magyarfutball.hu

Kispesti AC - MTK 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.25, 23:22 (szerk.: 2022.03.26, 15:07)
    MTK - KAC 1:1 (0:0)

    Hungária-ut, 2500 néző
    Bíró: Schiessler József

    Az MTK utolsó bajnoki mérkőzése a csapat teljes letörését mutatta. Más­kor is megtörtént, hogy egyik-másik játékos rossz formát mutatva az egész csapat akció képességét megakasz­totta, de a mai szánalmas formára semmiféle mentséget nem hozhat fel a bajnokcsapat. Szinte kivétel nélkül minden játékos felmondta a szolgála­tot Nemcsak egyénileg nem tudtak érvényesülni, hanem az összjáték leg­elemibb követelményeinek sem feleltek meg. Passzjátéknak nyoma sem volt, a labda rendszertelenül repült minden­felé csak oda nem a hova ésszerűen kellett volna és ha már rendes utját vette a labda, akkor az ellenfél agilis közbelépése megzavarta a kombinációt. Tény az, hogy Braun, Nyul és Senkey hiánya nagy handicapet jelentett, és a tartalékok sehogyan sem váltak be.
    De ennek betudásával sem szaba­dott volna a kék-fehéreknek a talajt ennyire láb alól veszíteni. Opata ját­szott a jobbszélső helyen ezzel meg­bontották az eddigi agilis balszár­nyat, mert a beállított Kollár képte­len volt a helyét megállni. Orth és Molnár abszolut gyenge szereplése főleg abban nyilvánult meg, hogy nem osztogatták kellőképpen a labdát és igy mindig az ellenfél látta a hasznát annak, ha labda az ő birto­kukban volt. A halfsor éppen ugy mint a védelem, messze alul maradt a szokott formának. Ennek ellené­ben a KAC tüzes rámenő játékával nemcsak halható ellenállást fejtett ki, de az első husz és az utolsó öt perctől eltekintve a támadó szerepet is vitte.

    A KAC fölénye a játék nagyobb részében előbb kidomborodott és ha nem tudtak eredményesebben működni ez a csatárok technikai tudásának hiányában keresendő. Ha öt Eisenhoffer alkotta volna a csatársort, ugy az eredmény nem lett volna kétség­telen. A második félidőben csak 10 játékossal játszott a KAC, mert Bol­dog az első félidő utolsó percében Kropacsekkel történt összefutás után nem vett részt a játékban. A második félidő 17. p.-ben esett a KAC gólja. A teljesen szabadjára engedett jobb­oldal leviszi a labdát, Kropacsek kifut, rávetéssel elfogja a labdát, de kezéből kigurul és Norik balszélső a teljesen üres kapuba gurítja.

    Az MTK a 42. p.-ben az Eisenhoffer handse miatt megítélt tizenegyes­ből Orth révén szerzi meg a kiegyen­lítést.
    A mérkőzés befejezése botrányba fult, amiről külön emlékezünk meg.

    Sporthirlap, 1921. december 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.09.25, 11:43 (szerk.: 2018.09.25, 13:26)
    Hungária-ut. Bíró: Schissler.

    Az MTK ezúttal megmenekült a vereségtől, pedig lélektelen, álló játéka, nemtörődömsége és csapatának egy sereg bosszantóan tehetetlen tagja miatt ez érdemelte volna. A két félidő képe élesen különbözött egymástól. Az elsőben nemcsak, hogy egyforma volt a két csapat, hanem a Kispesti még többet is támadott és veszélyesebben. Gól-alkalom egyformán adódott. Kispest támadásait nagyrészt a jobb szárny viszi, mely öt kornert csikar ki, de a kornerrúgások rendre siralmasak. Különösen kiemelkedő momentum Varga néhány bravúros védése. Boldognak egy szerencsétlen karambol következtében ki kell állania, úgy, hogy ezt a félidőt, majd a teljes másodikat tíz emberrel küzdi végig a KAC. A II. félidőben már nagyrészt az MTK a helyzet ura, de eredményt elérni nem tud, a belsők nem mennek labdára, a KAC lelkesen küzd és a 17. percben egy kapu előtti kavarodás után Norik gólt lő. Az MTK teljesen tehetetlen a tíz emberrel játszó Kispestiekkel szemben, a tömör védelem minden akciót megakadályoz és összetör. Hiába megy át balszélre Opata, hiába cserél Orth Schlosserrel, hiába halfol Kollár és játszik jobbösszekötőt Kertész II, szélsőt Molnár, a csereberék nem hoznak sikert, sőt az immár egyedül csatárkodó Csontos majdnem megszerzi egy leszökésből a második gólt. A 43. percben végre szabadrúgás az MTK javára, a lövés Eisenhoffer karját éri és bár erősen kérdéses a jogosultsága: a bíró megítéli u 11-est, melyet Orth belő.

    MTK: Kropacek—Feldmann, Mandl—Kertész II., Vágó, Kovács II.—Opata, Molnár, Orth, Schlosser, Kollár.
    KAC: Varga—Mihalik, Saguly—Raiksz, Stalmach, Sándor—Boldog, Eberhardt, Csontos, Eisenhofler, Norik.

    Nemzeti Sport, 1921.12.12.
     
  3. avatar: fgymat
    2017.03.26, 12:54
    kép
    forrás:
    Az Est
    1921.12.13