magyarfutball.hu

Szekszárdi Polgári SE - Pénzügyőr SE 2 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.20, 12:44
    Szekszárdi Polgári SE- Pénzügyőr SE 2-0 (1-0)
    Szekszárd, 1000 néző. V: Kéri (Kaibás, Varga L).
    Szekszárd: Mausz- Koller, Dzsinovics, Agapov, Nagyfalusi- Naumkin, Bozsér, Kalmár, Kvanduk (Pilisi a 88. percben)- Horváth P., Varga (Nagy a 87. percben). Szakosztály-igazgató: Teszler Vendel.
    Pénzügyőr SE: Rózsa- Lakatos, Simon, Hegyi (Tóth a 82. percben), Vainer- Sebők, Miczán, Bozsik, Major (Dukon a 82. percben)- Tímár, Selmeczi. Edző: Jaskó András.
    Enyhe szekszárdi mezőnyfölény jegyében teltek az első percek, kissé nehezen alkalmazkodtak a játékosok a mély talajhoz. A 3. percben Bozsér beadását elcsípte Rózsa. A 11. percben Koller-Bo- zsér-Horváth P. volt a labda útja, és csak üggyel-bajjal szabadítottak fel a vendégvédők.
    A 15. percben Varga beadásából Naumkin indította Kvan- dukot, de a szekszárdi középpályás kecsegtető helyzetben hosszan szöktette magát. A 24. percben Varga indította Kollert, akinek beadásából Varga került nagy helyzetbe, de a kapus hárított. A 25. percben Horváth P. lövése a baloldali léc mellett suhant el. A fővárosi együttes a 30. percben veszélyeztette először Mausz kapuját, de a lövés Rollerről szögletre vágódott. Két perccel később vezetést szerzett a Szekszárd: Kvanduk kapott jó átadást, aki 12 méterről a bal sarokba nyeste a labdát. 1-0. A félidő hajrájában felélénkült az ellenfél, de igazi helyzete nem akadt, a 44. percben Varga vezette fel a labdát, majd 25 méterről lőtt, Rózsa vetődve hárított.
    Fordulás után nagyobb sebességre kapcsolva kezdett a Pénzügyőr. Ennek ellenére az 54. percben gyors hazai akció végén Horváth P. növelhette volna csapata előnyét, de közeli lapos lövését hárította Rózsa. Akadozott a házigazdák gépezete, védekezésük is szel- lős volt. A 66. percben Bozsér harcolt a labdáért, beadását a 11-es pontnál Naumkin kapta, lövés helyett oldalra passzolt, a védők mentettek. A 71. percben egyenlítési lehetőséget hibázott Miczán, aki cselsorozat végén Mauszba lőtte a labdát. A 80. percben Bozsér remek szóló után beadátt, de Varga lemaradt a labdáról, két perc múlva Kalmár ívelt középre és Varga remek fejessel juttatta a jobb sarokba a labdát. 2-0.
    A közepes színvonalú, mindvégig küzdelmes találkozón fél órán át jelentős mezőnyfölényben játszott a Szekszárd. Akadt néhány helyzete, azok közül azonban csupán egyet értékesített. Fordulás után rákapcsoltak a vendégek, bátran kitámadtak, s kiegyenlítetté tették a küzdelmet. Mi több, már-már levegőben lógott az egyenlítésük, amikor Varga fejesgólja bebiztosította a Szekszárd megérdemelt győzelmét.
    Jók: Bozsér, Dzsinovics, Kvanduk, Varga, illetve Simon, Rózsa, Sebők, Tímár.
    Teszler Vendel: - Döcögött a pálya, s időnként a játékunk is, ám ettől függetlenül minden elismerést megérdemelnek játékosaink az értékes győzelem kiharcolásáért.
    Jaskó András: - A Szekszárd erőfeszítéseit a Fortuna gólokra váltotta. Mi is mindent megpróbáltunk, de tőlünk már elpártolt a szerencse istenasszonya.

    Forrás: Tolnai Népújság, 1993-03-16