magyarfutball.hu

MTK - Tiszavasvári Alkaloida SE 2 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.21, 09:48
    A bajnoktól nem szégyen kikapni
    MTK—Tiszavasvári 2-0 (1-0)
    Hungária körút, 1200 néző. V.: Szőke.
    MTK: Bíró — Jávorka, Tamási. Sztanó, Talapa, Farkasházy, Csillag, Zsivótzky, Nagy S., Takács, Répási. Edző: Bicskei Bertalan.
    Tiszavasvári: Szabó — Szűcs, Horváth, Bruckhental, Havelant, Rása, Fecsku, Szarka, Lenthe, Erdei, Pitács. Edző: Szikszai Lajos.
    Csere: Rása h. Bohács a 68., Csillag h. Salacz a 72., Répási h. Kenesei a 77., Havelant h. Sinka a 77. percben.
    Sárga lap: Bruchkental a 85. percben.
    Góllövő: Nagy Sándor 39., Takács a 75. percben
    3. p.: A tizenhatos jobb oldali csücskétől Zsitvótzky végzett el szabadrúgást. Ballal kapura csavarta a labdát, amit Szabó a kapu közepén állva védeni tudott.
    23.p.: Zsivótzky tört be a tk zenhatoson belülre, nagy helyzetben elügyetlenkedte a lehetőséget.
    27. p.: Szarka nagy lendülettel húzott el a jobb szélen, lefutotta védőjét, kissé kisodródva lőtt, Bíró elsőre kiejtette a labdát, de erre senki sem számított, így másodszorra megkaparintotta a játékszert.
    28. p.: Szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, Bíró kapujától 18 méterre. Szűcs hatalmas bombája a jobb oldali léc mellett zúgott el.
    30. p.: Talapa jobb oldali beadását Répási fejelhette kapura, miután a védők elfelejtkeztek róla, de nagy helyzetben a labda a kapu mellé ment.
    35. p.: Talapa sokadik jobb oldali beadását a túloldalon jókor érkező Nagy Sándor ügyesen fejelte az elalvó védők és Szabó között a bal sarokba. 1-0.
    A hátralévő időben két nagy helyzetet is teremtett a bajnokesélyes, előbb Csillag lövését tolta ki Szabó, majd Nagy Sándor rezegtette meg a kapufát.
    49. p.: Egy Jávorkától megszerzett labdával Pitács futott el a jobb oldalon, szorongatott helyzetből Bíróba lőtt. Nagy egyenlítési lehetőség volt.
    55. p.: A jobb oldalról érkező beadást Erdei elvetődve fejelte kapura, de a védőkről szögletre pattant a labda. A szögletből Fecsku fejelt mellé nagy helyzetben.
    58. p.: Farkasházy nagy lövését öklözte ki Szabó. Egy perc múlva Sztanó fejesét a kapufa mentette.
    60. p.: Pitács került nagy helyzetbe, de a tizenhatosról nem találta el a kaput.,
    75. p.: Megszerezte második gólját az MTK. Takács betört a tizenhatoson belülre, az öt és feles oldalvonalától, két méterre az alapvonaltól bepofozta a labdát Szabó, és a kapufa között a rövid sarokba. 2-0. A kapus beadásra számítva eldőlt az ellenkező irányba.
    80. p.: Talapa cselezte be magát az ötösig, lövését ezúttal jó érzékkel védte a vasvári kapus.
    Viharos szélben kezdődött a mérkőzés, a vasváriak széllel hátban nem álltak be védekezni, amikor lehetőségük volt rá, ügyesen adogattak, s többször eljutottak az MTK tizenhatosáig. Ott azonban megállt a tudomány. Sok veszélyt nem tudtak teremteni Bíró kapuja előtt. A negyedóra végén üdvrivalgás tört ki a nézőt őrén, a Diósgyőr kazincbarcikai győzelmének hallatán. Jószerivel addig másnak nem is lehetett örülni. Továbbra is meddő mezőnyfölényben futballozott az MTK, amit egy-egy kontrával igyekezett megtörni a sárga-piros vendégcsapat. A félidő hajrájában erősödött a hazaiak nyomása, ez 10 perccel a szünet előtt góllá is érett. A félidő hátralévő részében többgólos előnyt is szerezhetett volna az MTK, de a Tiszavasvári szerencsésen megúszta egygólos hátránnyal ezt a játékrészt.
    A második félidő első negyedórájában három egyenlítési lehetőség is adódott az MTK kapuja előtt, de mindannyiszor hibáztak a vasvári játékosok. Fordított helyzet alakult ki az első félidőhöz képest, a fővárosiak ugyanis átengedték a teret ellenfelüknek, s inkább ők kontráztak. Ebből adódóan a szabolcsiak előtt nyíltak lehetőségek az egyenlítésre, de felváltva puskázták el helyzeteiket a támadók. A cserék után felfrissült a kék-fehérek csapatjátéka, s egymás után teremtették helyzeteiket, amikből egyet még sikerült kihasználniuk. Ezzel bebiztosították mai győzelmüket, s feljutásukat az NB I- be. A tiszavasváriaknak nincs szégyenkezni valójuk, mert bizonyították, hogy tavaszi remeklésük nem a véletlen műve. Ha a második félidő elején jobban koncentrálnak, meglepetést okozhattak volna, ez azonban elmaradt. A mérkőzés után a maroknyi MTK-hívő lelkesen ünnepelte az eléjük hason kicsúszó bajnokcsapatot.
    Bicskei Bertalan: —Küzdelmes mérkőzés volt. Tiszavasvári az ősz óta sokat erősödött. Úgy érzem megérdemelten győztünk, külön öröm, hogy öt fordulóval a vége előtt már bajnokok vagyunk.
    Szikszai Lajos: — Az MTK számára megnyugtató eredmény született, bár a második félidő elején nekünk voltak lehetőségeink.Ha kínálkozó lehetőségeink közül legalább egyet sikerült volna kihasználnunk, érdekesebb lett volna a mérkőzés.

    Forrás: Új Kelet, 1995-05-15