magyarfutball.hu

Nyíregyházi FC - Hódmezővásárhelyi LC-West Radial 2 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.02, 10:28
    Cifrázás nélküli papírforma-győzelem
    Nyíregyháza—Hódmezővásárhely 2-0 (1-0)
    Nyíregyháza, 1200 néző. V.: Mezei (Szabó J„ Hidasi)
    Nyíregyházi FC: Körmös — Szatke, Drobni, Barna M., Kiss — Kovács, Besenyei, Csehi T. — Szkunc, Bagoly. Domokos. Edző. Tóth János.
    Hódmezővásárhelyi LC West Radiál: Fekete — Illyés, Márta, Turján, Lévai — Kiss Cs., Gréczi, Szaszovszky — Boruzs, Bress, Barna. Edző: Nagylaki Kálmán.
    Csere: Szaszovszky helyett Szécsényi az 55., Szkunc helyett Ádámszki az 56., Bress helyett Nagy az 59., Bagoly helyett Sira a 81. percben.
    Gólszerző: Csehi T. (11-esből) a 43., Kovács a 74. percben.
    Sárga lap: Szkunc a 12., Turján a 34., Lévai a 43., Boruzs a 76. percben. Kiállítva: Turján az 54. percben.
    (Meglepetéssel vette tudomásul a publikum, hogy a találkozót az a Mezei József vezeti, aki ősszel a vasutaspályán három tizenegyest ítélt, közben 10 sárga kártyát osztott ki az érintetteknek az SBTC ellen. Nos, ezúttal elmaradt a nyírségi „sárgaláz”, Mezei szinte hiba nélkül, kitűnően vezette az egyébként sportszerű összecsapást.)
    5. perc: Kovács előtt adódott gólhelyzet, de Turján az utolsó pillanatban elrúgta előle a labdát.
    (Negyedórányi mezőnyjáték következett említésre méltó esemény nélkül.)
    22. perc: Bress lesgyanús helyzetben, a jobbösszekötő helyén kapta a labdát, tisztán lőhetett kapura, Kormos minden bravúrjára szükség volt, hogy megvédje hálóját a góltól.
    31. perc: a mozgékony Kovács ezúttal is ügyesen rázta le őrzőjét, jól adott középre, az érkéző Bagoly mintegy 6 méterről a bal kapufa mellé pattintott.
    43. perc: végre megszületett az áhított hazai gól. Csehi T. cselezgetett a vendégek 16-osának előterében, Domokoshoz továbbított, ő fél fordulatot tett a labdával, amikor Márta felvágta a lőni készülő csatárt. Tizenegyes! A büntetőt Csehi T. a kapu jobb alsó sarkába helyezte: 1-0.
    52. perc: Bessenyei indította középen Szkuncot, aki lépéselőnyre tett szert, de ritmust vesztett, és így 10 méterről erőtlenül lőtte a labdát a kifutó Feketébe.
    54. perc: Domokos a bal oldalon kicselezett egy védőt, már Turján mellett is eltolta a labdát, amikor a vásárhelyi védő hátulról szándékosan buktatta a csatárt. Az eset közelében lévő Mezei játékvezető sárga kártyát adott Turjánnak. De mivel előzőleg már részesült ilyen figyelmeztetésben a fiú, a kiállítás sorsára jutott.
    57. perc: Csehi cselezte magát a vendégek ötöséig, kétszer is próbálkozott gólszerzéssel, balszerencséjére Fekete mindkét alkalommal hárítani tudott.
    (Nagy fölénybe került a Nyíregyháza, a nézők viszont azon bosszankodtak, miért játszik oly sokat hátrafelé a nyíregyházi együttes.)
    63. perc: ezúttal is Csehi T. vezette fel a labdát a bal oldali alapvonalig, pontosan tálalt a kapu elé, Bagoly emelkedett a legmagasabbra, de a fejéről a kapu mellé ment a pettyes.
    70. perc: Gréczi ütközött a hazai védőkkel — szabálytalanság nem történt —, a vendégek kispadja teátrális tiltakozással fejezte ki nemtetszését az általuk vélt büntető elmaradása miatt.
    74. perc: amíg a vendégek az előbbi eset miatt morgolódtak, gólt kaptak. Egy előrevágott labdára Kovács rajtolt legjobban, Márta lyukat rúgott, a kapujából kifutó Fekete azzal tetézte a hibát, hogy az ő felszabadítása pontosan Kovácsot találta telibe. A kapu üres volt, így a továbbguruló labdát Kovács könnyen helyezte a jobb alsó sarokba: 2-0.
    78. perc: Megint Csehi Tibor volt a főszereplő, miután Lévait is leszerelte, 25 méterről megcélozta a kaput, a bőrgolyó csak centiméterekkel suhant el a bal felső sarok mellett.
    85. perc: Szécsényi 24 méteres szabadrúgásába Szatke beletette a fejét, kissé megszédült, egy percig ápolták.
    Nehezen melegedett játékba a két csapat, így az első 45 percben kevés szépet láthattak a nézők. Igaz, a vásárhelyiek jól megszervezték védekezésüket, s ha tehették, néhány kontrára is vállalkoztak, de ezekben kevés volt az átütő erő. A Nyíregyháza fokozatosan mezőnyfölénybe került, a félidő hajrájában a vezetést is megszerezte. Fordulás után hamar tíz főre fogyatkozott a vendégcsapat, már nem tudott folyamatos játékot produkálni. Levegőben lógott az újabb hazai gól, amely, igaz, kettős védelmi hibából, de Kovács figyelmességéből született. Az eredmény a papírformát igazolta, a nyírségiek javuló játékkal megérdemelt győzelmet arattak.
    Jók: Körmös, Szatke, Kovács, Csehi T., Domokos, ill. Illyés, Szécsényi.
    Tóth János: — Győzelmünk teljesen megérdemelt. A jó játékra még várni kell, de jelenlegi helyzetünkben a három pont megszerzése volt a legfontosabb. Ezt egy szívósan védekező ellenféllel szemben értük el.
    Nagylaki Kálmán: — A mérkőzés kapcsán több tisztázatlan kérdés maradt bennem. így első helyen az, hogy ami az egyik oldalon tizenegyes, az miért nem az a másikon...

    Forrás: Új Kelet, 1995-04-24