magyarfutball.hu

Attila FC - III. Kerület FC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 3. forduló
játékvezető : Antay János
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.10, 19:49
    Attila—III. ker. FC 1:0 (1:0)
    A miskolciak jól kezdtek, a kerületiek viszont még 11-esből sem tudtak kiegyenlíteni
    Góllövő: Körösi
    Miskolc, 2500 néző. Bíró: Antalics.
    A kerületiek választanak s a két csapat így áll fel:
    Attila: Szemző — Vadász, Dankó — Szabó, Pogány, Bán - Csere, Kőrösi, Rudas, Nemes, Hajós
    III. ker. FC: Biri - Werner, Bíró - Steiner, Lutz, Magyar - Fenyvesi, Győry II., Borbély,
    Lengyel, Dömötör
    III. ker. FC:Biri — Werner, Bíró — Steiner, Lutz. Magyar — Fenyvesi, Győry II., Borbély, Lengyel, Dömötör.
    Rögtön kezdés van a kerületiek szabadrúgáshoz jutnak: Lengyel húsz méterről céloz, de Szemző legény a talpán. Válaszképpen a túlsó oldalon a Ferencvárosból átkerült Csere rohan el. Biri látja, hogy veszély fenyegeti, kifut a kapuból. Már nyolc méternyire jár, amikor el tudja csípni a labdát. A 6. percben Rudas újra Cserét szökteti s ennek lövését Biri újra fogja. Most Vadász hatalmas lövést küld a kerületi kapu felé, a labda valahogy Biró kezére pattan, egyesek 11-est áhítoznak. Ezután a kerületiek kornert érnek el, de Szemző felugrik és tisztázza a helyzetet. A 9 percben
    17 méterről szabadrúgás következik a III. ker. FC ellen. A keménykötésű Vadász áll a labdának
    Kapura céloz s Biri csak kiütni tudja a labdát; Kőrösi startols a kiütött labdát befejeli a hálóba. 1:0.
    Nagy az öröm, de még senki sem bízik az Attila, győzelmében. A 16. percben Vadász ismét szabadrúgást küld Biri kapujára, a kapus újra csak kiütni tud, nagy a zűrzavar.
    Nemes kaparintja meg a labdát, céloz, de
    a léc éléről visszapattan a lövés.
    A miskolci csapat most erősen feljön: jobb az Attila. Birinek állandóan védeni kell, mígnem a 29. percben Vadász hazaküldött labdája kornerre nem szalad. Dömötör jól küldi be a labdát, Fenyvesi is pompásan ugrik, ámde a fejes rosszul sikerül. A következő percnek az az eseménye, hogy Lutz II. és Nemes összecsap. Nemes sínyli az esetet s a közönség élénken tüntet Lutz II. ellen. Hamarosan újra zavar támad a területi kapunál: Hajós éles lövést küld. Biri kiejt, de ott terem Biró, aki tisztáz. A 37. percben Rudas jár elől, sarokrúgást ér el, ámde az eredménytelen lesz. Majd a túlsó oldalon Vadász faultol s a 20 méteres szabadrúgásnak Dömötör áll neki. Egy sikoly a tribünön és a szabadrúgás rosszul sikerül. A 40. percben viszont a miskolciak sarokrúgást érnek el a III. kerület ellen, de mögé rúgják.
    Nehezen indul a második félidő. A csapatok alig kapnak lábra. A 6. percben végre Rudas kiugrik, de Biri el tudja kapni a labdát. A 11. percben Lengyel kerül jó helyzetbe, de lyukat rúg. Dömötör azonban ügyesebb, pompás lövést küld a kapura .
    Bán csak a kapu szájából tudja kifejelni a labdát.
    Nagyon meleg pillanat volt. A kerületiek most erősen ostromolnak. A 14. percben Szabó megsérül, kiáll, majd két perc múlva visszajön, de balösszek ötőbe megy Nemes helyére. Közben Dankó a 16-oson kezel, de a szabadrugást a védelem tisztáza. A kerületiek nagyon igyekeznek arra, hogy a játék csak az Attila térfelében maradjon. Bíró és Werner egészen a félpályán tanyáz, de az óbudai csatársor hihetetlenül tehetetlen. A 34. percben Dömötör húszméteres szabadrugása zuhog a kapura, de Szemzős zépen védi, majd még a 39. percben szóhoz jut az Attila is, de Nemes hamincméteres lövését Biri védi.
    A 41. percben hatalmas kavarodás támad az Attila kapuja előtt. Győry fejese a kapu felé száll, Szemző a hatosra ugrik ki, a labda gólba tart, ott van azonban még Bán, aki kézzel visszaüti. 11-es!
    Dömötör azonban hiába gyakorolta olyan nagyon a 11-es rúgást. Messze mellé lövi s aztán fejét fogva búsan ballag a helyére. Dacosan javítani akar, de élesen lőtt labdája keresztben fut ki. Ez volt az utolsó alkalom .

    Nemzeti Sport, 1931. szeptember 28.