magyarfutball.hu

Gödöllő-Naszálytej LC - FC Sényő 3 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1995/1996, 24. forduló
játékvezető : Dubraviczky Attila
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 500
  2. Új Kelet: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.29, 12:21 (szerk.: 2017.09.29, 14:36)
    Gödöllő-Naszálytej LC - FC Sényő 3-1 (2-1)
    Gödöllő, 800 néző V.: Dubraviczky (Jenei, Horváth).
    Gödöllő: Nagy — Somogyi, Kovács P., Kiss — Szász, Tábori, Simon, Stranyóczki — Czipper, Grezsák, Pavelcsák. Edző: Jakab Elek.
    Sényő: Mező — Czap, Barna. Sinka — Lelt, Rubóczki, Kovács I.., Horváth, Paulik —-Tóth, Bernáth. Edző: Falatovics László.
    Csere: Szász h. Kádár a 35., Pavelcsák h. Bajkai a szünetben, Czipper h. Török a 81., Horváth h. Ványi a 85. percben.
    Gólszerző: Szász a 8., Horváth a ll., Tábori a 45., Kádár a a 75. percben.
    Sárga lap: Lelt a 8., Czap a 10., Kiss a ll., Kovács I. az 58., Czipper a 70, Tóth a 73. percben.
    Kiállítva: Lelt az 50. percben.

    8. p.: Ártalmatlannak tűnő hazai támadást követően a menteni igyekvő- Lelt a tizenhatoson belül kézzel ért a labdához. Tizenegyes! A büntetőrúgást végrehajtó Szász a balra mozduló Mezőt becsapva a jobb sarokba helyezett. 1-0
    11. p.: Hamar jött a sényői válasz... Történt, hogy Lelt elhúzott a jobb oldalon, majd a középen érkező Bernáth fejére varázsolta a labdát. A csatár bólintott is, csakhogy egy visszafutó védő a gólvonalról kivágta a labdát — pontosan Horváth elé, aki 8 méterről a jobb sarokba helyezett. 1-1
    45. p.: A jobb oldalról, a tizenhatos magasságában szabadrúgáshoz jutott a Gödöllő. Éles szög ide vagy oda, Tábori kapura lőtt, és a labda, elsuhanva a lábak között a jobb alsó sarokba vágódott. (A nagy tumultusban Mező nem láthatta a labdát...) 2-1
    50. p.: Lelt sérelmezte, hogy nem ítéltek javára szabadrúgást, mire a játékvezető sárga lapot húzott elő. Miután a sényői középpályás már rendelkezett egy színes kártyával, így a kiállítás sorsára jutott.
    75. p.: Jobb oldali szögletrúgás után a beívelt labdát a csereként beállt Kádár 8 méterről a kapu bal oldalába fejelte. 3-1

    Nagy iramú, változatos játékkal telt az első félidő. A hazaiak félelmetesen kezdtek, hisz már a tizedik percben — büntetőből — megszerezték a hőn áhított vezetést. A vendégek nem estek pánikba, és csakhamar válaszolni tudtak — Horváth csendesítette le a publikumot.
    Ezt követően kiegyenlítődött a játék, mindkét oldalon gyakran dolgoztatták meg a kapusokat. A krónikához tartozik, hogy a huszonegyedik percben az egyedül kilépő Tóth Attilát a már korábban „besárgult” Kiss — utolsó emberként — a tizenhatos előterében a földbe gyalulta, ám a játékvezető elmulasztotta kiállítani a gödöllői védőt. Az „Ébresztőt” skandáló szurkolók tanácsát megfogadva a vendéglátók a szünet előtt új fent erősítettek, s Tábori leleményességének köszönhetően megnyugodva térhettek pihenőre.
    A térfélcsere nem hozott szerencsét a Sényőnek, mert Lelt kiválásával, létszámban megcsappanva kevés esély maradt az egyenlítésre. A szabolcsiak derekasan küzdöttek, csakhogy a házigazdák, érvényesítve létszámfölényüket, a hajrában eldöntötték a mérkőzést. Parázs hangulatban ért véget a találkozó...

    Jakab Elek: — Feszült és rengeteg sárga lappal tarkított meccsen megérdemelten nyertünk.
    Falatovics László: — Jobb volt a Gödöllő. Sajnálom, hogy ezt a fekete ruhás valakit meg kellett ismernem!

