magyarfutball.hu

Budai 11 - III. Kerület FC 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 16. forduló
játékvezető : Szél László
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.26, 22:45
    III. ker. FC—Budai„11" 2:0 (1:0)
    Gyenge nívójú mérkőzésben a kevésbé gyenge csapat győzött
    Góllövő: Győri, Hajós
    UTE-stadion. Bíró: Szél, 10.000 néző.
    III. ker. FC: Biri — Werner, Bíró — Beretvás, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Blaskó, Zilahi, Győri, Hajós.
    Budai „11": Horn — Wéber, Fekete — Kárpáti II., Kárpáti I Schuster — Sztancsik, Ember, Polgár, Lyka, Bachmann.
    Polgár indítja el útjára a labdát, néhány derékbatört akció után Bachmann összeütközik
    Beretvással, aki egy ideig fájlalja a lábát. Sztancsik éles beadása Birié. A budai balszárny vezeti most a támadásokat. Ember, majd Lyka lövése emberről pattan vissza. Az óbudaiak bevezető akcióit Hajós vezeti. Az első tíz percben a Budai „11” csatársora meglepő szépen kombinál, a kerületi védelemnek ugyancsak van dolga. Reményteljes támadás közben Polgár kézzel érinti a labdát. Lyka beadását Polgár átengedi, a nagy rössel befutó Ember lövése kornerre megy. Most a halfok próbálnak lőni, előbb Beretvás, majd Kárpáti II. hosszú lövése megy kapu mellé. Az első negyedóra elteltével a Budai „11”
    változtat támadósorának összeállításán
    (ez nagyon sokszor előfordul még majd a meccs során): Lyka lesz balszélső, Sztancsik balösszekötő,
    Ember remek labdáját Bachmann veszélyesen adja be. Ember fejese gyenge. A 20. percben kezd a nívó emelkedni. Egy-két szabadrúgás hozza frontba hol az egyik, hol a másik csapatot.
    A kerületi halfsor fokról fokra magához ragadja a kezdeményezést és ezzel meg is fordul a játék képe. Most már a kerületi csatárok jutnak többször szóhoz. A 30. percben látható
    a mérkőzés legszebb akciója:
    Beretvás remek oxforddal küldi harcba Győrit, akinek passzát Hajós kapásból süvítteti el a kapufa mellett. A Budaiaknál újra változik a csatársor: Sztancsik visszamegy jobbszélre, Lyka balösszekötő, Bachmann balszélső lesz. Fenyvesi beadását Győri alig a kapu mellé helyezi.
    A kerületi balszárny akcióját Horn röviden védi, Fenyvesi lövését Horn kornerre tolja.
    A sarokrugásnak a 38. percben áll neki Fenyvesi.
    Kissé mélyre sikerül a rúgás, de Magyar szépen ívelt a kapu elé és Győri nehéz helyzetben lövi a baloldali kapufának, ahonnan begurul. 1:0.
    Most már az óbudai csapat diktálja az iramot, főként Győri nagyon agilis elől. Amikor a bíró a félidő végét jelzi, a pálya nagy óráján még három perc hiányzik, de a bíró órája az irányadó.
    A Budai „11” öltözőjében elhatározzák, hogy újra váltózik a csatársor: Bachmann, Sztancsik, Ember, Lyka, Polgár!).
    Majdnem nyer ez az összeállítás. Már az 1. percben Polgár szépen kiugrik, remekül ad be, de a teljesen tiszta Bachmann még az üres kapuba sem talál bele. Itt megfordulhatott volna a mérkőzés sorsa. Kerületi támadások közben Polgár újra szóhoz jut néhányszor, de most már nem sikerül neki semmi. Győrinek van kapásból szép lövése, ami azonban elkerüli a célt. A Budai „11” csatársora erősen W alakban játszik, vezet is egy szép támadást, de belül Beretvás felszabadít. A 10. percben Weber kornerre fejeli Lutz lövését, Hajós kornerét Győri félrelövi. Fenyvesi újabb kornerét Horn kiüti. Most Fekete vét kornert, Hajós sarokrúgása laposan kigurul. Ettől kezdve rohamosan süllyed a játék nívója. A Budai „11” újra cserél a csatársorban: Lyka megy balszélsőnek, Polgár lesz balösszekötő, Kárpáti II. szép lövése kapu mellé kerül. A Budai „11" összeállítása ismét változik: Bachmannt hátravonják jobbfedezetnek, Sztancsik lesz a jobbszélső, Kárpáti II. jobbösszekötő. A 22. percben Lyka kornert ér el, ezt Biri kiöklözi és a labdával a kerületiek veszélyes ellentámadásba mennek át, Fekete csak nehezen tisztáz. A 23. percben Hajós lövését Horn kiüti,
    Győri éles labdája a felső lécről pattan éppen Horn ölébe.
    Egymás hibáiból él ezután a két csapat. A 28. percben Sztancsik előtt alakul igen jó helyzet, de a csatár késik, Bírónak ideje van beavatkozni. Most négyes kornersorozat kezdődik
    a III. ker. javára. Közben Horn nadrágja elszakad, míg újat húz, a bíró vár és hosszabbít fél perccel. A négy korner néhány meleg pillanatot hoz, közben Fenyvesi egyszer a kapulécre fejeli a labdát. Blaskó nehéz szögből kapu fölé lő.
    A 32. percben
    a kerületi jobbszárny indítja el a támadást, Fenyvesi átvágott labdájával Győri kiugrik. Letolja a labdát Hajós elé, Bachmann orra előtt siklik át a labda,
    ami tiszta helyzetben találja Hajóst és a balszélső szép lövéssel küldi a balsarokba. 2:0.
    A budaiak kornerrel válaszolnak, ezt Polgár élesen lövi - Biribe. Győri beadását Horn kiüti, Lutz kapu mellé lövi. Most már egészen ellaposodik a játék. A 38. percben Schuster Zilahival kollidál, megsérül, kiviszik. A 42. percben ártatlan labda felpattan Lutz kezére aki éppen a 16-os vonal mögött áll.
    A bíró nyomban 11-est ítél, amit Sztancsik élesen, de nem nagyon helyezetten lő. A vetődő Birinek sikerül is megakasztani útjában a labdát. Megfogni azonban nem tudja és a labda ott táncol a gólvonalon, végül is Biri hatalmába keríti.
    A budaiak gólt igényelnek, de a közelálló bíró jelzi, hogy a labda nem volt benn. Most még Embernek nyílik kétszer alkalma szépíteni az eredményen. Először Bíró kanalazza el előle a labdát, majd kitör, hátulról megtolják, mégis az övé marad a labda, Biri azonban elüti előle és Magyar kivágja. Hamarosan vége is a játéknak.

    Nemzeti Sport, 1932. április 11.