magyarfutball.hu

Szekszárdi Dózsa SC - Bajai FC 1 : 0 13:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1991/1992 , 10. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.000
  2. Tolnai Népújság: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.12, 11:20
    Örökrivális szomszédváriak férfiasan kemény rangadója
    Szekszárdi Dózsa-Bajai FC 1-0 (1-0).
    Szekszárd, 1000 néző. V: Lettrich.
    Szekszárd: Antunics - Farsang, Dzsinovics, Kalmár, Nagyfalusi - Bozsér, Dienes, Kvanduk (Koller a 21. percben), Bóka - Horváth P., Jelusics (Nagy a 75. percben). Edző: Teszler Vendel.
    Baja: Farkas - Szűcs, Morvai, B. Szabó, Kovács B., - Koch (Faddi a 38. percben), Tóth, Evanics, Vén - Horváth, Rumán (Bognár a 63. percben). Edző: Kincses Viktor.
    „Kóstolgatták" egymást a csapatok a hidegben, aztán belelendültek. A 7. percben Dienes átadását Horváth P. közelről a kapusba vágta, majd két perccel később Kvanduk 18 méteres szabadrúgása suhant el a jobb alsó sarok mellett. A másik oldalon Vén alapvonalközeli emelését tolta léc fölé Antunics. A 12. percben vezetést szerzett a Dózsa, mint kiderült ez a gól döntötte el a két pont sorsát. Dienes jól ugratta ki Horváth P-t, aki kapura húzott, nehéz szögből elgurította a labdát a kimozduló Farkas mellett és a berobbanó Bóka két lépésről a hálóba helyezett. 1-0. Egyre több kemény belépő színesítette a folytatást. Ezek egyik szenvedő alanya volt Kvanduk a 20. percben, aki megsérült és cserére kényszerült.
    (Tejesen jogos füttykoncert fogadta a lelátón Lettrich játékvezető „feddését”, amelyben a hideggel dacoló labdaszedő gyerkőcöt részesített, mondván ne rúgdossa el össze-vissza az általa visszahozott labdákat.)
    A 24. percben bajai ellenakció révén Tóth 22 méteres szabadrúgása kerülte el Antunics kapuját. Öt perccel később Kalmár ívelt a 16-os csücskére. Bóka átvette a labdát, kilépett, és kapásból arasznyira a jobboldali léc mellé bombázott. A 38. percben Koch buktatta Je- lusicsot, mégis a bajai középpályás sérült meg, ő is cserét kért.
    Szünet után a 49. percben Bozsér nagyszerűen emelt az ötösre, de a labda két dózsás játékos feje előtt is elcsúszott. Birkózott egymással a két csapat, a mezőnybeli technikai hibák azonban rontottak a színvonalon. A 65. percben a csereként beállt Bognár húzott el a jobb oldalon, pontosan adott középre, Vén elől a lövés pillanatában mentett Koller. A 72. percben megfogyatkozott a vendég, Duna-parti gárda. Evanics páros lábbal hátulról szándékosan „beleszállt” Bókába, villant a piros lap, a vendégek csapatkapitánya indulhatott zuhanyozni. Meglepetésre nemigen tűnt ki, hogy a Baja emberhátrányba került, hiszen szívósan, önfeláldozóan játszottak. A 79. percben a csereként beállt Nagy 14 méteres lövését Farkas vetődve szögletre tenyerelte. Egy perccel később Horváth P. a teljes bajai védelmet kicselezte, sőt Farkas kapust is elfektette, aztán „ajtó-ablak” helyzetben ha centiméterekkel is, de a bal alsó sarok mellé helyezett. Újabb szekszárdi támadás végén Nagy került gólhelyzetbe, de menteni tudtak a vendégek. Egy gyors kontra után Faddi akár egyenlíthetett volna, de ziccerben ő is hibázott.
    Az örökrivális szomszédváriak rangadóján ott folytatta a két csapat, ahol három
    éve, az egymás elleni utolsó mérkőzésükön abbahagyták: férfiasán kemény, rendkívül küzdelmes 90 percet vívtak. Gyors gólja után egyértelműen többet kezdeményezett a Szekszárd, ám a támadójátékába sok hiba csúszott, ez megkönnyítette a szorosan záró bajai védelem dolgát. Fordulás után fokozódott az iram, Evanics fegyelmezetlensége megtörte a bajaiak lendületét. Ezután hiába került fokozatosan fölénybe a Dózsa, a legnagyobb helyzeteit is kihagyta, így önmaga számára tette keseversen nehézzé a győzelmet. Jók: Antunics, Dzsinovics, Kalmár, Horváth P., Koller illetve B. Szabó, Morvai
    Teszler Vendel: - Támadójátékunk gyengesége miatt nehézzé tettük győzelmünket, így is fontos két pontot szereztünk.
    Kincses Viktor: - Némileg szerencsés góllal, de megérdemelt a hazai gárda sikere.

    Forrás: Tolnai Népújság, 1991-10-28