magyarfutball.hu

Salgótarjáni BTC - Kabai Cukor FC 3 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.02, 12:08
    A tarjániaknak édes volt a kabai cukor
    A két salgótarjáni kiemelt szakosztály példamutatóan jó kapcsolatát igazolón, a kezdő- rúgást Saxinger Csaba a Kosárlabda Klub elnöke váltotta meg ötezer forintért, miközben a Fekete Sasok a lelátón szorítottak a tarjám fekete-fehéreknek. Viszonzásul az SBTC labdarúgói este ott szurkoltak a kosárcsapatnak a városi sportcsarnokban. Követendő
    együttműködés!
    Kajli ádáz csatát vívott Kelemennel
    SALGOTARJANI BTC - KABAI CUKOR 3-1 (1-1)
    Salgótarján, 400 néző, v: Jenei (Kalicz, Berta), SBTC: Oláh T- Kajli, Gyetvai, Hómann, Forgó - Lajkovics, Oláh B., Rósa, Stark - Baranyi, Novák. Edző: B. Kovács Zoltán.
    Kaba: Vadon- Szentmiklósi, Takács, Fekete, Bába- Ternován, Horváth, Kacsándi, Farkas - Szarvas, Kelemen. Edző. Paróczai Sándor.
    Csere: Farkas h. Czipf a 46., Szarvas h. Nagy a 68., Oláh B. h. Németh a 83. percben.
    Góllövők: Kelemen a 14., Oláh B. a 15., Baranyi a 71. és Oláh
    B. a 74. percben.
    Sárga lap: Bába a 2., Novák a 49., Szentmiklósi az 50., Ternován az 51. percben.

    A mérkőzés előtt...
    B.Kovács Zoltán: A vendégek nagyon jó játékerőt képviselnek. Bízom benne, hogy lendületes, jó támadójátékkal itthon tudjuk tartani a 3 pontot.
    Paróczai Sándor: A hazai csapat eredményei tiszteletet parancsolnak! A döntetlent már bravúrnak könyvelném el!
    Jeck Ferenc, SBTC-ügvve- zető elnök: Nagyon nehéz mérkőzésre és szoros végeredményre számítok. Ha a csatárainknak kijön a lépés, akkor a győzelmet is megszerezhetjük. Mert ne felejtsük el, hogy a Kaba évek óta meghatározó élcsapata az NB II-nek.
    Stark János: Nagyon akarjuk a győzelmet. Az első 20 percben gólt kell szereznünk. Most nagyon együtt van a csapat.
    Sági László (aki három sárga lapja miatt nem játszhatott): 4-2 arányban nyerünk a feleségem szerint. Ma nem mi kapjuk az első gólt.

    A két salgótarjáni kiemelt szakosztály példamutatóan jó kapcsolatát igazolón, a kezdő- rúgást Saxinger Csaba a Kosárlabda Klub elnöke váltotta meg ötezer forintért, miközben a Fekete Sasok a lelátón szorítottak a tarjám fekete-fehéreknek. Viszonzásul az SBTC labdarúgói este ott szurkoltak a kosárcsapatnak a városi sport- csarnokban. Követendő együttműködés!

    Rögtön az első perctől érezni lehetett, hogy ez a mérkőzés a forduló rangadója. A Stécé bekezdett. A szokásos daráló stílust játszotta, de a vendég kabaiak megszállva saját térfelüket ragyogóan védekeztek, s ha megszerezték a labdát, azonnal ellentámadásba lendültek. Ebből a taktikai harcból lüktető, jó iramú mérkőzés alakult ki, de a kapuk nem igazán kerültek veszélybe. Aztán az első negyedóra végén felpörögtek az események. Egy konratámadást követően, a 14. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Kelemen vitte fel a labdát. A hazai védők csak hátráltak előle. A csatár úgy 20 méterre a kaputól lövésre szánta el magát, amely a közbeugró Gyetvai lábán felpörögve, a kapujából kinn álló Oláh T. fölött a jobb sarokba hullott. (0-1).
    Még talán góljukat ünnepelték a vendégek, amikor a Stécé kiegyenlített. Baranyi kevergetett a 16-oson belül, ám a védők jól zárták előtte a szöget. így Lajkovicshoz gurított, aki egyből középre lőtt. A felugró védők feje felett átszállt a labda, s a túlsó ötösön egyedül találta Oláh B-t, aki a jobb sarokba fejelt. Vadon még bele tudott ütni a fejesbe, de kezéről a hálóban landolt a pettyes. (1-1). A gólok után is folytatódott a nagy iram, de a Stécé-támadá- sok sokszor pontatlanok voltak, s a vendégek is okosan fékezték a hazaiak lendületét. Igazi helyzet nem is tudott egyik kapu előtt sem kialakulni, inkább csak távoli kísérletek jelentettek némi veszélyt. Forgó és Novák lövését védte Vadon, a másik oldalon Horváth 10 méteres sarokba tartó kísérletét védte szögletre Oláh T.

