magyarfutball.hu

Bocskay FC - Budai 11 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 11. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.05, 19:46
    Bocskai—Budai „11” 4:1 (1:1)
    Pompás gólok estek a nem túl nívós mérkőzésen
    Góllövő: Mátéffy, Polgár, Markos, Mátéffy, Teleki
    Debrecen, 1500 néző. Bíró: Hegedűs.
    Végre negyed 3 órakor kifut a Budai „11” csapata a pályára az alábbi összeállításban:
    Lantos — Fekete, Moharos -Kárpáti II., Kárpáti Schuszter — Czumpf, Sztancsik, Polgár, Lyka, Tárnok.
    Pár pillanattal később megjelenik a Bocskai is, itt az összeállítás a következő:
    Budai — Kuti, Remmer — Palotás, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Mátéffy, Ormos.
    A helyválasztásnál Markosnak kedvez a szerencse és ő a nappal hátban levő kaput választja. Amint a közönség meglátja, hogy Kuti játszik és nem Fejér dr., hangosan követeli a régi debreceni játékost. Fejér azonban nemcsak a pályán, de a nézőtéren sem található.
    A budaiak támadnak, de előrelendülésüket a Bocskai-bekkek visszavetik. Teleki kapja a labdát, mindjárt kiugratja vele Vinczét, ő azonban tiszta helyzetben melléhelyez.
    — Na, jól kezdődik — mondják a debreceniek.
    A pálya nagyon csúszik, a játékosok sehogyan sem tudnak megbarátkozni vele. A 6-ik percben Moóré szabadrúgását védi Lantos, egy perccel később megint Teleki ugratja ki remekül Vinczét, az eredmény azonban ismét csak mellélövés, most azonban már csak centiméterekkel a kapu mellé.
    Tárnok offszájd-támadását Budai kifutással menti. Mezőnyjátékalakul ki, sok szabadrúgással tarkítva. A 14-ik percben Buda támad, Tárnok beadását Budai röviden öklözi ki, pontosan Sztancsik elé, ő azonban nem találja el az üres kaput, hanem a felső kapufát. A labda onnan visszapattan és Remmer felszabadít. Tárnok újabb beadása lesben éri Sztancsikot.
    A 17-ik percben Ormos kornert ér el, majd gyors egymásutánban még egyet, de az egyik éppoly eredménytelen, mint a másik. A 20-ik percben azonban megszületik az eredmény.
    Markos viszi a szélen remekül a labdát, lövésszerű beadására egyszerre fut rá Mátéffy és Fekete és míg ők a labda birtokáért küzdenek, az egyszerre elpattan tőlük és a kapu túlsó sarkában köt ki. Lantos az előtte álló két játékostól nem látta a labdát. 1:0.
    A pesti csapat kemény támadással felel. Kornert is ér el és ebből Kárpáti élesen lő kapura, de Budai véd. Kuti 2:2-re egyenlíti ki a kornerarányt, ebből Lyka lő mellé. Ujra a pestiek támadnak, de Bocskai-védelem minden lövőhelyzetet megakadályoz és a legveszélyesebb lövés Remmer váratlan hazaadása. A 37-ik percben ismét a Budai „ll”-nél a labda, fejről fejre kerül, mind közelebb a debreceni kapushoz,
    a baloldalra húzódott Polgárhoz jut, aki remek éles, félmagas lövéssel küldi Budai kapujára. A kapus jól helyezkedett, de a körülbelül vállmagasságban érkező éles lövés kiperdül a kezéből, a fülének vágódik és onnan a kapuba esik. 1:1.
    A Bocskai heves támadása a válasz a kiegyenlítésre. Ezt szerelik és Sztancsik ugrik meg offszájdgyanus helyzetből, egyedül fut a kapu felé, Budai szembeszalad vele és a lábára dobja magát. Sztancsik átbukik rajta, a labda pedig a kapusnál marad. Vincze bombája is kiperdül Lantos kezéből, de ereje már elveszett, leesik és ottragad a gólvonalon. A 41-ik percben még egy kornert ér el a Bocskai és ezzel vége is a félidő érdemleges eseményeinek.
