magyarfutball.hu

Soproni LC - Paksi Atomerőmű SE 3 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1991/1992 , 26. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.300
  2. Tolnai Népújság: 1.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.11, 11:19
    Soproni LC-Atomerőmű SE 3-1 (2-0)
    Sopron, 1300 néző. V: Kaibás
    Sopron: Kállai - Buzsáki, Udvardi, Katona, Árpási - Gombás, Deák, Nagy )., Balaton - Majoros (Varga a 83. percben), Bíró. Edző: Győrffy László
    Atomerőmű SE: Hujber - Erdélyi, Gracza, Nagy Z., Szabó B. - Orosz, Márkus, Nagy L. (Juhász a 65. percben), Kákonyi - Vörös (Kádár a 74. percben), Khalzov. Edző: Pusztai László
    Óriási hazai rohamokkal indult a találkozó. A 9. percben Gombás végzett el a paksi térfél közepéről szabadrúgást: a 11-es pontra belőtt labdára Bíró és Hujber mozdult egyszerre, de a támadó egy ütemmel megelőzte a hálóőrt és az üresen maradt kapuba emelt. 1-0. Három perc múlva Deák szöktette Majorost, aki a kifutó Hujber fölött átemelt ugyan, de a labda mellé ment. A 25. percben Nagy L. tört be a soproni 16-oson belülre, ahol Udvardi fellökte, 11-es. Szabó B. büntetőjét Kállai a kapufára ütötte. A 32. percben kísértetiesen ismétlődtek az első gól előtti pillanatok: Gombás középreívelésébe azonban a hazai támadó nem ért bele, így az elmozduló Hujber mellett érintés nélkül hullott a hálóba a labda. 2-0. A 42. percben paksi szabadrúgás variáció végén Márkus lövése kerülte el kevéssel a kaput.
    Fordulás után az 53. percben Vörös cselezte be magát a 16-oson belülre, Udvardi és Katona összefutott, így a paksi támadó higgadtan helyezhetett a kapu közepébe. A következő percekben a vendégek nagy mezőnyfölényt harcoltak ki, éledeztek a paksi remények. A 78. percben Gombás kis szögletét Deák lőtte középre, ahol Katona mindenkit megelőzve a rövid sarokba^, fejelt. 3-1. A hátralévő időben szinte percenként forgott veszélyben a soproni kapu, a hazaiak azonban az utolsó pillanatokban mindig menteni tudtak.
    Színvonalas mérkőzésen a soproniak 10 hete tartó nyeretlenségi sorozata szakadt meg. A csapatok nagy akarással és becsvággyal küzdöttek, a hazaiak megérdemelt győzelmet arattak. Jók: Kállai, Gombás, Buzsáki illetve Khalzov, Kákonyi.
    Győrffy László: - Nagyon jó és kulturáltan játszó ellenfelet győztünk le ...
    Pusztai László: - Még serdülő mérkőzésen is ritkán látni két olyan gyermeteg gólt, amit kaptunk, de ettől függetlenül jól játszottak a hazaiak.

    Forrás: Tolnai Népújság, 1992-05-18