magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Nemzeti SC 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.28, 19:18
    III. ker. FC—Nemzeti 3:2 (1:2) V
    égig fölényben volt, mégis alig tudott győzni a kerület
    Góllövő: Vadas, Vadas (11-esből), Hajós, Magyar(11-esből), Fenyvesi
    Üllői út. Bíró: Gombos. 500 néző.
    III. ker. FC: Biri — Werner, Biró — Beretvás, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Győri, Zilahi, Hajós, Dömötör.
    Nemzeti: Gallina — Vanicsek, Szendrő — Szenes, Buza, Belcsik — Kovács, Vadas, Gergely, Bihámi, Czétényi.
    Werner és Szendrő választ, Werner a város felé eső kapu mellett dönt. Mihelyt a bíró sípjába fúj, ujra szemezni kezd. Már az 1. percben jó helyzete van Hajósnak, aki kapu mellé lövi tíz lépésről Fenyvesi jó beadását. A Nemzeti ellentámadásánál Magyar elvéti a labdát, Vadas lövését Biri nehezen fogja. Most szabadrugások tarkítják a játékot, a játékosok nagyon nehezen mozognak a sárban. Werner hosszú labdájába Kovács belelép, ritkán megy szélsőről kornerre a labda. A kornert Gallina kiüti, Lutz hiába lő, Zilahi lesben áll. Az eső egészen komolyan kezd zuhogni. Most már állandóan a III. kerület támad. Hajós néhány remek passzal tűnik ki. A 13. percben a labda megunja a sarat, kileheli lelkét. Az új labda a Nemzetinek hoz szerencsét. Werner hosszú szabadrugása célt téveszt, Gergely—Czétényi—Bihámi-támadásalakul ki. Bihámy veszélyes lövését Magyar kornerre tolja. A 15. percben
    Czétényi rúgja a sarokrúgást, Bihámy továbbítja, ide-oda pattog a labda, el is akad a sárban, Biri már vetné magát rá, amikor Vadas közelről a hálóba lövi. 0:1.
    Most Szendrő fog mellé, Fenyvesi jól ad be, a tiszta Győri kapu mellé lő. Mind a két csapaton látszik, hogy megkapta a sáros pályára szóló utasítást: Vágni a labdát! Vágják is, de ezek a labdák kiszámíthatatlanok. Vagy messze perdülve csúsznak vagy elakadnak. Beretvás két szép szabadrugását ejti ki Gallina, de egyszer Belcsik taccsra ment, másszor Gallina ujra megfogja a labdát. Zilahi bombáz el nagy helyzetet, a Nemzeti csak gyéren támad. A 30.percben Gergely hosszú labdát kap, ezzel jól kiugrik és már erősen a 16-oson belül robog, amikor Biró hátulról ellöki.
    11-es, amit Vadas a balsarokba helyez. 0:2.
    Ismét a kerület támad sorozatosan, de semmi sem sikerül neki. Hajós lő kapu mellé kiváló helyzetből, majd a kifutó Gallina mellett ugyancsak Hajós fejel üres kapu fölé. A 38. percben azután sikerül: Magyar—Győri—Fenyvesi a labda útja és
    a mintaszerűen centerezett labdát most már védhetetlenül bevágja Hajós. 1:2.
    Ujra a kerületiek támadnak, egy kornerből Győri kapu fölé fejel.
    A II. félidőre az eső eláll. Kerületi támadásokkal indul most is a játék, a Nemzeti védelme ugyancsak teli van munkával. A két hátvéd most hősiesen küzd. Két kornert ér el azonban csupán az óbudai csapat. Közben kisüt a nap. A Nemzeti alig egyszer-kétszer jut át a félvonalon. A III. kerületnek semmi sem sikerül. Nagy offenzívája eredménytelen. Ezzel szemben a Nemzeti majdnem ujra eredményt ér el. A 27. percben a belső hármas támadására Biri kifut, a kapu üres, de Kovács elsieti a dolgát és a kapu fölé vágja a labdát. A 30. percben Dömötör szép beadását Zilahi fejeli kapu mellé. Dömötört nem egészen szelíden nyomják el, de a bíró nem ad 11-est, mert előzőleg Dömötör néhányszor műesést rendezett. Ujabb Dömötör-lefutás után korner lesz, amit Gallina igen kockázatos a jobboldalon, nagyon veszélyes helyzetben van, amikor Szendrő fellöki. 11-es, ami ellen a Nemzeti próbál tiltakozni, de persze eredménytelenül.
    Magyar áll neki a labdának és ugyanoda lövi, ahova az I. félidőben Vadas. 2:2.
    A Nemzeti most néhány támadást vezet, amik azonban eredménytelenek. A 39. percben Belcsik túlkeményen szereli Győrit. A szabadrugást Beretvás szépen irányítja,
    Zilahi jól lövi és a magas labdát Gallina révetegül a felső lécre tolja, ahonnan visszapattan, de nem messzire, csak annyira, hogy a befutó Fenyvesi éppen befejelheti a hálóba. 3:2.
    A Nemzeti csak lassan tér magához, ekkor azonban elkeseredett támadásokba fog. A 41. percben Werner eltolja Kovácsot a labdától, szabadrugás, amiből sarokrugás lesz. Ezt szereli a kerületi védelem, amely egyszerre belekerül a heves küzdelem középpontjába. A Nemzeti támadásai veszélyesek, de mégsem hoznak eredményt. Kovács beadása Biri zsákmánya lesz, majd a pálya közepén döcög a sáros labda, amikor a bíró jelzi a játék végét.

    Nemzeti Sport, 1932. május 27.