magyarfutball.hu

BKV Előre SC - Rákóczi-Kaposcukor FC 1 : 5 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.20, 15:34
    Öt Rákóczi-gól a BKV Előre stadionjában!
    BKV Előre SC - Rákóczi-Kaposcukor FC 1:5 (1:0)
    Budapest, Sport utca, 600 néző. V.: Sóthy (Makai, Tamássy).
    BKV Előre: Vámos — Wohl L, Wohl Z., Soós, Frick — Tóth Z., Varga, Arató, Mersits — Molnár, Tyukodi Edző: Fodor Imre.
    Rákóczi-Kaposcukor FC: Milinte — Mező, Meksz, Novák, Szabó M. — Kiss F., Miovecz, Takács, Vajda — Waltner, Kádár. Edző: Bőzsöny János.
    Csere: Novák helyett Horváth Z. a 46., Varga helyett Fodor az 57., Vajda helyett Virág az 59., Kádár helyett Tóth A. az 59., Arató helyett Györkös a 70. percben.
    Sárga lap: Mersits, Wohl Z„ illetve Miovecz.
    A gyönyörű, napfényes időben még a játékosok és a nézők is a levegőt, a zöld gyepet ízlelgették, amikor mint derült égből a villámcsapás, vezetést szerzett a hazai együttes. Az ötödik percben Tyukodi a bal oldalon a bal összekötő helyén lefejelt egy labdát az üresen hagyott Molnárhoz, aki 12 méterről lőtt, s a labda a vetődő Milinte keze mellett a jobb kapufa tövéről pattant a hálóba (1-0). Csaknem újabb öt perc kellett ahhoz, hogy a Rákóczi a kezdeti sokk után magára találjon. A középpályások végre megrázták magukat, és a két szélső futó ember, Kiss F. és Szabó M. közreműködésével egyre-másra alakították ki a gólhelyzeteket a közlekedésiek kapuja előtt. A Waltner és Vajda előtt adódó lehetőségek azonban rendre kimaradtak. Közben Tyukodi az egyik szórványos kontrából kis híján szétlőtte a felső lécet. A Rákóczi-védelem már biztosabban állt a lábán, ám a kevés fővárosi próbálkozás életveszélyes volt.
    Szünet után Horváth Z. váltotta fel Novákot, s mint később kiderült, Bőzsöny János edző megint csak jól cserélt. A Rákóczi-KFC ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta; nagy erővel támadott a csapat, s a fölény végre gólokban is megmutatkozott. A 64. percben Horváth Z. végzett el szabadrúgást középről 14 méterről. A labdára több kaposvári játékos is mozdult; ez alaposan megzavarta Vámost, s a játékszer a bal kapufa mellett félmagasan került a BKV Előre kapujába (1-1). A 68. percben Horváth Z. ívelte be balról az ötödik Rákóczi-szögletet, Takács pedig az ötösről a bal alsó sarokba csúsztatott (1-2). A 73. percben ismét csak a csereként beállt Horváth Z. volt az egyik főszereplő; a középpályás álomszerűén ugratta ki középen a támadással felfutó Mezőt. A védő kitört, kicselezte Vámos kapust is, majd egy védő díszkíséretében az üres kapuba gurított (1-3). A 80. percben focisulit rendeztek a vendég kaposváriak a BKV kapuja előtt. A fővárosiak kínjukban felrúgták Waltnert, hogy végre labdához jussanak. Három jelentkező közül újra Horváth Z. végezte el a szabadrúgást, s a labda a bal sarokban kötött ki (1-4). S ezzel még mindig nem volt vége a Rákóczi-gólfesztiválnak! A 82. percben ki más, mint Horváth Z. középről kitűnően szöktette a jobb szélen Kisst. A védő elfutott, majd nagyszerűen ívelt középre, ahol az érkező Virág kissé felugorva nyolc méterről jobb belsővel pazarul a bal sarokba lőtt (1-5).
    A támadójáték diadalaként lehet jellemezni a fővárosi kirándulást. Az első 10 percet kivéve végig az történt a pályán, amit a vendég somogyi csapat akart. A BKV Előrét a sorozatos Rákóczi-gólok teljesen megroggyantották.
    Jók: Tóth, Tyukodi, illetve Kiss F, Mező, Horváth Z„ Takács, Meksz.
    A vélemények tükrében
    Fodor Imre, a BKV Előre edzője — Súlyos egyéni hibák miatt kaptunk ki. Azt ugyan tudtam, hogy jó csapat a Rákóczi, de ekkora különbségre nem számítottam...
    Bőzsöny János, a Rákóczi-KFC edzője: — Borzasztó rosszul kezdtünk, s ez máskor megbosszulhatja magát. Mérges is voltam, s a szünetben hármat akartam cserélni. Végül is a második félidei jobb játékunkkal nyertünk.
    Dr. Spiegl József, a Rákóczi-KFC ügyvezető elnöke: — Az egyenlítő gól után elszaladtam gyufáért, így a Taki gólját nem is láttam. Ám ha kell, legközelebb is szívesen elmegyek a büfébe...
    Mátyás Tibor, a BKV Előre technikai munkatársa: — Nincs mit magyarázni, a jobban játszó csapat nyert.

    Forrás: Somogyi Hírlap, 1997-03-10