magyarfutball.hu

Beremendi Építők SK - BKV Előre SC 5 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

 1. avatar: lattila2
  2017.12.23, 09:05
  Ez ám a (kellemes) meglepetés!
  Beremend - BKV Előre 5-1 (1-1)
  Beremend, 1000 néző. V.: Kincses.
  Beremend: Szén - Visinka, Macsi, Gellén - Lajtai, Fülöp, Lengyel, Borsos (Weinert 65. p.), Bíró (Corban 86. p.) - Rózsahegyi, Tököli. Edző: Weiszbart József.
  BKV Előre: Sárközi - Gyimesi, Krecska, Arató - Erős, Szántó, Bencze, Tóth, Szilveszter (Frick 82. p.) - Szeitl, Molnár (Széplaki 68. p.). Edző: Sárosi László.
  5. perc: Szeitl baloldali beívelését Erős 9 m-ről, kapásból a bal alsó sarokba rúgta. (0-1).
  31. perc: Tököli kötényt adott Aratónak. Elfutott, beadását Fülöp 6 m-ről a kapu jobb oldalába fejelte. (1-1).
  52. perc: Tököli elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, aztán szinte az alapvonalról az üres kapuba ívelt. (2-1).
  56. perc: Fülöp 20 m-es lövése megpattant egy védőn, ezzel becsapta a már a másik irányba elmozdult Sárközit, így a labda akadálytalanul jutott a jobb alsó sarokba. (3-1).
  88. perc: Tököli elvette a labdát a bizonytalankodó középhátvédtől, Krecskától, aztán a kimozduló kapus mellett 10 m-ről a hálóba helyezett. (4-1).
  90. perc: Már a harmadik
  góijánál tartott Tököli. Az ezen a mérkőzésen nagyon gólerős csatár közelről átemelt a kifutó kapuson, ezzel beállította a végeredményt. (5-1).
  Hamar letörtek a beremendi szurkolók, ugyanis az 5. percben - amikor megszerezte a vezetést a bajnokesélyes - minden veszni látszott. Kár volt azonban korán temetni a csapatukat, mert végül is kellemes meglepetést szereztek Tököliék. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a gyors vendég gól kényelmessé tette a BKV Előre játékosait, akiknél a mellény is nagyobb lett már.
  A második félidőben azonban óriásit javult a Beremend. Fülöp és Tököli kitűnően játszott mezőnyben, Szén és a védelem hiba nélkül zárt, a vezérletükkel fordítani tudott a hazai együttes. A BKV Előrének még az 1-1 is jó lett volna. Mire azonban észbe kapott, már 3-1 volt az állás. Kitámadott, de vesztére. Fellazult a védelme, ezért az utolsó két percben még két gólt kapott. Ha a Beremend nemcsak a szünet után futballozott volna úgy, ahogy most, hanem már a korábbi fordulókban is, akkor nem kellene izgulnia az utolsó forduló előtt, amikor Bajára szólítja a sorsolás. A baranyai gárda az NB l-re áhítozó BKV Előre ellen bebizonyította, hogy az NB II-ben nincs verhetetlen csapat, még ha bajnokesélyes is az ellenfél. A Beremend minden dicséretet megérdemel, még azt is elbírta, hogy két-három játékosa gyengébben játsszon.
  Az 5-1-es hazai győzelem a listavezető ellen nagy meglepetés, de csak annak, aki nem látta a meccset. A szurkolók számára örök talány marad: hogy kerülhetett a közlekedési csapat a tabella élére, ha ilyen gyenge. De az is lehet, hogy csak erre a mérkőzésre csuklott össze.
  Jók: Tököli (a mezőny legjobbja), Fülöp, Szén, Macsi, Gellén, ill. Erős, Bencze.
  Weiszbart József: - A játékosaim átérezték a mérkőzés jelentőségét. Teljesen megérdemelten nyertünk a listavezető ellen.
  Sárosi László: - Az ellenfélnek minden sikerült, nekünk viszont semmi sem.

  Forrás: Új Dunántúli Napló, 1995-06-12