magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Budai 11 1 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 1. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.10.05, 22:39
    Nemzeti—Budai „11 1:1
    Gyenge nívójú meccsen a budai csapat volt a jobb ,
    Góllövő: Vadas, Polgár (11-esből)
    Üllői út, 8000 néző. Bíró: Himler.
    Nemzeti: Gallina — Flóra, Török — Hossó, Buza, Belcsik — Kovács III., Vadas, Szenes, Bihámy, Czétényi.
    Budai „11”: Lantos — Weber, Moharos — Kárpáti II., Kárpáti I., Schuster — Schmidt, Sztancsik, Polgár, Lyka, Czumpf.
    Zuhogó esőben kezd a Nemzeti s a „Fekete ördögök” rögtön mutatnak két remek kombinációt.
    Az 5. percben azonban már Schmidt fut le veszélyesen, de Gallina bátor kifutással szinte a lábáról szedi le a labdát. Gallinának öt perccel később újra akad munkája, mert
    a budaiak fölényben jástzanak.
    Nagyon hosszú ideig nem adódik érdemleges esemény, az eső mindinkább alább hagy s a 18. percben Crumpf kétszeres fütty után is a
    hálóba lövi
    a labdát, természetesen érvénytelenül.A játék nem mozog valami magas nívón, az eső (már elállt), a csúszós pálya megzavarta a csapatokat:
    — Az amatőrök szebben játszottak, — jegyzik meg a sajtópáholy mellett levő rendőrségi páholyban. A 30. percben Hossó olyan ügyetlenül adja haza a labdát, hogy Gallinának vetődnie kell, Sztancsik nem tud megállani, beleszalad, végül is a labda kornerre pattan. Most néhány fault az esemény, mire az eddig csendben volt s közben 8000 főnyire felszaporodott közönségnek megjön a hangja. Végre, akad gól is ... A 38. percben lábról-lábra száll a labda a budaiak kapuja előtt. Utoljára
    Vadasnál van s az összekötőnek a 16-osról megcélzott nem éppen erős, de csőrös lövése Lantos által sarokra segítve jut a hálóba. 1:0.
    Rögtön élénkebb a játék. A 43. percben kornert érnek el a budaiak. Berúgás közben Polgár fejese menthetetlenül menne gólba, ha Belcsik kézzel vissza nem ütné:
    tizenegyes! Polgár áll a labdának s lövése védhetetlenül surran gólba. 1:1
    Hamarosan Gallina hibáz úgy, hogy a budaiak megszerezhették volna a vezetést is.
    Rögtön a budaiak kapnak lábra s két szép támadást is vezetnek. A 16. percben a budaiak kapuja előtt támad nagyon izgalmas helyzet. A kifutott Lantos kergeti a labdát, amely a Nemzeti csatároknál száll lábról-lábra, Lantos már a 16-osnál jár, üres a kapu, a labdát megfogni nem tudja, de viszont az ügyetlen csatárok sem tudják gólba rúgni. A 20. percben Kovács bámulatos szépen megy le, beadására Bihamy és Szenes érkezik s az előbbi két lépésről alig lövi mellé a labdát. Most hosszú ideig a budaiak játszanak fölényben s a közönség biztatása mellett hajmeresztő nagy helyzeteket hagynak ki.
    Czumpf a 27. és 28. percben két biztos gólhelyzetben hibáz. Sokan gutaütést emlegetnek ... Kisüt a nap és a Nemzeti finiselni kezd. A 40. percben Czétényit pompásan teszik ki, a szélső egészen közel kerül a kapuhoz, de Lantos önfeláldozóan lábra veti magát és a labda kornerre pattan. Más nem is történt.

    Nemzeti Sport, 1931. szeptember 7.