    Forrás: Új Kelet, 1996-05-13
     
  2. avatar: lattila2
    2017.09.29, 12:16 (szerk.: 2017.09.29, 14:36)
    Falatovics: Felment a pumpa..
    Győzött a Gödöllő, de hogyan... „Sajnálom, hogy ezt a feketeruhás valakit meg kellett ismernem” — fakadt ki Falatovics László. A sényői mester Dubraviczky játékvezetőnek címezte kijelentését, akinek „munkássága” cifra gondolatokat ébresztett.
    Gerjedtek az indulatok a vendégöltözőben, és nem csupán a vereség miatt. Hosszú volt az út hazafelé (ilyenkor különösen az...), jutott idő a mérkőzés „kibeszélésére. Elúszott pont (ok) fájdalmán túl, bőven van ok a kesergésre. Ez a vereség ugyanis beteheti a kaput a Sényő számára. Több veszett el Gödöllőn, mint egy mérkőzés. Sokkal több.
    — Sajnos, nekünk nagy gondot jelent egy-egy játékos kiválása, most pedig igencsak bajban vagyunk. Leltet kiállították, Kovács begyűjtötte harmadik sárga lapját a vasárnapi találkozón, így létszámban megszorulva várhatjuk a Diósgyőr elleni meccset. Ez különösen hátrányosan érint bennünket, mivel Sényőn nincsenek megfelelő képességű tartalékjátékosok — taglalta felgyülemlett problémáit Falatovics László.

    — Ha azt mondom, Dubraviczky játékvezető...

    — Azt válaszolom, hogy bár nem szokott fájni a fejem a mérkőzések után, ezúttal majd szétvetett az idegesség — felment a pumpa nálam. Első dühömben nyilatkoztam, amit.... Egyet aludva a történésekre — valamennyire megnyugodva — sem szabadulhatok a rossz emlékektől. Attól eltekintve, hogy szinte minden kétes szituációban a hazaiak javára ítélt a játékvezető: három szarvashibáját sérelmezem. Az első félidő 20. percében az egyedül kitörő Tóth Attilát Kiss hátulról szándékosan elkaszálta! Véleményem szerint már ez is kiállítást érdemlő cselekedet volt, de a sárga lap minimum járt volna. Mivel a gödöllői védő már korábban összeszedett egy sárgát, neki el kellett volna hagyni a pályát! Ha emberelőnybe kerülünk, másképp alakul a folytatás. Amikor a második félidő elején Lelt megpróbált kiugrani — felvágták. A bíró nem torolta meg a szabálytalanságot, a reklamáló játékost bezzeg az öltözőbe küldte. Természetesen ez nem menti fel Józsit, aki nehéz helyzetbe hozta a csapatot. Harmadszor: nem sokkal a lefújás előtt Kovács elgurította a labdát a kapus mellett, ő azonban lerántotta a középpályást. Elmaradt a büntető, illetve a kiállítás. Úgy hiszem, ezek az események döntően befolyásolták a meccs kimenetelét. Ettől függetlenül elismerem: jobban játszott a Gödöllő.

    — Ugyanakkor három gólt kapott a Sényő pontrúgásból. Kicsit sok...

    — Sok, noha ezeknek a góloknak is története van! Az ellenünk megadott tizenegyes előtt Leltet meglökték, emígyen pattant kezére a labda. De nem vitatkozom, ha a játékvezető így látta, akkor... A második esetben a játékvezető megszakította a játékot, majd feldobásból szerencsétlen módon a Gödöllő indulhatott meg, Sinka azonban — mi úgy éreztük — szabályosan, becsúszva szerelt. Mégsem, hiszen szabadrúgás következett, amiből olyan gólt kaptunk, amelyet százévenként egyszer lehet látni. „Száz” láb között suhant el a labda a hálóba. Erről ennyit... A harmadik gólnál kiütközött, hogy játékosaink alacsonyak, emígyen a magas Kádár a kapuba fejelhetett.

    — Újfent kiesőhelyre esett vissza az együttes. Mire számít a folytatásban, mennyi pont szükséges a megkapaszkodáshoz?

    — Nem tudom... Olyannyira kiszámíthatatlanok az eredmények, hogy ember legyen a talpán, aki erre a kérdésre ismeri a választ. A mi további szereplésünket nagy mértékben meghatározhatja: lesznek-e hiányzóink, és ha igen, akkor hány főt kell nélkülözni...

    Forrás: Új Kelet, 1996-05-14