magyarfutball.hu

MTK - Tiszakécskei FC 1 : 2 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1994/1995, 27. forduló
nézőszámok:
  1. Futball'95: 1.500
  2. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.25, 23:08 (szerk.: 2017.09.26, 09:04)
    MTK -Tiszakécskei FC 1-2 (1-1)
    Budapest, Hungária körút, 1500 néző. Vezette: Horváth O. (Kincses, Szökrény).
    MTK: Bíró- Farkasházy, Jávorka, Sztanó, Salacz, Nagy S. (Szabó T. a 79. percben), Csillag, Horváth Cs., Zsivóczky, Takács, Répási (Kenései K. a 63. percben). Edző: Bicskei Bertalan.
    Tiszakécske: Derdák -Herczku, Izsák (Mike a 46. percben), Dragan, Tuifel, Ézsiás, Cseke (Maczkó a 87. percben), Bánföldi, Balla L., Balia M., Szedlacsek. Edző: Reszeli-Soós István.

    Sárga lap: Nagy a 13., Bállá L. a 62., Drágán a 77., Cseke a 86. percben.
    A mérkőzés előtt a Tiszakécske szurkolóinak képviselői a hangosbeszélőn köszöntötték a már bajnokságot nyert MTK játékosait, vezetőit és szurkolóit. Balláék pedig a kezdő sípszó előtt virággal és zászlócskákkal kedveskedtek a házigazdáknak.
    5. perc: Huszonhét méteres szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, az MTK játékosai azonban nem vették komolyan, hogy Cseke rá is rúghatja a labdát. Hevenyészett sorfalat állítottak, s a vendégek középpályása hatalmas lövést zúdított Bíró kapujának jobb oldalára. A labda úgy vágódott a hálóba, hogy kiszakította azt! A lelátó népe, sőt a hazai játékosok is az oldalhálóra gyanakodtak, ám Horváth játékvezető közel állt az esethez és megadta a gólt: 0-1.
    31. perc: Egyenlített az MTK. Bal oldali beadásnál egymásra vártak a kécskei védők, s a labda a jobb oldalon üresen maradt Takács elé került, a szélső tizenegy méterről, kapásból védhetetlenül lőtt a kapu közepébe: 1-1.
    40. perc: Horváth Csaba ártalmatlan helyzetijén, a félpályánál hátulról buktatta Szedla- cseket. A játékvezető azonnal kiállította a durva középpályást.
    50. perc: Ezúttal Zsivóczky futotta le a védőket a bal oldalon, remekül adott középre a másik oldalon érkező Farkasházy elé, aki laposan kapura bombázott, Derdák azonban ismét bravúrral védett.
    59. perc: Répásit Drágán buktatta Derdák kapujától huszonkét méterre. A szabadrúgást Zsivóczky végezte el és bal lábas lövését és vendégek kapusa remek mozdulattal tolta szögletre.
    75. perc: Talán a mérkőzés legszebb akciója végén megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Drágán szerelt a saját térfelének közepén, majd Balla L.-hez passzolt, aki megindult Bíró kapuja felé. Dragan a jobb oldalon követte az akciót, a szélső egyből a felfutó védő elé adott, majd ő lágyan átívelt a másik oldalon helyezkedő Szedlacsekhez, s a csatár közelről, ballal hatalmas gólt lőtt a léc alá: 1-2.
    Ünneprontásra készült a vendég Tiszakécske, s terve maximálisan bevált. Ugyanis a már bajnokságot nyert MTK-t iskolajátékkal fektették két vállra Csekéék. Az első félidő korán megszerzett gólja után okosan, higgadtan passzoltak a középpályán, a gyors csatárokat rendre helyzetbe hozták. A mérkőzés hajrájában pedig akár több góllal is nyerhettek volna.
    Kitűnt: Farkasházy, Takács, illetve Derdák, Drágán, Cseke (a mezőny legjobbja), Balla M.
    Bicskei Bertalan: - Gratulálok a Tiszakécskének, ám mai vereségünk nem kis részben Horváth Ottó játékvezető kritikán aluli működésének is tulajdonítható.
    Reszeli-Soós István: - Ritka nagy bravúr a bajnok otthonában nyerni, még ha azok tíz emberrel játszottak is. Jól futballoztunk, s remélem, a hajrára, a további folytatásra maradt még ereje az együttesnek.

    Forrás: Petőfi Népe, 1995-04-29