magyarfutball.hu

Attila FC - Budai 11 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 20. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.03, 21:26
    Attila—Budai „11"3:1 (1:0)
    Kapusuk sérülése ellenére is könnyen nyertek a jól játszó miskolciak
    Góllövő: Magyar, Haraszti, Wéber (öngól), Sztancsik
    Miskolc, 1500 néző. Bíró: Tihanyi.
    Attila: Szemző — Vadász, Dankó — Buzássy, Sós, Pogány — Haraszti, Szabó, Gyurcsó, Magyar, Sziklai.
    Budai „11”: Horn — Wéber, — Kárpáti II., Kárpáti I., Fekete — Czumpf, Sztancsik, Polgár, Lyka, Tárnok,
    Az Attila kezd, Magyar lő, a labda Horné. A budaiak válaszolnak, de a 4. percben már az Attila jut szögletrúgáshoz. Túl hosszan küldik be a labdát, Szabó hátraadja Buzássynak, aki hosszan küldi be középre.
    Magyar résen van, s lapos bombája a sarokban ül. 1:0.
    Gól után Dankó kornert vét a 9. percben, de a sarokrúgásból nem származik baj. Magyar fölé lövésével vonja magára a figyelmet. Nagy tapsok kisérik a miskolciak támadásait. Viszont a miskolci védelem bizonytalan és csak a szerencse menti a góltól. A 13. percben is Czumpf elmegy Pogány mellett s éles lövése a sarok mellett suhan ki. A 19. percben meg Polgár szökik ki a hátvédek hibájából, biztosnak látszik a gól, Polgár az ellenkező sarokra céloz,
    Szemző ösztönösen vetődik. A labdát kivédi, de utána a földön marad. Orvosok futnak be, megállapítják, hogy Szemzőnek kificamodott a karja.
    Kiviszik. Buzássy áll be a kapuba s Szabó húzódik hátra fedezetnek. Az orvosok a kapu mögött teszik helyre az kart s négy perc muúlva már jön is vissza a sérült kapus. Erre egy csapásra jó lesz a hangulat a miskolciak körében. A közönség tapsol , az Attila játékosai újra sorra vezetik a támadásokat. Sziklai sokat állítgat, emiatt oda a helyzet, majd a 26. percben Polgár 25 méteres szabadrúgással teszi próbára Szemzőt, a kapus azonban legény a talpán. Most esni kezd az eső, Dankó újabb kornert vét. A budaiak ezt sem tudják kihasználni. Közben már valósággal zuhog, csak az a szerencse, hogy rövid ideig. A budaiak újra ostromolnak, messziről kísérleteznek a sérült kapussal szemben, de Tárnok lövését, ha lábbal is, de Szemző védi. A 40. percben már újra az Attila jár elől, szögletrúgás is jelzi támadását, de Horn is jól véd.
    A miskolciak érzik, hogy a budaiakat nem szabad a kapujukhoz közel engedni s rögtön rohamozni kezdenek. A 7. percben Sziklai beadását a kevés sikerrel bemutatkozó Gyurcsó elrontja, a labda hátra kerül Magyarhoz, tőle középre szalad s
    a behúzódott Haraszti be is küldi a hálóba. 2:0.
    A 4. percben a remek formában levő Haraszti kapufát lő. A közönség újong. Az arcok ragyognak. A 8. perc ismét örömet hoz. Sziklai hosszú labdát kap jobbr Wéberen irányt változtat a labda s kész az öngól. 3:0.
    Gól után Haraszti két lövését is védi Horn. A miskolciak most még jobban játszanak, mint az első félidőben , helyenkint egészen elsöprik a budaiakat. A 21. percben Sziklai és Magyar készít elő jóhelyzetet, de a tehetetlen Gyurcsó egy lépésről vágja fölé a labdát.
    Az Attilával nem lehet bírni. Szabó és Magyar remekel most, majd Haraszti bravúros beadása tetszik. A 24. percben végre támadnak a budaiak is. Szögletrúgáshoz jutnak, de Lyka fölé fejeli a labdát. Aztán újra az Attila támad. A 32. percben a budaiak jönnének előre, de Vadász és Sztancsik összecsapása után az utóbbi bukik. A budaiak büntetőt akarnak, de a bíró nem veszi figyelembe kívánságukat.
    Most már sötét van. Alig lehet látni...
    A 44. percben váratlanul gólt érnek el a budaiak. Látszólag veszélytelen támadást vezetnek, a szemfüles Sztancsik kapura ível . Szemző a sérült karjával nem tudja fogni a labdát. 3:1.
    3
    Nemzeti Sport, 1932. május 30.