magyarfutball.hu

Tatabányai SC - Mohácsi FC 1 : 0 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1994/1995, 12. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 500
  2. Új Dunántúli Napló: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2022.11.06, 12:26
    Nagy csatában három pont...
    Tatabányai Sport Club - Mohácsi FC 1-0 (1-0)
    Tatabánya: 500 néző. Vezette: Arany (Vajda, Kaibás).
    TSC: Mázi - Gábrics, Sebők, Hornyák, Matics - Deák, Lakos, Csanálosi (72. p. Lukács), Szabián (60. p. Letenyei) -Kákóczki, Szabó. Edző: Ferling Béla.
    MFC: Kovacsevics - Becker, Csoboth, Rigó (46. p. Horváth) - Kása, Nagy E., Nagy T., Meksz, Takács - Hrotkó, Lovász (74. p. Márkus). Edző: Botos Antal.
    A viharos széltől támogatott vendégek léptek fel támadólag. A 2. percben Lovász pontos indítása után Hrotkó lépett ki a védők közül, de 11 méteres lövését Mázi könnyedén fogta.
    A 10. percben két óriás tatabányai helyzet meredt kihasználatlanul. Kákóczki becselezte magát egészen az ötös vonaláig, de elrúgott a labda fölött, pedig már csak Kovacseviccsel állt szemben. Még ugyanebben a percben Szabó futotta le Rigót a jobb oldalon, ám 12 méterről a jobb kapufa mellé durrantott.
    A 20. percben Nagy E. remekül ívelt a jobb oldalról a tatabányai kapu elé, de Nagy T. 12 méterről, kapásból a jobb kapufa mellé lőtte a labdát.
    Az első félóra végén Kákóczki ügyes cselekkel húzott el a bal oldalon, élesen kapu elé lőtte a labdát és Deák 6-7 lépésről a jobb kapufa mellé lőtt. Kilenc perccel később Kósa a labdát vezető Szabián után rúgott, ezért Arany játékvezető leküldte a pályáról a szabálytalankodó játékost.
    Már mindenki az első félidő végét jelző bírói sípszót várta, amikor Deák remek labdát adott Rákóczidnak, aki visszagurított a felfutó Lahos elé, s az apró termetű középpályás 17 méterről úgy lőtt a kapu bal oldalába, hogy a labda az egyik mohácsi védőt is érintette, 1-0.
    Szünet után a TSC úgy esett ellenfelének, mint egy sebzett oroszlán. Zsinórban futottak a veszélyesebbnél veszélyesebb hazai akciók a pályán.
    A 48. percben Matics mintaszerű átadásával Szabó viharzott el a jobb oldalon, beadását Kákóczki 8 méterről lőtte kapu fölé. Egy perc múlva Lahos a jobb összekötő helyéről tálalt Szabó elé, de a csatár 12 méteres lövését védte a vendégek kapusa.
    Az 57. percben jött ki először a kék-fehérek szorításából a
    meglepett Mohács, ekkor Horváth közeli lövését védte egy kapu előtti kavarodást követően Mázi óriási bravúrral. Nyolc perccel később Nagy T. átadása nyomán került ismét Horváth jó helyzetbe, de Mázi a vendég támadó 14 méteres lövését a jobb felső sarokból szögletre tenyerelte.
    Óriási csata dúlt a pályán. A kapuk felváltba forogtak veszélyben. A Mohács egy pillanatig nem adta fel, így a hazaiak előtt sorozatban adódtak a lehetőségek, azonban ezek most is rendre kimaradtak. Ennek ellenére ennek a szezonnak a legjobb mérkőzését láthatta a hazai publikum. A Tatabánya igazi csapatként futballozott. Akaratban, lelkesedésben ellenfele fölé nőtt. így győzelme teljesen megérdemelt. Ha a kék-fehérek ezt a formájukat tartósítani tudják, újra megtelhetnek a tatabányai stadion lelátói, s a hét végén az egyik éllovas Siófok sem néz egy könnyed teadélután elé.
    Jók: Gábrics (a mezőny legjobbja), Matics, Deák, Lahos, Kákóczki illetve Kovacsevics, Nagy T., Hrotkó.


    Forrás: 24 Óra, 1994-11-07