magyarfutball.hu

Nyíregyházi FC - Szeged-Dorozsma FC 3 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1996/1997, 23. forduló
nézőszámok:
  1. Új Kelet: 1.300
  2. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.31, 08:49
    Almaországban „almás” volt a Dorozsmának
    Nyíregyházi FC-Szeged-Dorozsma ESK 3-0 (2-0)
    Nyíregyháza, 1300 néző. V.: Vad (Győr, Radvánszky).
    Nyíregyháza: Mező - Czap - Barna M„ Kiss Gy. - Turóczi, Szatke, Kovács, Karkusz, Göncz - Németh, Domokos. Edző: Kiss Miklós.
    Szeged-Dorozsma: Csehó - Tóth K., Stredie, Szabó B. - Süli, Kothencz, Kenesei, Skribics, Djurasevics - Takács, Miklós. Edző: Vágó Attila.
    Csere: Mező h. Balázsy a 9., Szabó B. h. Krajczár, Skribics h. Barna G., Stredie h. Móra mindhárman a szünetben, Németh h. Kákóczki a 87. percben.
    Gólszerző: Domokos a 11. és a 17., Karkusz a 60. percben.
    Sárga lap: Kothencz a 40., Barna M. az 54., Csehó a 60., Móra a 63. percben.
    Kiállítva: Kiss Gy. a 89. percben.
    11 p.: Turóczi jobb oldali beadására magányosan érkezett Domokos, aki 5 méterről a bal sarokba bólintott. 1-0
    17. p.: A pepecselő Strecli- etől Turóczi elcsente a labdát, jobbról centerezett, Domokos köszönte szépen a forintos passzt, és 3 lépésről a hálóba belsőzött. 2-0
    19. p.: Tóth K. röviden hazafejelt labdáját Domokos elcsípte, majd 14 méterről a kirepülő Csehóba lőtt.
    23. p.: Süli a bal oldalról középre csavart labdája Skribics kobakjával találkozott. A szerb légiós 8 méterről erőteljesen stukkóit, az ifjonc Balázsy öklözve mentett.
    43. p.: A bal szélen elloholó Göncz középre kanyarított, Domokos az alapvonalról visszahúzta a labdát, amit Németh a felnyomuló Karkusz elé tálalt. A nyíregyházi fiú kapásból tüzelt, mire Csehó légi útra indulva hatástalanította a 13 méterről leadott löketet.
    59. p.: Kovács jobb oldali szabadrúgása után Domokos 10 méterről fejelt, a kétségbeesetten kapaszkodó Csehó a kapufa segítségével hárított.
    60. p.: A kapu közelében viaskodó Németh nagy vehemenciával áthámozta magát egy védőn, ám olybá’ tűnt, hiába, mert a kivetődő Csehó megkaparintotta a labdát. Aztán... A portás Karkusz zavaró- repülése okán „elhagyta” a golyóbist, így a lesipuskás középpályás kényelmesen pöckölhetett a hálóba. Nem is mulasztotta el az alkalmat. 3-0
    79. p.: Németh sprintéit végig a dorozsmai térfélen, 15 méterről ágyúzott, Csehó azonban önfeláldozóan védett. A kapusról kipattanó labdát Kovács mandínerezte a ketrec felé, gurítása néhány centivel célt tévesztett - a laszti a bal kapufa mellett döcögött el.
    87. p.: A Domokos-Kovács- Németh trió akciózott, minek záróakkordjaként utóbbi 14 méterről, kecsegtető helyzetből lőtt - mellé.
    89. p.: Dorozsmai-támadás bontakozott ki, miközben Kiss Gy. és Takács összeakaszkodott. Mindketten „csintalankodtak”, Vad játékvezető viszont csak egyiküket büntette piros lappal - az NYFC védőjét. Ugyanez Takácsnak is dukált volna...
    Egyperces gyászszünet vezette be a mérkőzést: a 41 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Bor Antal emlékének adozótt a Sóstói úti katlan népe. Az egykori nyíregyházi futballista halála elnémította a stadiont, s mielőtt meccshangulatra váltott volna a lelátó - megint pisszenés sem hallatszott. Mezó'kapus a földre rogyott, aztán hosszas feltámasztási kísérlet után féllábon ugrálva elhagyta a pályát. A peches portás Achilles-ínszalagszakadást szenvedett! Az NYFC-kispadról a tizennyolc esztendős Balázsy emelkedett fel -emelkedett pulzusszámmal.
    Ez volt Kiss Miklós edző számára a találkozó legkritikusabb pillanata. A többi nyugalmasan telt... A piros-kékek „mindent bele” alapon futballozva behajtották a három pontot. Az élvonalba ácsingózó Szeged-Dorozsma ehhez pusztán aszszisztálni tudott. A hazaiak időnként látványt is csempésztek a harcmezőre, emellett mindvégig „harapva” játszottak. Simán nyertek, úgyhogy a második félidőben a délvidéki brigád trénere már nyilatkozata kiagyalásával törődhetett.
    Kiss Miklós: - Örülök, hogy jó játékkal és magabiztos győzelemmel sikerült, feledtetni az elmúlt két fordulóban elszenvedett vereségeket.
    Vágó Attila: — Mint a mesében, almaországban a hazai csapat örülhetett és énekelheti: hejhó, ltejhó, nyíregyházinak lenni jó... Ezzel a vereséggel elszálltak vérmes reményeink, de a hit hal meg utoljára.

    Forrás: Új Kelet, 1997-04-21