magyarfutball.hu

Vasas - Ferenczvárosi TC 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.01.13, 19:11 (szerk.: 2022.01.14, 10:21)
    FTC-Vasas 2:0 (0:0)
    ÜIIői-ut, 3000 néző
    Bíró: Gerő Ferenc

    Elég érdekes és nívós mérkőzés, amelyet a mezőnyben sokkal jobban és tetszetősebben .játszó Vasasok könnyen a maguk javára dönt­hettek volna el, ha csatársoruk a gól előtt több határozottságot és céltudatosságot tanusít. így azonban a hasznosabban játszó FTC munkáját koronázta siker.

    A győztes csapat főleg lelkes, agilis és lendületes játékáért érdemel elismerést, Pataki visszatérése feltétlenül nagyfoku megerősödését jelenti a csapatnak. Messze van ugyan még attól a formájától, amellyel a legjobb magyar középcsatár címét szerezte meg magának, de minden mozdulatával elárulta, hogy rövidesen ismét a legjobbak sorába fog emelkedni.
    Á Vasasok ismét teljes mértékben beleestek abba a hibájukba, amelytől egyébként sohasem voltak egészen mentesek. A csapat érzi, hogy a kombinációs játék egyik főerőssége és ugy látszik ez az oka, amiért azt tulzásba viszi.

    Kombinálnak ott és akkor, amikor az helyén van. de folytatták akkor is, amikor már semmi ér- telme nincs és a befejező akciónak kellene következni. A csapat legjobb része most a vé­delem és fedezetsor, a hol különösen Takács és Gotttlieb produkáltak kiváJót. A mérkőzés mindkét félideje hullámzó és változatos játékkal telt el, helyenként a Vasasok fölénye volt megálla­pítható. Az utolsó 3 percben estek a gólok, az elsőt Nemes fejelte be kornerból, a másodikat pedig Pataki lőtte félpercre rá egy támadás eredményeképen, amelynél az ellenfél nem érin­tette a labdát.

    Sporthirlap, 1918. július 1.