szökteti magát.
    Bocskai-támadással kezdődik a II. félidő és Mátéffy lövése kevéssel süvít el a léc felett. Eredménytelen ferencvárosi támadások után a 7. percben Markos fut le és éles centerét a kapu felé visszafutó Papp kapásból hatalmas erővel a saját kapujára lövi, a labda azonban szerencséjére a felső lécről pattan vissza. A Ferencváros választámadásánál Táncos centerét Budai kiüti, Turay az üres kapura lő, Molnár azonban lábbal ment. A 8. percben kornert ér el a Ferencváros, ebből Takács II. éles fejesét ismét Budai menti. Eredménytelen marad a Ferencváros újabb kornere is a 13. percben. Végre a 18.percben
    Turay befelé driblizve a tizenhatosról váratlanul nagy erővel kapura lő és a pergő labda a meglepett és magát rosszul dobó Budai kezén átperdülve hálót ér. 3:1.
    Teleky váratlan bombáját zsonglőrösködi most Angyal magához, majd Markos két centerét húzza le nagy nyugalommal. Ismét a ferencvárosi jobbszárny lép akcióba, egyik remek támadása végén Budai csak szerencsével menti Takács II. közeli lövését.A 26. percben azonban Turay— Takács II.—Táncos a labda útja és
    a kiszökő Táncos a kifutó Budai mellett az üres kapu jobb sarkába gurítja a labdát. 4:1. Rögtön utána Táncos centerét Turay ideálisan fejjel tálalja Takács II. elé, de az összekötő egy gondolattal elkésik. A 33. percben Teleky ugrik ki, kidriblizi a kifutó Angyalt is, az üres kapu helyett azonban az utolsó pillanatban ott termő Lázárnak rúgja a labdát, újabb lövése pedig léc mellé megy.
    A 34. percben Takács II.-t Keviczky faultolja a tizenhatoson belül,
    11-es Takács II. védhetetlenül vágja a jobb sarokba. 5:1.
    A ferencvárosi fölény teljes most, mégis a túl előre húzódó védelem hibájából a debreceni belső trió szökik ki a 36. percben. Teleki a teljesen szabadon hagyott Mátéffy elé tolja a labdát
    aki a megtorpanó és a labdát elnéző Angyal mellett a balsarokba lövi. 5:2.
    A 38. percben Szedlacsik holtbiztos helyzetben
    nagy erővel a jobb lécnek lövi
    a labdát, majd Turay lő az üres kapu helyett a sztratoszférába. Már csak fél perc van hátra, amikor Lázár hosszan előreadott labdája lepattan a kiugró Budáiról.
    Takács II. ott terem és bár három védőjátékos van rajta, hátrahúzza a labdát, megfordul és az üres kapuba vágja a hatodik gólt, 6:2.
    Vége a meccsnek s a bíró sípjele után zászlóit lobogtatva bezúdul a pályára a B közép és ott búcsúztatja messze útra induló kedvenceit.

    Nemzeti Sport, 1931. június 1.