magyarfutball.hu

Budai 11 - Attila FC 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 4. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.12, 21:20
    Attila—Budai „11" 3:0 (3:0)
    Váratlanul nagyon fölényesen bánt el az Attila a budaiakkal
    Góllövő: Nemes, Vadász, Sziklai
    Miskolc, 3000 néző. Bíró: Barna B.
    Attila: Szemző — Vadász, Dankó — Szabó, Sós, Bán — Csere, Rudas, Pimpi, Nemes, Sziklai. Budai„11”: Lantos — Wéber, Moharos — Kárpáti II., Kárpáti I., Schuszter — Schmidt, Sztancsik, Polgár, Lyka, Czumpf.
    Dankó választott s így a Budai „11” kezdi a játékot. Polgár máris veszélyesen ugrik ki, de Szemző kifut eléje s övé a labda. A következő pillanatban már Schmidt jár elől, szépen küldi be a labdát, amely Bankóról perdül, de Szemző ezúttal is jó érzékkel fut ki. Most hirtelen biztatni kezdi csapatát a közönség s Rudas hosszan szökteti Cserét. A kiskunfélegyházi játékos nehéz helyzetbe kerül, de a labdát pompásan küldi be. Rudashoz jönne először, ámde az összekötő lába között utat talál és Pimpihez szalad.
    A center látja, hogy Nemes van a legjobb helyzetben, odatovábbítja s a balösszekötőóriási lendülettel dől bele a labdába s szinte fekve fejeli a hálóba a gólt. 1:0. (3. perc.)
    A budaiak megzavarodnak, sarokrúgást sem tudnak kihasználni, majd a 8. percben szabadrúgással veszélyeztetnek. A labda a sorfalról Polgár elé pattan, de a budai center mellé céloz. A 9. percben már Rudas jár elől s pompás lövését Lantos alig tudja kornerre öklözni. Most újra lendületbe jön a miskolci csapat. Sorra futnak támadásai, de egyelőre újabb eredmény nélkül. Sőt a 17. percben a budaiak jutnak szóhoz s Kárpáti I. húszméteres lövését Szemzőnek kell fognia. Utána azonban ismét feltartózhatatlanul jön az Attila. A közönségnek feltűnik Pimpi leleményes és főleg agilis játéka. Bíztatják is, őt is, meg az egész csapatot. A 22. perc miskolci sarokrúgást eredményez, de Cseref aultja miatt megakad a támadás. Egy perccel később szabadrúgáshoz jut az Attila.
    — Vadász rúgja — kívánja kórusban a tribün s a pályán is
    utat engednek a gyilkos bombáiról híres hátvédnek. A 18 méteres szabadrúgás csak úgy zúg és nyílként vágódik a hálóba. 2:0.
    Most már némileg abban a bizonyos páholyban érzik magukat a miskolciak. Csupa örömteli arc, széles jókedv s három perccel később, a 26. percben már újabb ok adódik az örömre! Az Attila sarokrúgást ér el a budaiak ellen.
    Csere küldi be a labdát és Sziklai tíz méterről előírásosan a bal felső sarokba továbbítja. 3:0.
    A 28. percben már a budaiak jobban igyekeznek, de Polgár 20 méteres szabadrúgása így is Szemzőé. Aztán Polgár újra kitörne, ámde a hátvédek nyomják. A miskolci csapat kissé lefékez, de a 39. percben újra szabadrúgáshoz jut. Mi sem természetesebb, hogy újra Vadászt küldi előre „végrehajtónak”. Ujra suhog a bomba, Lantos nem is tudja fogni, de a labda visszapattan a lécről. Rudas ott terem, fejeli, de centiméterekkel eltéved a fejese.
    Már a 2. percben Csere fut le, Lantos eléje rohan, Csere bukik, de nincs baj. A következő pillanatban Csere—Rudas akció fut, a jobb összekötő lő s a labda
    kapufáról pattan vissza,
    kavarodás támad, sokan már bent látják a negyedik gólt, amikor kornerre megy a labda. A 8. percben Sziklai rohamoz, de fölé vágja a labdát, majd meg a túlsó oldalon Sztancsik éles lövése nem talál célba. Néha szóhoz jutnak a budaiak, így a 13. percben Polgár is kísérletezik, ámde a 16-osról fölé megy a lövése. A 14. percben Pimpi megsérül s utána Lantoson akarja magát megbosszulni kétszer is, úgyhogy a bíró figyelmezteti. Lanyha most már az iram. Az Attila többet támad, veszélyesebb is. A 38. percben Pimpi kerül jó helyzetbe s Lantos csak kornerre tudja védeni lövését. A 40. percben az Attila ellen sarokrúgást ítél a bíró. Schmidt küldi be a labdát s Lyka közben löki a kapust. Szemző sem rest és két kézzel tolja el magától a csatárt. A bíró
    11-est
    ítél. A tribün izgatott.
    — Nyugalom —szól valaki —, a múltkor a III. ker. FC sem tudta berúgni a 11-est a végén, pedig akkor 1:0-ra állt a meccs.
    — S a 0:0-ás meccsnél a Kispest talán berúgta?! — kérdi valaki önbizalommal.
    Polgár áll a büntetőnek. Rúgása erős, de Szemző bravúrosan fogja, sőt arra is van ideje, hogy taccsra rúgja a labdát.
    — Ugye megmondtam — hallani egyszerre több oldalról is.
    ... S a közönség megelégedetten indul hazafelé.

    Nemzeti Sport, 1931. október 12.