magyarfutball.hu

Vasas - Kispesti AC 1 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.03, 21:01
    Vasas: Nyerges— Zatykó, Stengl— Tomecskó, Gottlieb, Turi—Koffler, Takács, Kaizer, Szentmiklóssy, Hünner. KAC: Biri—Mihalik, Dudás—Raix, Sándor, Eberhardt—Fatter, Musz, Gresch, Norik, Müller.

    Nemzeti Sport, 1922. október 2.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.03, 20:58
    Vas- és fémmunkások SC— KAC I: I.
    Ü!lői-ut Biró: Renner Ferencz.
    A várakozásnak megfelelően heves iramu, érdekfeszitö, sőt hellyel-közzel izgalmas küzdelem keretében vívta meg a két csapat mérkőzését. A játék közel egyenrangu ellenfelek küzdelmét mutatta, de míg a Vasas csatárok fölényes technikai készségükkel sorra készítették elő a kapu előtt a veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket, addig a KAC csatárai nem tudtak veszélyesek lenni a Vasasok kapujára.
    A mérkőzés első tiz percében ugy látszott, mintha a Vasasok minden megerőltetés nélkül gólokkal győznének, a csatárok lendületes áttöréseikkel mindenkor veszélyt jelentettek az ellenfél kapujára. A vezetést a Vasasok már a második percben megszerezték s a gól aaposan felvillanyozta a — KAC csapatát. Olyan lelkesen, önfeláldozóan játszott a KAC csapat, ahogyan az utóbbi időben még nem láttuk a kispestieket játszani.
    Minden emberük oroszlánként küzdött, a két hátvéd és a hátravonuló halfsor mindig a helyén volt, de a csatársor magára hagyatva is elég gyakori támadást vezetett a Vasasok kapuja ellen. A kiegyeenlítő gólt szabadrugásból érik el az első félidő 3S-ik percében Dudás révén.
    A második félidő a Vasas csatársor és a KAC védelmének kétségbeesett küzdelme volt. A Vasas támadó hullámok félpercenként előretörtek, de a Dudás—Mihalek hátvédpár s a halfsor sziklaszilárdan verték vissza a támadásokat. A két csapat halfsora nagy és nehéz munkát végzett, a KAC részéről a védelem, a Vasasok részéről a csatársor támogatásában.
    A KAC-ból egyénileg senkit nem emelhetünk ki; egyformán jó volt mindenki. Játékuk ujabb bizonyítéka volt annak, hogy lelkesedéssel sok mindent lehet pótolni. A Vasasoknál Szentmiklóssy, Himmer, Takács, Tomecskó és a két hátvéd, főleg azonban Zatykó nyújtott kiválót. A mérkőzés hevessége mellett is dicséretesen fair volt.

    Sporthirlap, 1922. október 2.