magyarfutball.hu

Bocskay FC - Nemzeti SC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 2. forduló
játékvezető : Csárdás Gusztáv
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.06, 20:01
    Bocskai—Nemzeti 3:1 (3:0)
    A debreceniek biztos győzelme mellett zajos jelenetek tarkították a mérkőzést a bíró működése miatt
    Góllövő: Mátéffy, Mátéffy, Vincze, Bihámy (11-esből)
    Debrecen. 2500 néző. Bíró: Csárdás.
    Bocskai: Budai — Kuti, Remmer — Palotás, Moóré, Turcsányi — Markos, Vincze, Teleki, Mátéffy, Hevesi.
    Nemzeti: Gallina — Flóra, Török — Hossó, Búuza, Belcsik — Kovács, Vadas, Odry, Bihámy, Czétényi.
    Odry indítja el a labdát. A közönség pedig megkezdi a Bocskai buzdítását: Huj, huj, hajrá — hangzik..A Nemzeti rohamát Remmer visszaveri, de újra jön a támadás és Vadas lövését védi Budai. Kovács lefutását Turcsányi hendszel akasztja meg, a szabadrúgásból Vadas mellé küldi a labdát Markos viszi a debreceniek első támadását. A beadás jó, de Mátéffy elkésett. A 10. perc már jobban sikerül. Moóré okos passzal szökteti Markost, a szélső szokásához híven elfut, a labdát középre küldi.
    Mátéffy mellel teszi maga elé, átemeli jobblábra s a felső sarokba zúgatja. (1:0).
    A Nemzeti belefekszik, de Remmer jól tartja a Bocskai frontját. Hevesi elszalad, beadott labdáján Teleki van rajta, ám a védők felvágják. Mindenki tizenegyest vár, a bíró sípja azonban néma. Csárdás ítélkezéseit innen kezdve bizonyos gyanakvással fogadja a tribün. Budai kifutva hárítja el a veszélyt, majd Gallina egymásután teszi ártalmatlanná Mátéffy és Teleki lövését s fogja Moóré messziről szálló labdáját. Gallina öklözi ki Markos sarokrugását is, sőt
    ő a hőse a mérkőzés legszebb jelenetének is,
    ami a 20. percben következik: Teleki pontosan ugratja ki Mátéffyt s az összekötő jól irányított rugással küldi a kapu sarkára a labdát, Gallina mesés robinzonáddal
    védi a labdát, hogy a közönség vastapssal ünnepli. Török hazaadása veszélyes, majd megint Mátéffyt löki a védelem, de a bíró nem lát szabálytalanságot. A 27. percben Teleki — szokott receptje szerint — zsinórpasszal szökteti Mátéffyt, aki összeütközik az eléje rohanó Gallinával.
    A labda az összekötőé marad s besétál vele a kapuba (2:0).
    A közönség örvend, háromszoros huj, huj, hajrával tünteti ki a csatárt. Állandó Bocskai-támadások közben Markost kétszer is tévesen állítja meg a bíró ofszájdot jelző sípja. A második eset tévedését Csárdás is beismeri azzal, hogy feldobja a labdát. A 32. perc hozza a következő gólt. Palotás nehéz harccal szerzi meg a labdát, jól küldi Markos elé, aki Vinczéhez továbbítja.
    Az összekötő váratlanul hatalmas bombát ereszt meg a felső sarokra s Gallina csak érinteni tudja a hálóba tartó labdát. (3:0).
    Buza és Teleki összeütközése nem komoly dolog, Moóré oxfordját megtapsolja a közönség, majd Palotás kap még néhány nyiltszini tapsot jó játékáért.
    (Levonuláskor Ormost ünnepli a tribün a csapat sikeréért. A debreceniek öltözőjében jó a hangulat.
    A Bocskai kényelmesen kezdi a játékot. Az első percben Markos még kornert rúg, de utána a Nemzeti irányítja a játékot s fölénybe kerül. Budai azonban jól végzi dolgát, Remmer is fix pont a kapu előtt. A 10. percben Kovács centerét Czétényi rontja, majd Budai szedi le Odry lábáról a labdát, Palotás meg fejjel akasztja meg a veszélyes lövést. Így megy ez a 20. percig.
    Ekkor Odry és Kuti küzd a labdáért a 16-osnál. A bekk nyomja a csatárt,
    de nem komoly az eset. Csak a bíró veszi annak, mert fütyül és a
    11-es pontra viteti a labdát. A közönség óriási tüntetést rendez az előzmények után nem várt ítéletre, majd ütemesen rázendít: hülye, hülye. Csárdása rendőrfogalmazóhoz megy, kéri, hogy teremtsen rendet. Az kijelenti, hogy rendet tart, de figyelmezteti a bírót, hogy az ő működése szülte a tüntetést.
    Moóré reklamált a bírónál, kiállítás a sorsa, így öt perc telik el s a 26.-ban lövi hálóba Bihámy a labdát. (3:1).
    Vincze megy Moóré helyére s mintha szárnyat kapott volna a Bocskai. A hangulat nagyon ideges a pályán és nézőtéren egyaránt s a bírót bizony jócskán sértegetik. A Bocskai kornert rúg, majd Mátéffyt kétszer is felvágják a bekkek, de a tribün hiába követeli a büntetőt. A Nemzeti ujra felülkerekedik, a debreceni védelem, Vinczével az élen, állja a csatát.

    Nemzeti Sport, 1931. szeptember 14.