magyarfutball.hu

Nyíregyházi FC - Balmazújvárosi SC 1 : 3 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.19, 23:25
    Jobban lőttek az újvárosi nehéztüzérek
    Nyíregyházi FC—Balmazújváros 1-3 (0-1)
    Nyíregyháza, 1100 néző. V.: Tompos (Győr, Szabó J.).
    Nyíregyházi FC: Feke—Szatke, Drobni, Cselószki, Hudák—Kovács I., Lelt, Paulik, Besenyei—Domokos, Sira. Edző: Tóth János
    Balmazújváros: Plutzer—Pál, Fige, Forkavec, Veres Cs.—Kaszás, Kovács I., Nagy Cs., Veres S.—Raducu, Loós. Edző: Tar László.
    Csere: Lelt helyett Lőrincz a szünetben, Paulik helyett Papp az 58., Loós helyett Sárközi a 80. percben.
    Gólszerzők: Veres S. (45. p.), Veres S. (56. p.), Domokos (61. p.), Veres Cs. (78. p.). Sárga lap: Nagy Cs. (14. p.), Pál (15. p.), Kaszás (66. p.), Sira (90. p.). Kiállítva: Kovács I. (Nyh.) a 14., Pál a 21. percben.
    Lendületesen kezdett a Nyíregyháza, s már az első támadás során kecsegtető helyzet alakult. Lelt mintegy tizenöt méterről tisztán lőhetett, Plutzer azonban elvetődve hárított.
    6. perc: Kovács jó labdát kapott a balösszekötő helyén, megpróbálta átjátszani Pált, aki —jobb híján — csúnyán felvágta a nyíregyházi középpályást. A huszonkét méteres szabadrúgás a kapu fölött ment ki. (A szemerkélő eső következtében csúszóssá vált a talaj, emiatt sokat ügyetlenkedtek a játékosok.)
    14. perc: A felezővonal közelében Kovács és Nagy egyszerre ugrott fel fejelni. Az újvárosi középpályás szabálytalankodott, a leeső Kovács viszont törlesztett. Nagy sárga, Kovács piros kártyát kapott! Ezzel tíz főre csökkent a hazai létszám.
    21. perc: A kirívóan tisztátalanul játszó Pál cselekedetével hamar „kiegyenlítette” a nyíregyházi hátrányt. A kitörő Sirát szándékosan felvágta, s mivel már volt egy sárga lapja, ő sem kerülhette el a kiállítást. (Fölényben játszott az NYFC, de támadásaiból hiányzott az elgondolás, az átütőerő. A vendégcsapat jóformán alig lőtt kapura, a védekezésre fektette a hangsúlyt.)
    30. perc: Lelt húzott el a jobb oldalon, sokat ígérő beadásáról azonban lemaradtak a belsők.
    37. perc: Domokos kicselezett két védőt, majd tizenegy méterről lőtt, de labdáját megszerezte a hajdúsági kapus.
    39. perc: Domokos szabadon mehetett a jobbösszekötő helyén, több megoldás között is választhatott volna, ő azonban rászúrta a bőrgolyót, melyet Plutzer kapus üggyel-bajjal, de hárított.
    41. perc: Mintegy varázsütésre „feltámadt” a vendég támadósor. A gyors kontra eredménye: a jó helyzetbe került Loós körülményeskedett, odalett a gólszerzési lehetőség.
    43. perc: Paulik húsz méterről kapura lőtt, de ezúttal is a kapuvédő zsákmánya lett a pettyes.
    45. perc: Bár az óra már a hosszabbítást jelezte, gólt szerzett a vendégcsapat. Loós ívelt szögletet a bal oldalról, Feke kapus csak beleütni tudott, s miközben a labda a gólvonal előtt pattogott, Veres S. ott termett, és közelről a kapu bal oldalába továbbított. 0-1
    56. perc: A balmazújvárosi „csodafegyver”, a gyors kontra immár a második gólt eredményezte. A névnapját ünneplő Veres Sándor a 16-os bal oldali vonalán belül kicselezte a ráfutó Sirát, ráadásul a hazai játékos elcsúszott, ezzel Veres számára szabaddá vált az út, tizennégy méterről nagy gólt ragasztott Feke kapujába. 0-2
    61. perc: Nekidurálta magát a Nyíregyháza, és siker koronázta erőfeszítéseit. A csereként beállt, kettős igazolással rendelkező nyírbátori Lőrincz jól ívelt középre, Domokos érkezett, és három méterről a keresztléc alá fejelt. 1-2
    69. perc: Lőrincz tért ölelő átadását Papp fordulásból lőtte a kapu mellé.
    78. perc: Tovább növekedett az újvárosi előny. Kovács-Veres Cs. volt a labda útja, a vendég védő huszonöt méterről lövésre szánta magát, labdája mintha zsinóron húzták volna, vágódott a nyíregyházi kapu bal felső sarkába.
    1-3
    Megtörtént az, amire kevesen számítottak. Az erősebbnek hitt nyíregyházi csapatot alaposan elpáholta a Balmazújváros. Á két korai kiállítás átcsoportosításra késztette az edzőket, az első játékrészben jelentős fölénybe került a Nyíregyháza. A félidő hajrájára viszont megjött a vendégek játékkedve, akár már ekkor eldönthették volna a mérkőzést. Szünet után, kiegyenlített játék közben, növelni tudta előnyét az ellenfél. Domokos szépítő gólja még felcsillantotta a hazai reményt, de egy jól sikerült távoli lövéssel újra biztossá tette a maga javára a három pontot a jobban játszó vendégcsapat.
    Jók: Drobni, Cselószki, Domokos, illetve Plutzer, Forkavec, Veres Cs., Kovács I., Veres S.
    Tóth János: — Az első félidőben kihagytuk a helyzeteket, az ellenfél viszont talált egy gólt. Ezután már élt a megszerzett előnnyel a vendégcsapat.
    Tar László:— Óriási sikernek könyvelem el az eredményt, amely a hozzáállás és az akarat diadala.

    Forrás: Új Kelet, 1995-03-20