    A szünetben...
    B.Kovács Zoltán: A vendégek nagyon jól megszervezték hátsó alakzatukat. Kiválóan zárják a területet. Nálunk hiányzik a lendület, több mozgásra van szükség, hogy zavarba tudjuk őket hozni.
    Paróczai Sándor: Mezőnyfölényben játszik az SBTC, de úgy érzem, nem áll közelebb a győzelemhez.
    Jeck Ferenc: Bejött amire számítottam. Eddig egy nagyon fegyelmezett, jól záró Kabát láthattunk. Egy góllal azért jobbnak kell lennünk! Stark János: Nagyon akarunk! Mindent megteszünk a győzelemért!
    Sági László: Nem mi rúgtuk az elsőt! Ez a szokásos. Remélem a második félidőén is az lesz!

    Szünet után sem változott a kép. Egy kontratámadást követően az 59. percben Szentmiklósi 8 méterről lőtt fölé kapásból. Három perccel később Oláh B. 25 méteres szabadrúgását tenyerelte szögletre a léc alól Vadon. Majd Lajkovics két ígéretes elfutása után mentettek üggyel-bajjal a védők, aztán Baranyi fordulásból leadott lövését védte elvetődve a vendégek kapusa.
    A Stécé tovább folytatta „darálós” stílusát, a Kaba jól védekezett. Érezni lehetett, hogy aki itt gólt rúg, az megnyeri a mérkőzést. S ez a 71. percben bekövetkezett. Az addig hiba nélkül játszó Takács késlekedett a labda elrúgásával, amelyre Oláh B. - mint vércse az áldozatára- lecsapott, erőszakosan levitte az alapvonalig, befele fordult, felnézett és a védőjéről leváló Baranyi elé tálalt. A tarjáni center pedig megnézte a nyitva hagyott hosszú sarkot és
    oda is lőtte. (2-1).
    Alig telt el három perc és jött az újabb fekete-fehér tálalat. Egy támadást követően a védők röviden mentettek, s Oláh B. 18 méterről, kapásból a jobb alsó sarokba vágta a labdát. (3-1).
    Ezzel a góllal eldőlt a mérkőzés kimenetele. A Stécé megint látványosan a közönségnek futballozott. Lajkovics labdájáról maradt le kissé Baranyi, Novák gyenge lövését ölelte mellre Vadon. A másik oldalon Forgó és Oláh B. közös önfeláldozó belevetődéssel mentett Kelemen elől, az ellentámadásból Rósa lőtt, de most Takács dobta bele magát a lövésbe.
    A 84. percben Lajkovicsnak a 16-os sarkáról leadott lövését tenyerelte szögiette bravúrral Vadon.
    De még a 91. percben is akadt izgalom, mert Nagy 20 méteres szabadrúgása tartott a sarok felé, ám Gyetvai szögletre fejelte a bőrgolyót.
    Összességében a két csapat másodosztályú rangadóján élvezetes, jó iramú mérkőzésen dőlt el a három pont sorsa. A Stécé győzelme azért nagyon értékes, mert a kabai gárda volt eddig a legképzettebb csapat, akivel a tarjáni fekete-fehérek ebben a bajnokságban találkoztak. A határtalan akaraterővel és lelkesedéssel játszó hazaiak ezen a mérkőzésen is nyerni tudtak, így megőrizték listavezetői pozíciójukat.
    Jók: Oláh B. (a mezőny leg- jobbaj), Rósa, Baranyi, Hómann, Kajli, ill. Fekete, Kelemén. Pilinyi és Susán
    A mérkőzés után...
    B.Kovács Zoltán: Idegölő csata volt. A második félidőben folyamatosabban játszottunk és ez meghozta a várt gólokat.
    Paróczai Sándor: Saját magunkat vertük meg. Egy- egyig nem mutatott semmivel sem többet a hazai csapat, mint mi. Egyéni hibákból kaptuk a gólokat.
    Jeck Ferenc: Ha nehezen is, azért sikerült! Nagyon jó csapatot győztünk le! Most is mint minden mérkőzésen bedaráltuk a gólokat. Győzelmünk megérdemelt.
    Stark János: A mai mérkőzésen az akaratunk diadalmaskodott!
    Sági László: Nem lett 4-2, de jó a 3-1 is!
    Oláh Béla (a mezőny legjobbja): Nagyon örülök, hogy egy ilyen jó erőkből álló együttest győztünk le. Több gólt rúgtunk a Kabának, mint amit eddig két mérkőzésen kapott. Annak meg külön örülök, hogy a háromból kettőt én tudtam szerezni. A csapat nevében köszönöm a közönségnek a lelkes biztatást!

    Forrás: Nógrád Megyei Hírlap, 1994-10-10