magyarfutball.hu

Attila FC - Hungária FC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 19. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.30, 18:33
    Hungária—Attila 1:0 (1:0)
    Folyton az Attila támadott, de nem volt lövője
    Góllövő: Cseh
    Miskolc, 2000 néző. Bíró: Antalics.
    Hungária: Szabó — Mándi, Kocsis — Wéber, Kalmár, Sebes.— Iglódy, Barátky, Cseh, Titkos, Híres. Attila: Szemző — Vadász, Dankó — Buzássy, Sós, Pogány — Haraszti, Szabó, Magyar, Bán, Sziklai.
    Az Attila kezd és Haraszti beadása rögtön jó helyzetet teremt, de középen kihagyják. Azután Mándi próbál tisztázni hazaadással, de ez a hazaadás veszélyes csak igazán. Szabó nehezen fogja.
    A 3. percben el is dől a mérkőzés
    egy védelmi hibából született góllal. Egészen veszélytelennek látszik a Hungária támadása, Vadász rosszul talált labdája gyertyában száll hazafelé, Szemző egy kicsit gondolkozik a kifutás előtt s ezzel már el is késik, mert
    a szemfüles Cseh megelőzi s hálába fejel. Szemző ökle már csak a csatárt találja el, aki elterül, de bent van a gól (1:0).
    Minek örömére Cseh is hamarosan magához tér. Az Attila nem nyugszik bele az eredménybe s Haraszti egyre-másra vezeti a támadásokat, de belül egyre-másra rontanak. A 9. percben Iglódy beadását Szemző kiejti, de lábbal még idejében javítja hibáját. A 12. percben a kitörő Magyart Sebes a 6-oson szabálytalanul fellöki, a bíró már szájához emeli a sípot, de meggondolja magát, mégsem fütyül, annál inkább fütyül a közönség.. A 15. percben a Hungária kornere után Kalmár élesen lő, de messze mellé. Ujra az Attila támad, Magyar elhamarkodva jó
    helyzetében csapnivalóan lő Szabó kezébe. Szépen kombinál az Attila, Bán lő is a végén, de ő is Szabó kezébe céloz. A Hungária Híres révén jut szóhoz, de a lövésben ő sem pontos. A 23. percben Dankó ad haza röviden, Barátky rárohan a labdára, amely a belevetődő Szemzőről kipattan. Közben a kapus megsérül, de csak könnyebben, mert véd szépen tovább. A 26. percben Kalmárt is észrevenni, nagyon szépen lő 20 méterről, csak kissé fölé. Azután Sziklai ad be, Bán és a kapus Szabó egyszerre fut a labdára, Bán gyorsabb, Szabó mellett kapura, helyesebben
    - arasszal az üres kapu mellé küldi.
    A közönség csodálkozva állapítja meg, hogy az Attila fölénye nem akar megszakadni. Támad, támad a helyi csapat, csak foganatja nincsen. A Hungária csak szórványosan lendül előre. Titkos fölé fejel. Bán most fölélő. Utána Hungária-lefutás kornert hoz, eredménytelen. A játék visszaterelődik a Hungária térfelébe. Most Bán előtt óriási helyzet nyílik, de ő lövés helyett fejel s a gyenge labda nem okoz gondot Szabónak. Az Attila támadásai szépen és ujra meg ujra gördülnek előre, rendszerint a friss Haraszti vezeti őket, a közönség tenyere gyakran tapsra verődik, de a vége: rossz lövés, balszerencse, bosszankodás. Sziklai beadását Magyar fejeli, ez is mellé megy s ebben a hangnemben Attila-fölénnyel zárul a félidő.
    Egy-egy rövid szabadrugás fenyegeti mindkét kaput ujrakezdés után, majd az 5. perc izgalmat hoz: Wéber a 16-os vonalon belül felvágja Magyart, a bíró ezt már lefújja, de kiviszi a labdát a 16-osra. Óriási felháborodás fogadja a nézőtéren a bíró eljárását, de nincs apelláta. Vadász fut a labdának, de a sorfalba bombáz. A közönség dühöng, majd utána újabb izgalom: Barátky jó helyzetben lövésre készülődik, de kissé lassan és Pogány az utolsó pillanatban le tudja szerelni. A 13. percben Híres beadását Cseh lövi, Szemző fogja. Egyébként iramról szó sincs, szinte áll a játék. Alig venni észre, hogy a 19. percben meg is áll: Endreszék emlékére rendel a bíró gyászszünetet. A folytatás: Cseh éles mellélövése, Híres mögérugott kornere, Attila-válasz: Szabó szépen védi a sarokrugást, majd Magyar jó fejesét is. Harasztit nem bírja tartani Sebes, beadása nyomán Sziklai előtt nagy helyzet nyílik, de a lövés — recept szerint — mellé száll. Folyton az Attila rohamoz.
    A Hungária megpróbál változtatni az összeállításán. Mándi, akinek meghúzódott a térde, előremegy jobbszélsőnek, Iglódy jobbösszekötő lesz, Barátky cénterhalf, Kalmár pedig hátvéd. A 36. percben az Attila egymásután két kornert ér el. Hevesen ostromol a helyi csapat, Haraszti és Szabó helyet cserél a jobbszárnyon, de az eredményességen ez sem javít. A végén az Attila feladja a meddőnek látszó küzdelmet s az utolsó öt perc a Hungáriáé. A 40. percben Barátky éles lövését Szemző kiejti s Vadász az utolsó pillanatban rugja ki a labdát a kék-fehér csatárok elől. Híres éles bombája süvít a kapufa mellé s a miskolci védelem élénk foglalkoztatása mellett ér véget a játék.

    Nemzeti Sport, 1932. május 23.