magyarfutball.hu

Beremendi Építők SK - Pécsi VSK 7 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1994/1995, 18. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.500
  2. Új Dunántúli Napló: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.18, 06:37
    Holtvágányon a Vasút
    Beremend - PVSK 7-1 (2-1)
    Beremend, 1500 néző. V.: Pamminger. Beremend: Szén - Bábli, Macsi, Borsos, Müller (Lajtai, 71.p.) - Weinert (Kirchner, 83.p.), Fülöp A., Bíró, Berecz - Rózsahegyi, Tököli. Edző: Weiszbart József. PVSK: Tihanyvári - Somogyvári, Vókó, Nagy, Andreidesz (Sipos, 59.p.) - Bruder, Ulrich, Fülöp, Papes - Kaszás (Teszárik, a szünetben), Benkovics. Edző: Rónai István.
    7.p.: Rövid Vasút-felszabadí- tás után Rózsahegyi ívelt a kapu elé, a védők között becsúszó Weinert pedig cipője orrával 10 m-ről a kapu bal oldalába pöckölte a labdát (1-0).
    33.p.: Fülöp-Papes-Benko- vics összjáték után utóbbi mellel maga elé tette a labdát, majd az 5-ösró'l kapásból a léc alá vágta (1-1).
    39.p.: Ide-oda pattogott a labda a büntetőterületen. Rózsahegyi egy csellel kifelé mozdult, majd az 5-ös sarkáról az elfekvő Tihanyvári hasa alatt a bal alsó sarokba lőtt (2-1).
    49.p.: Fülöp a balösszekötő helyéről startolt, két védőn átcselezve magát már az alapvonal felé sodródott, végül a kivetődő kapuson látványos mozdulattal átesve 11-est harcolt ki, amit Bíró magabiztosan a háló közepébe rúgott (3-1).
    52.p.: A büntető előttihez kísértetiesen hasonlító helyzetben Tököli ezúttal ügyesen elhúzta a labdát a már földön fekvő kapus mellett, majd 4 m-ről, laposan az üres kapu közepébe gurított (4-1).
    55.p.: Ulrich a kapott sárga lapért szóváltásba keveredett a bíróval, amiért az kiállította.
    63.p.: Fülöp 20 m-es szabadrúgása Tihanyváriról a berobbanó Rózsahegyi elé pattant, aki kapásból a háló közepébe bombázott (5-1).
    81.p.: Tököli 12 m-es lövése a bal kapufán csattant, a kipattanó labdát Nagy felszabadításnak szánva (?) a kapu közepébe emelte - öngól (6-1).
    87.p.: Tököli lövését Tihanyvári Rózsahegyi elé tenye- relte, aki köszönetképpen 6 m- ről a kapu jobb oldalába csavart (7-1).
    Sokat tapasztalt kollégám mondta a találkozó előtt: egy új mester bemutatkozása a hazai pályán mindig tűzbe hozza a játékosokat, úgyhogy sok gólra számíthatunk. Am eny- nyire talán ő sem gondolt. .. A kispadon a héten Héhl János helyét elfoglaló Weiszbart József is joggal lehet büszke újdonsült csapata gólarányja- vító teljesítményére, ám az igazsághoz tartozik, hogy ez a hetes nem jött volna össze, ha a PVSK ezúttal nem ilyen, az NB Il-t megcsúfoló, halott-ha- lovány teljesítménnyel rukkol elő. Hiányzott a két ász - mondhatná szegény Rónai mester, ám maródiak és eltiltottak egyrészt a vendéglátóknál is voltak, másrészt aki tudja, hogy számítanak rá, ne állíttassa ki magát a bajnoki előtt egy barátságos nemzetközi mérkőzésen...
    A pécsiek becsületére legyen mondva, hogy a gyors beremendi gól után nem roppantak (rögtön) össze és egyenlítésre is futotta erejükből. Am az erő mindössze 45 percig tartott, a második játékrész felerősödő hazai rohamait már nem volt képes feltartóztatni. Egy-egy nagy vereségbe ugyan minden csapat beleszaladhat, ám a PVSK-játékosok a második félidőben nem csak labdarúgástechnikából, hanem lelkesedésből is levizsgáztak.
    A beremendiek győzelmükkel nagy lépést tettek a bentmaradás felé, a PVSK-val kapcsolatban pedig a tegnapi 90 perc láttán felmerül a kérdés, tud-e, akar-e még egyáltalán ezirányban lépni?
    Jók: Rózsahegyi, Fülöp A., Weinert, ill. senki.
    Weiszbart József: - Úgy érzem, hosszú-hosszú tél után Beremenden végre kisüt a Nap. Sugarai már látszanak.
    Rónai István: - Gratulálok a Beremendnek...

    Forrás: Új Dunántúli Napló, 1995-03-27