magyarfutball.hu

Attila FC - Somogy FC 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 10. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.05, 19:05
    Somogyi Attila 3:0 (1:0)
    A miskolci közönség zajosan ünnepelte a szép játékkal győző kaposvári csapatot
    Góllövő: Jakube, Bán (öngól), Tunyoghy
    Miskolc. 3000 néző. Bíró: Vass.
    Somogy: Erdős — Miklósi, Joós— Egry, Péter, Győrffy — Mészáros, Galambos, Jakube, Csizy, Tunyoghy.
    Attila: Szemző — Vadász, Dankó — Szabó, Sós, Bán — Csere, Nemes, Pimpi, Rudas, Sziklai.
    Az Attila kezdi a játékot. Pimpit szabálytalanul akasztják meg s a szabadrúgás után kapu mellészáll a labda. A 3. percben sarokrúgáshoz jut a hazai csapat s a középre kerülő labdát Szabó háló fölé küldi. Tovább támad a hazaicsapat, a Somogy még nem találtmagára s a 6. percben Csere lövése viszi kapura a labdát. Erdős keze éri s kornerre perdül ki. Utána kavarodás támad a kaposváriak kapuja előtt, de alig tisztázódik a helyzet, máris a Somogy ér el sarokrúgást. Ez sem hoz semmi különöset, aminthogy az Attila további támadásai is meddők maradnak.
    A 10. percig van frontban a miskolci csapat.
    Ettől kezdve már a Somogy irányítja a játékot, de még senki sem gondolja, hogy az Attila már minden puskaporát ellőtte volna. Pedig így történt! Jakube, Galambos, Mészáros támadás fut végig a pályán s a szélső lövését a kapus fogja. Az Attila valósággal áll apályán. A Somogy egyre jobban belelendül a játékba, támadást támadás után vezet.
    A 23. percben nagyon szépen fut végig az akció, sőt Galambos hálóba is lövi alabdát, de a bíró már előbb fault miatt fütyült.
    A szabadrúgás nyomán kissé átlendül a játék a másik térfélre, sőt a 26. percben Rudas jó helyzetbe is kerül, de faultolják. A szabadrúgást Sziklai kapu fölé küldi. A Somogy sarokrúgással válaszol, amit Vadász fejese tesz ártalmatlanná. Egyre jobban érik a Somogy gólja, sőt a 30. percben be is következik.
    Mészáros jól íveli középre alabdát s Jakube a hálóba továbbítja. (1:0). Az Attilát nem rázza fel a gól. A Somogy tovább támad s egymásután következő két kornere jelzi fölényét. Egyiket sem tudja kihasználni. Az Attila azzal igyekszik segíteni magán, hogy átalakítja a balszárnyat. Rudas, Sziklai, Pimpi lesz az alakzat, de ez, sem változtat a helyzeten.
    A 42.percben Mészáros fűt el a labdával, beadja a Tunyoghy feje elől Szemző üti el, Csizy elé, aki azonban csak mellé tudja tenni. A 43.percben még Jakube lő mellé s utána már nincs komoly eseménye a félidőnek.
    Némi tapgatódzás után a 6.percben akad szép támadás. Tunyoghy elhúz a védelem mellett, betolja a labdát, de Galambos fölé küldi. Az ellentámadás sarokrúgásban végződik, mely után Bán lövi kapu mellé a labdát. A Somogy kissé erősít s a 12.percben Jakube élesen lő, de a labda kívül éri az oldalhálót. Nem késik azonban soká a gól. A következő percben Tunyoghy adja be a labdát a kapu elé, ahol
    Galambos és Bán ugrik felérte a levegőbe. Bán feje éri el a labdát, mely arról a hálóba hull, öngól, de hát az is számít! (2:0).
    A miskolci half nagyon elkeseredik a nagy hiba miatt s Sziklaival cserél helyet. A Somogy persze fellelkesedik, tovább támad s a 16. percben már a végeredményt is beállítja. Vadász ugyanis késlekedik a labdával, Jakube ráfut, elveszi tőle.
    Kivágja Tunyoghy elé, aki nagy lendülettel fut s az ugró labdát, mielőtt a kapuból jövő Szemző közbeszólhatna, a hálóba fejeli. (3:0).
    A közönség már teljes mértékben elfordult csapatától s az ellenfelet buzdítja, dicséri. A Somogyon fog is a buzdítás. A 22.percben kornert rúg, majd meg Péter lövését kell fognia Szemzőnek, így folytatódik a mérkőzés végéig. Az Attila védelme küzd a Somogy-támadások ellen s általában a miskolci csapat egészen alárendelt szerepet játszik a mérkőzés végéig. Amikor a bíró a játék végét jelzi, a közönség melegen ünnepli a Somogy csapatát. Tapsolja a levonuló játékosokat, akik erre a tribünnek is, az állóhelynek is megköszönik az ünneplést.

    Nemzeti Sport, 1931. november 23.