magyarfutball.hu

Bocskay FC - Hungária FC 1 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 9. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.01, 20:28
    Hungária—Bocskai 3:1 (3:1)
    A Bocskai »budapesti« formáját játszotta ki s ezzel alulmaradt jól harcoló ellenfelével szemben Góllövő: Híres, Cseh, Cseh, Mátéffy
    Debrecen, 3500 néző. Bíró: Viczenik
    A Bocskaiban különösen Telekit fogadja nagyhangú ünneplés, de élénken megéljenzik Viczeniket is, aki középre szólítja a kapitányokat. Markossal szemben Kocsis választ kaput s így a Bocskai áll fel szél ellen.
    Hungária: Ujváry — Nagy, Kocsis — Rebró, Weber, Kompóti — Haraszti, Cseh II., Sárvári, Barátky, Híres.
    Bocskai: Budai — Kuti, Remmer — Palotás, Moóré, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Mátéffy, Varga.
    Kezdés után Varga szépen elmegy Nagy mellett, de csúnyán ront. Az üvöltő kórus szokásos kiáltását hallatja: Lesz jobb, lesz jobb! Híres is imponál, amint nagy lendülettel elfut.
    A védelem szereli s utána a Bocskai jobbszárnya támad folyton. Markos nem érti meg Telekit, de Ujváry kifut s a 16-oson kívül veszi fel a labdát. A szabadrúgás elakad, de nem messze megy a labda, Markos annyira üresen megy a labdával, hogy maga is meglepődik a 4. percben. Ujváry eléje vetődik, de nem éri el a labdát, a csatár meg kapufának vágja. A nagy ijedtség után a Hungária támad. Moóré kornerre rúg s Híves megy át jobbra a sarokrúgás végrehajtására. Rúgása nyomán újra korner lesz, sőt a Bocskai erősen ingadozó védelme nem tudja elterelni a játékot a kapu elől, így a 6. percben
    Hires már harmadszor áll neki ugyanannál a saroknál a labdának. Ballai nagyszerűen — a szelet már kitanulva — csavarja kapura. Budai felé Barátky fut, a kapus mellé üt a labdának, amely a jobb felső sarokba hull érintés nélkül. .(1:0).
    Némi mezőnyjáték után a Bocskai lendül támadásba. A 10. percben Markos jól centerez s Mátéffy kapásból lövi, de a kapufáról pattan vissza a mezőnybe a labda. Vincze újra lövi, de elakad s Kocsis felszabadít. Nincs igazi debreceni iram! Varga, majd Vincze ront, a lefutó Hires meg újra sarokrúgáshoz jut. A nézőtér remeg, mert veszélyes a rúgás. Utána újra a Hungária támad. Összjáték után a balszárny kerül a kapu elé, sőt
    Cseh is átfut balra. A hatos sarkán veszi át nagyon ügyesen a labdát s éles, remek lövéssel küldi a hálóba. (2:0).
    A Bocskai most már nem tud magára találni. Sárvári életveszélyesen lép bele Palotásba s az ájuldozó halfot kiviszik. Vincze húzódik hátra halfnak helyébe. Két perc múlva Palotás visszatér ugyan, de a 28. percig csatárt játszik. A Hungária van most már inkább frontban. A 21. percben Markos sarokrúgása könnyű eset, mert sem ő, sem az egész csapat nem bír a széllel, teljesen bizonytalanok a rúgások. Amellett a Hungária lényegesen gyorsabb és sokkal jobban játszik fejjel. Magas labda pedig bőven akad. Híres elfutásait bámulja a nézőtér s mondogatják. Hát ennek nincs ellenfele a válogatottságra!
    Markos hendszel, Haraszti szép lövése elkerüli a kapu sarkát. Majd magasan száll a labda a kapu elé, Haraszti fejeli, Cseh remekül lő, de a kapus védi. A 31. percben szép Bocskai-támadás alakul ki, de Markos lesre fut. A következő percben már Híres rohan s két ellenfelé- vel keveredik harcba. Győztes marad s jobbal, laposan centerez.
    Sárvári magára húzza a védőket, azután Cseh elé játszik, aki mintegy nyolc méterről élesen lő. Budai keze éri a labdát, de az csak a háló bal sarkában akad meg. (3:0).
    Hosszú ideig eseménytelen rugdosással telik az idő, de félreismerhetetlenül a Hungária a nagyobb úr a pályán. A közönség is dícsérgeti a kék-fehéreket, mikor a 38. percben hirtelen adogatás után Markos kap labdát. Hirtelen befordul vele,
