magyarfutball.hu

Somogy FC - III. Kerület FC 0 : 2 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 12. forduló
helyszín : ?
játékvezető : Antay János
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.08, 22:02
    III. ker. FC—Somogy 2:0 (1:0)
    Az edzésben előrehaladottabb óbudai csapat legyőzte a Jakube hiányát érző kaposváriakat Góllövő: Zilahy, Dömötör
    Kaposvár. Bíró: Antalics. 600 néző.
    III. ker. FC: Biri — Werner, Bíró — Beretvás, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Györy, Zilahi, Lengyel, Dömötör.
    Somogy: Erdős — Miklósi, Joós — Egry, Péter, Győrffy — Mészáros, Galambos, Kármán, Csizi, Tunyoghy.
    Már az 1. percben Mészáros fut le, lövését Biri csak kornerre tudja védeni. Kármán első akciója ideális szép labda Tunyoghyhoz, a közönség megtapsolja. Most meddő mezőnyjáték következik, egyik csatársor sem tud eljutni a kapukig.
    Jók a fedezetek. Lengyel 25 méteres lövése alig jut a kapu fölé. A játékosok még sokat csúszkálnak, nehezen szokják meg a talajt. A 13. percben Mészáros viszi előre a támadást a kerületiek kapuja elé, beadását Kármán kapja, aki jól megcélozza a labdát, de a lövés gyenge és így Biri kornerre tudja kiütni. A sarokrúgás a kapu fölé jut.
    A 21. percben
    Lutz elöradott labdájával Fenyvesi elfut Joós mellett egészen a kornervonalig. Itt leállítja, majd begurítja a labdát a jó helyzetben levő Zilahihoz, aki mintegy 8 méterről élesen a jobb sarokba lövi. 1:0
    Somogy ellentámadása nyomán Galambos fejese Birit foglalkoztatja. A gól bizonyos nyugalmat kölcsönöz a kerületieknek. A 30. percben Péter elvágja a 16-oson Zilahit, a szabadrúgást Dömötör lövés helyett letolja és
    Győri 5 méternyire a kaputól tisztán lövi a labdát, amit Erdős csak kiöklözni tud.
    Somogy a balszárnyát, Óbuda inkább jobbszárnyát favorizálja. Átvágott labdákkal fut le hol Tunyoghy, Fenyvesi. A 37. percben Lengyel lövésébe Joós beleugrik, lábán irányt változtat a labda, Erdős alig tud átcsoportosítani a másik sarokra, de végülis elcsípi a labdát.
    A mérkőzés vége felé Somogy fölénybe kerül- Birinek sok dolga van, de ezt hibátlanul végzi.
    A 44. percben Biró a 16-oson kézzel üti le a labdát. Mészáros is passzolni akarja a szabadrúgást, de a labda elvész a tömörülő védők lábán. A 45. percben Döbötör lövése a felső kapufáról pattan vissza. Ez a félidő utolsó eseménye.
    Erősbödő szél ellen játszik Somogy a II. félidőben, a hó is szállingózni kezd. A 7. percben Péter jól kiteszi Galambost, Biró csak másodszorra tudja szerelni. A 9. percben Mészáros és Magyar szabadstílusú birkózóviadalba fog, a bíró békíti csak ki őket. Most Erdős kifut Lutz labdájára. Győri zavarja, Erdős csak kiütni tudja a labdát. Győri elcsípi a labdát és az üres sarokba irányítja, de a befutó Miklósi a gólvonalról még ki tudja vágni a labdát. Most alattomos faultok következnek. Előbb Fenyvesi kezd sántikálni, majd Tunyoghy beletalpal Wernerbe, a kerületi védelem megáll, de nincs fütty és Csizi a külső hálóba küldi a labdát.
    A 15. percben eldől a mérkőzés sorsa.
    Zilahi félpályáról küldi harcba Dömötört, akinek Egry a nyakán van. A helyzet teljesen veszélytelennek látszik, senki sem várja, hogy Dömötör lőni fog, Erdős legkevésbé.
    Nem is annyira lövés az, amit Dömötör megereszt, hanem inkább hosszan ívelt labda, amely azonban lassan becsavar a túlsó felső sarokba. 2:0.
    A közönség már elkönyveli Somogy vereségét és nem is biztatja a csapatot, inkább kritizálja. A 33. percben tumultus támad a, kerületi kapu előtt. Csizy összeütközik Lutz-cal. Nagy roppanás hangzik, már fél mindenki, hogy lábtörés van, de Csizy a maga lábán sántikál ki. Valószínűleg csontrepedést szenvedett. Most Joós és Fenyvesi csap össze, az óbudai jobbszélső ki is áll egy percre. A félidő vége felé a III. kerület kerül fölénybe, de azért Somogy végig veszélyes marad. A 41. percben Kármán szépen szökteti Galambost, Biri bedobja magát a lövésbe, a kiperdülő labdát Biró a kapuvonalról vágja ki. Az utolsó percben Győri kapufalövése az esemény.

    Nemzeti Sport, 1932. február 29.