magyarfutball.hu

Hajdúnánási FC - Nyíregyházi FC 3 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.01, 19:45
    Hajdúnánási FC - Nyíregyházi FC 3:1 (1:0)
    Hajdúnánás, 1600 néző. V.: Farkas G. (Megyebíró, Zvo- lenszky).
    Hajdúnánás: Pongor — Nagy I., Raducu, Papp, Pipó, Szemán, Vonyigás, Kondora, Kanál — Nagy II, Vass. Edző: Vígh Tibor.
    Nyíregyháza: Varró — Csehi — Szatke, Drobni, Göncz — Kovács, Bessenyei, Kákóczki, Karkusz — Németh, Capatina. Edző: Tóth János.
    Csere: Kákóczki h. Kiss, Németh h. Sira az 57. p., Karkusz h. Herczeg a 61., Vass h. Fazekas a 74., Nagy II. h. Vígh a 85., Kanál h. Tar a 89. percben.
    Sárga lap: Szatke és Bessenyei a 32., Fazekas a 78. percben.
    Gólszerzők: Vass a 14., Szemán a 69., Kovács a 74., Kanál a 77. percben.

    8. p.: Németh a jobb oldalon a saját térfeléről szabadon futhatott az ellenfél tizenhatosáig, ott Bessenyeihez játszott, aki Capatinához passzolt. A nyíregyházi ék tizenhét méterről fölé durrantott.
    14. p.: Raducu váratlanul a jobb oldalon tűnt föl, a vonal mellett végig cselezgetett, a tizenhatoson belül álló Papphoz passzolt, aki senkitől sem zavartatva nyolc méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).
    42. p.: Capatina bal szélen az alapvonalig futott a labdával, beadását Karkusz fejelte kapura, Pongor a léc alól ütötte ki.
    48. p.: Kovács és Capatina megugrott a hazai védőktől, Kovács a tizenhatosnál Capatinához játszott, ő két lépés után hatalmas helyzetben a
    kapu mellé lőtt. Ugyanebben a percben a másik oldalon Vass előtt adódott helyzet, de Varró mentett.
    69. p.: Szemán a bal oldalról középre cselezte magát, majd 16 méterről hatalmas lövést küldött a kapu közepébe (2-0).
    73. p.: Kanál viharzott el a bal szélen, beadását Nagy II közelről élesen a rövid sarokra fejelte. Varró bravúrral védett.
    74. p.: Capatina beadása jól érkezett, egy hazai védő fejét érintve túlszállt a kapun, és az érkező Kovács zavartalanul fejelhetett a rövid sarokra (2-1).
    77. p.: Fazekas beadása üresen találta középen Kanált, aki a bal sarokba vágta mintegy 14 méterről az újabb hazai gólt (3- 1).
    A mérkőzés elején felváltva támadtak a csapatok. A nánásiak támadóit — Drobni, Kanál, Szatke, Vas — a nyíregyháziak szoros emberfogással követték, ugyanez volt a sorsa a másik oldalon Capatinának és Németnek is. Az első negyedórát Raducuék zárhatták sikerrel, góljuk után viszont egyre jobban feljöttek a vendégek. A félidő hajrájában több helyzetet is kidolgoztak.
    A második játékrészben tovább nehezedett a nyírségiek nyomása a hajdúságiakra, de a mezőnyfölényt Capatináék nem tudták gólra váltani. Ahogy ilyenkor szokott történni, egy gyors ellentámadással a hazaiak szereztek újabb gólt. A nyíregyháziak továbbra sem adták föl, de Kovács fejese után perceken belül érkezett a válasz, és az utolsó negyedórában hiába szorították kapujukhoz a nánásiakat, már nem tudtak az eredményen változtatni. A hazaiak helyzeteiket biztosan kihasználva megérdemelten nyertek, bár a vendégcsapat küzdött, de támadásaikat legtöbbször megakasztották Raducuék.
    Vígh Tibor:—Helyzeteinket kihasználtuk, a mérkőzés egy részében jól játszottunk, a többi részében nagyon lelkesen. Megérdemelten nyertünk.
    Tóth János: — Ma délután a nánásiak voltak jobbak. A nézőtéren történtek miatt a jövő héten nagyon elgondolkozom, hogyan tovább.

    Forrás: Új Kelet, 1996-04-09
     
  2. avatar: lattila2
    2018.02.01, 19:42
    Mi történt a nézőtéren?
    Tóth János, az NYFC vezetőedzője a vasárnapi bajnoki meccs utáni nyilatkozatában elmondta, nagyon megviselte, ami a hajdúnánási nézőtéren történt.
    Mi is történt?
    Vasárnap a hosszú tél után végre kitűnő tavaszi időbén kerülhetett sor a két szomszéd- vár összecsapására. Húsvét első napján nagyon sok nyíregyházi szurkoló döntött úgy, hogy ellátogat az idegenbeli bajnoki mérkőzésre. A lelátókon ott volt mindenki, aki a nyíregyházi stadionba is rendszeresen eljár.
    Ott volt természetesen Nánáson a nyíregyházi B-közép is. Az ünnepi hangulatot leginkább az ő viselkedésük rontotta. A mérkőzés elején a hazai szurkolókat szidalmazták minősíthetetlen hangnemben, majd amikor a mérkőzés sorsa eldőlt, Tóth János, a nyíregyháziak edzője lett a célpont. Az útszéli hangnem húsvét vasár
    napján különösen sértő volt, nemcsak az érintetteknek, de a focira kíváncsi, a nagy többséget alkotó szurkolóseregnek is.
    Nem állítjuk, hogy jól játszottak a nyíregyháziak, bár ezúttal az akarással nem volt gond, így kedvenceik buzdításával sokkal több sikert remélhetett volna a nyíregyházi B- közép. Ehelyett a nézőtéren magukról megfeledkező fiatalok emberi mivoltukban sértegették a csapat vezetőit, rokonságukat. A meccs után félve gondoltunk arra, hogy a csapatnál dolgozó szakemberek családtagjai, akik megkockáztatták a mérkőzés megtekintését, vajon hogyan ünnepeltek tovább.
    Tudjuk, ez a hangnem sokszor feltűnik a honi focipályákon a B-közép soraiban, de nem tudjuk, nem akarjuk elfogadni, hogy ez megszokottá váljon!
    Mit tehetünk? Csak azt, amit most is, ha a pályán és a pálya szélén szereplőket sértegetik, szóvá tesszük.

    Forrás: Új Kelet, 1996-04-09