    Mátéffy elé játszik, aki a tizenhatosról még fut vele s Ujváry orra előtt a hálóba vágja. (3:1).
    Barátky is, Wéber is hendszel, Markos lesre fut, majd újra Barátky hendsze állítja meg a játékot. Teleki Mátéffy elé játszik, aki mellé lő. A 43. percben Markos rossz kornert rúg. A hosszú labda után Híres rohan, lefutja Palotást bead s Barátky rúgása kornert hoz. Sarokrúgás után kapu fölé kerül a labda s lejár a félidő.
    A Hungária lendül elsőnek támadásba. Kuti, majd Remmer veri vissza a támadást, Keviczky meg úgy ad haza, hogy Budai nehezen húzza le a labdát. Barátky hendsze után Teleki fejesét fogja Ujváry s Kuti nagy rúgása is neki kellemetlen. Palotás és Barátky összeugrik, a bíró feldobja a labdát. Palotás faultol. Híres rúgását nehezen öklözi ki Budai s utána jó ideig magasan szállnak a céltalan labdák ide-oda. Végül Varga kap kitűnő labdát, de elrontja. Nem először s
    nem utoljára! A 6. percben Híres sarokrúgása veszélyes ismét, de a Teleki—Markos-lefutás már Ujvárynak ad munkát. A Bocskai idegesen játszik, nem adnak pontos labdát a játékosai. Teleki mégis fényesen szökteti Vargát, aki futtából kapura lő, de Ujváry eltolja jobbra a labdát s Markos későn érkezik rá. Varga most egyre-másra kapja a jobbnál jobb labdákat, dehát ő nem híres, mindet elrontja. Teleki pedig szinte minden labdát balra játszik. Haraszti lefutását Híres lövése fejezi be, de mellé megy a labda. A tribün hangosan követelődzik: Jobbra a labdát! Markosra játszatok!
    Csakugyan Markos visz életet a csatársor játékába. De hiába szorul térfelére a Hungária, a jó labdák Varga elé kerülnek s ott minden elvész. A 20. percben Varga kornert rúg, utána Keviczky ront. Átragad ez a rontási láz Telekire is, aki szintén sok hibával játszik. A 24. percben Weber és Rebró összefejel, Rebró elterül s Varga most jól adja középre a labdát. Teleki remek fejessel továbbítja, de a labda megint a kapufáról vágódik a mezőnybe.
    Rebrót kiviszik s csak két perc mulva tér vissza. A Hungária nehezen szabadul fel s most meg Híres arcába vágódik élesen a labda, hogy szédeleg. . A 31. percben Markos, utána meg Varga rúg kornert. A labda ott pattog a Hungária kapuja előtt s Kocsis fejéről újra kornerre kerül.
    A gól szinte a levegőben lóg,
    de Markos mögé rúg a sarokról s máris Híres fut. Beívelt labdáját Budai öklözi, utánafut s a tétovázó Cseh elöl vetődve fogja el. Ez is nagy helyzet volt! Utána megint a Bocskai szorongatja ellenfelét s nagy ostromban Markos keveri a védelmet, közben Kocsist a labdám löki s a nézőtér büntetőt követel, de a bíró — helyesen — nem hallgat rá. Hires lefutása kornerben végződik, de azonnal felszabadul a kapu. A 38. percben Telekit faultolják s szabadrúgás után Keviczky vágja háló fölé a labdát. Sárvári Híres elé játszik, a szélső okosan adja Cseh elé a labdát, de az összekötő nem tudja kihasználni a fényes helyzetet. A 43. percben Markos elfut, lövését Ujváry és a kapufa menti. A Hungária beszorul megint. Ujváry újabb Markos lövést fog, majd Varga rontja el utolsó labdáját s a bíró a játék végét jelzi.
    A közönség ismét élénken éljenzi Hírest, de lelkesen megéljenzi a játékot vezető Viczenik bírót is, aki kitűnő játékvezetésével erre teljes mértékben rá is szolgált.

    Nemzeti Sport, 1931. november 16.
     
  2. avatar: seamandarin
    2023.11.01, 20:07
    A mérkőzést november 15-én játszották!
    SPORT VASÁRNAPI SPORTPROGRAMM
    FUTBALL I. Liga:
    Üllői út: Nemzeti—Újpest (1/4 1 és
    Ferencváros—Attila (2).
    Debrecen: Bocskay—Hungária (2)
    Kaposvár: Somogy—Vasas (2).
    Szombathely: Sabaria—Kispest (2).

    Ujság, 1931. november 15.