    Mindjárt az első percben Vincze bombája csusszan el a léc felett, hogy a következő percben a Bocskai-védelem , állítson ki nem hízelgő bizonyítványt biztosságáról. A 12. percben újabb Bocskai-korner, ami kapu mellett végződik. Polgár csillogtatja most oroszlánkörmeit, a baloldalon veszedelmesen kitör, lerázza magáról Kutit, majd Remmert is, mikor azonban már tiszta lenne az eset, a 16-oson belülről gyengén lő Budai ölébe.
    Mátéffy Telekivel játszik össze és a center pompás lövést ereszt meg, ez azonban a kapufát találja és onnan kipattan. A budaik kapuja előtt hendszgyanus jelenet, a bíró nem fütyül, mire a közönség vérmesebb része elmondja az obligát bíródícséretet. Kornert ér el a Bocskai, Vincze Lantos kezébe lő, majd Keviczky szabadrúgását menti Lantos kornerre. Teleki támad most, a kapu előtt buktatják, a bíró azonban nem ítél 11-est.
    A 25. percben a budai csapat támad, de a labda Moóréhoz kerül, ő előreadja Telekinek, aki a két bekk között állva a tisztán várakozó Markost indítja el. Markos száguld is a kapu felé, csak Lantos van előtte, aki elébe fut. Markos a vetődő Lantos hasa alatt helyezi kapura a labdát (közben Fekete bokán rúgja), amely jó irányban tart, de kissé lasan megy a kapu felé, Fekete odaér, kirugja, de pontosan az újra ráfutó Markos elé, aki kapásból a kapuba vágja. 2:1.
    A kezdéshez állanak fel, amikor Markos a félpályán hirtelen összeesik és hiába próbálják magához téríteni. A mentők viszik az öltözőbe.
    Ormos most átjön a jobboldalra és a Bocskai négy csatárral is támad. Teleki lövése az oldalhálót mozgatja meg. Mikor Markost kiviszik, a bíró újabb szidást kap, ami miatt áll is a mérkőzés. Ujraindulnak és Moóré szabadrúgását kell Lantosnak védenie. A 33-ik percben Markos hatalmas taps közben visszatér, alaposan befáslizva. Teleki mindjárt foglalkoztatja is és ő sántikál néhány lépést, majd láthatólag fájdalmak közt magasan centerez. A labdáért Lantos és Mátéffy ugrik és a csatár a gyorsabbés ügyesebb. Keményen odateszi fejét és arról a hálóba röppen a labda. 3:1.
    A 37. percben a Bocskai újabb kornert ér el. A 39-ikben a budai balszárny támad, Polgár tisztán kapja a labdát, azonnal lő is élesen az üres sarokra és a labda annyira biztos gólnak látszik, hogy a kapus is csak tisztességből mozdul utána, a bíró pedig kettőt fütyül! De mi történik? A lövés nem megy be, a kapufának vágódik, onnan keresztbe a kapu előtt és Budai felszedi. A bíró hangosan kiált (a tribünön is hallani):
    —Gyerünk tovább!
    — a játékosok azonban megálltak és csak nehezen mozdulnak újra.
    A Bocskai támad, a 40-ik percben 30 méteres szabadrúgás a taccsvonal mellől, Ormos lövi.
    A lövése magasan száll és
    a 11-es pont tájján esik lefelé. Helyben van Lantos is, de a csatár most is ügyesebb és Teleki tarkójáról az üres sarokba gurul a labda. 4:1.
    Tovább is a Bocskai támad. Markos lábáról Lantos rávetéssel szedi le a labdát, közben a fején könnyebben megsérül. De hamar talpra áll és a következő percben már szinte a léc alól tolja ki Markos beadását. A Bocskai még kornert el, majd a vendégcsapat szépíthetne Polgár szenzációs lövésével az eredményen, de Budai jól helyezkedik és véd.

    Nemzeti Sport, 1931. november 30.