magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Kispesti FC 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 22. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.08, 22:34
    Kispest—Nemzeti 3:0 (1:0)
    A Nemzeti nem volt ellenfele a Kispestnek — még a saját helyét is átengedte!
    Góllövő: Szepes, Dormos, Dormos
    Üllői úti pálya, 2500 néző. Bíró: Majorszky.
    Kispest: Dénes — Rozgonyi, Hunyadi — Raix, Purczeld, Tőrös — Paczolay, Dormos, Kormos, Szepes, Serényi.
    Nemzeti: Vermes — Flóra, Szendrő — Hossó, Buza, Belcsik — Kovács, Vanicsek, Szenes, Bihámy, Horváth.
    Már az első percben Hossó hibájából Kispest szögletrúgáshoz jut. Serényi beküldött labdája azonban Vermesé. A 6. percben újabb szögletrúgás jelzi, hogy a Kispest igyekszik jobban. Egy perccel később ismét a szögletről száll befelé a labda s Dormos éppen csakhogy fölé rúgja. Zúg is a tapsförgeteg. A sorozatos támadások végre a 12. percben meghozzák a megérdemelt gólt, Szepes szökteti Paczolayt, aki jóérzékkel adja vissza a labdát Szepesnek.
    Jobban nem is jöhetne a csatár lábára a labda. Méghozzá Szepes fedezetlenül is maradt. Jobb lábbal úgy megvágja a labdát, hogy az nem is mehet máshová, mint védhetetlenül a hálóba. Elismerésre méltó szép gól volt. 1:0.
    Kispest támad tovább is, Belcsik Kormosba talpal, a csatár a földön marad, de társai tovább támadnak, mert Kormos nagyszerű lendülettel tör előre. Már-már úgy látszik, hogy egészen a kapuba viszi a labdát, aztán mégis Serényinek adja át s annak lövését Vermes védi. A 18. percben a szögletrúgások aránya már
    4:0 a Kispest javára.
    A nagy kispesti fölényt mintha már megúnta volna a Nemzeti, amely végre kezd lábra kapni. A 24. percben a csatárok alapos zavart csinálnak Dénes kapuja előtt, végül is kornerre megy a labda. Sorra futnak a fekete-fehérek támadásai, de a Kispest nem hagyja magát, különösen, hogy ott van a háta mögött a hangos B) Közép a „Hajrá Kispest"-tel! Közben nagy derültséget kelt Szepes és Buza összefutása után az, hogy mind a két játékos egyformán sántít a ballábára. Zúg a hajrá Kispest s meg is jegyzik erre:
    — Ezek közül egy se kispesti...Azok maradiak ... Még nem hajráznak, hanem tempót kiabálnak
    .Az meg már semmit sem ér.
    — No, akkor most kapnak egy kis leckét, — vágja rá más — hogy miként kell a csapatot győzelemre buzdítani.
    A buzdítás azonban egyelőre nem sokat segít, mert a Nemzeti igyekezete most nagy s a 39. percben újabb szögletrúgás (4:2) jelzi, hogy a fekete-fehérek ott vannak Dénes kapujánál. De nincs szerencséjük. A 40. percben Szenes távoli lövése
    a léc sarkáról pattan vissza,
    majd Bihámynak öt lépésnyire a kapu szájától nem jön lábra a labda. Tetejébe a 43. percben Bihámy két lépésről fejeli mellé Kovács beadását.
    Hajrá Kispest,— buzdít rögtön a B) Közép s a 4. percben már van is nagyobb esemény. Serényi nagyszerűen fut el, be is küldi a labdát, amit Paczolay alig vág mellé. A 10. percben Törös a hátra kerülő labdát jól íveli Dormos elé, az nagyon sokáig állítgatja lábra. Vermes bennragad a kapuban,
    végre Dormos is úgy látja, hogy már lőni kell, s bevágja a második gólt. 2:0.
    Erre rákapcsolna a Nemzeti, de csak sarokrúgást ér el.
    A Nemzeti újabb kornert ér el (4:4), majd teljesen ellanyhul a játék. Most már Vanicsek a fekete-fehérek centere, de hiába ... Ujra csak Kispest jön fel, Purczeld is célozgat, míg a Nemzeti csak Vanicsek szabadrugásával jut szóhoz. Helyenkint egészen eseménytelen a mérkőzés, míg végre Kispest - hajrába fog! Előbb sarokrugást ér el (6:4), majd a 44. percben Serényi kivételesen nem lövi kapura a labdát, hanem hátratolja a jó helyzetben levő Tőrösnek, aki beíveli középre s Dormos egészen közelről újra gólt rug. 3:0.
    Éppen csak hogy ujra kezdenek.

    Nemzeti Sport, 1932. június 13.