magyarfutball.hu

Csepel SC - Kaposvári Rákóczi FC 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.17, 16:44
    Egy pont a nyitányon
    Csepel SC-Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (0-1)
    Döntetlennel kezdte az 1999/2000-es bajnoki szezont idegenben, Csepelen a Kaposvári Rákóczi FC csapata.
    A trópusi hőségben mindjárt a harmadik percben Szintai révén óriási lehetőséget hagyott ki a Rákóczi: az újra Kaposváron játszó csatár 10 méterről a kapust találta el. Egy perc múlva az első csepeli szöglet után Házi kapujának felső lécén csattant a labda. A kánikulai forróság ellenére változatos első 20 percet játszottak a csapatok, amelyben jobbára a Csepel akarata dominált. Aztán az első félóra végén Meksz lövőhelyzetet keresgélt a bal összekötő helyéről 18 méterre a kaputól, majd laposan a lábak között kitűnő labdát adott a leshatáron tartózkodó Pirinek, aki mintegy nyolc méterről higgadtan helyezett a csepeli kapu jobb alsó sarkába (0-1). Még ezután is voltak lehetőségei a vendég Rákóczinak, ám egy perccel a félidő vége előtt a csepeliek egy helyzetből kétszer is egyenlíthettek volna, de szerencsére mindkétszer elpuskázták az ordító gólhelyzetet.
    A második játékrész elején néhány formás támadást vezetett a Rákóczi; az egyiknél gyanús körülmények között szerelték Bányt a csepeli ötösön belül. Jó negyedóra elteltével aztán elfáradt a kaposvári együttes, és ekkor a hazaiak egyre-másra vezették a széleken a veszélyes támadásaikat. A nyomasztó csepeli fölényt mi sem jellemzi jobban, mint hogy összesen 17 szögletet rúghattak, s a 14-ikből egyenlítettek is: a balról beívelt labdát Polgár hét méterről a lábak között a bal alsó sarokba lőtte (1-1).
    A kissé átszervezett Kaposvári Rákóczi FC csapata kontrákkal próbálkozott, de a játékosai ezen a mérkőzésen a legnagyobb helyzeteket is ki tudták hagyni. Idegenben egy pontot szerezni nem rossz; most viszont a szigeten maradt kettő...

    így játszottak
    Budapest, Csepel-stadion, 800 néző. V.: Sápi (Szabó G., Szabó Z.).
    Csepel SC: Balázs - Körösi, Balogh Zalán, Polgár, Váradi - Szabó Z., Szigeti, Bubcsó, Németh A. — Balogh Zoltán, Takács. Edző: Gáspár József.
    Kaposvári Rákóczi FC: Házi - Novák, Deme, Szabó M., Barna - Tóth G., Meksz, Bány, Tóth B. - Szintai, Piri. Edző: Bőzsöny János.
    Csere: Szigeti helyett Semsei a 46., Balogh Zalán helyett Tóth N. a 65., Szintai helyett Drávecz a 67., Piri helyett Tamás a 68., Szabó Z. helyett Papp a 80. percben.
    Sárga lap: Tóth G. a 45., Körösi a 47., Balogh Z. az 52., Drávecz a 69., Takács a 74., Barna a 86., Meksz a 92. percben.
    Jók: Németh A., Polgár, illetve Novák, Meksz.
    Gáspár József: — Úgy érzem, végig jobbak voltunk, de a helyzetkihasználásunkkal továbbra is komoly gondok vannak.
    Bőzsöny János: — A már szokásos, újra és újra visszatérő dolog miatt bosszankodhatunk... A kihagyott gólhelyzetek megbosszulták magukat, így szegényebbek lettünk két ponttal.

    Forrás: Somogyi Hírlap, 1999-08-09