magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Eger SE 4 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.11.17, 10:24
    A Csató testvérek főszerepben
    Békéscsabai Előre FC—Eger SE 4—1 (2—0)
    NB Il-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 5 ezer néző. V.: Lettrich (Stamler, Horváth Gy.)
    Békéscsaba: Baji 6 — Mracskó 6, Ionut 6, Szenti 5, Zahorán 5 — Árgyelán 4, Csató S. 7, Manaila 7 — Gricajuk 4, Kurucz 5, Miklya 5. Edző: Pásztor József
    Eger: Bodolai 4 — Vojtekovszki 5 ,Csató J. 1, Lengyel 4, Aranyos 5 — Vadicska 4, Oláh 4, Jávorszki 4 — Berecz 4, Kormos 5, Kanyok 5. Edző: Varga Zoltán.
    Csere: Jávorszki helyett Csűri (4) a szünetben, Oláh h. Csőke (-) a 68., Gricajuk h. Belvon (-) a 68., Kurucz h. Ottlakán (-) a 78. percben.
    Gólszerző: Csató S. 11-esből a 26., Csató S. a 43., Kurucz a 48., Kanyok 11- esből a 61., Miklya a 74. percben.
    S árga lap: C sató J. a 25., V ojtekovszki a 42., K urucz a 46., B odolai az 56., M iklya a 68. percben.
    Kiállítva: Csató J. a 25. percben.
    Szögletarány: 6:4 (4:2) a Békéscsaba javára.
    A 7. percben Manaila bal oldali éles lövését követően Szenti három méterről melléfejelt. Két perccel később Kanyok a 16-os bal sarkáról nagy erővel megcélozta a kaput, de Baji vetődve hárított. Aztán Jávorszki labdáját fogta hasonlóképpen a békéscsabai kapus. A 19. percben Kanyok előtt adódott nagy lehetőség, de gyengén találta el a labdát, így az Bajié lett.
    A 25. percben a 16-oson belülre törő, de már bálra erőteljesen kisodródó Miklya nagyot huppant a zöld gyepen, amikor az öt kísérő Csató J. kibillentette egyensúlyából. Lettrich játékvezető a 11-es pontra mutatott, amit Csató J. zokon vett és heves gesztikulálás közepette igyekezett felvilágosítani a játékvezetőt a labdarúgás szabálykönyvének egyes pontjairól. Ezt az alakítást Lettrich sárga lappal honorálta, majd miután az egri védő tovább „okoskodott”, piros lapot „varázsolt” elő a zsebéből. A paprikás hangulat ellenére a vétkes Csató János testvére, Csató Sándor higgadtan, laposan a bal alsó sarokba bombázta a büntetőt, 1—0.
    (A 11-esröl így vélekedett а két érintett játékos. Csató) — Nem volt Il-es az eset, annál is inkább, hiszen Miklya hátulról belém rúgott.
    Miklya Z.: — Lendületből elvittem a labdát Csató János mellett, aki összekoccantotta a lábamat.)
    A játékvezető ezután némiképp meg is zavarodott, amit bizonyít: amikor a kitörő Manailát Kormos hátulról fölvágta, „elfelejtette elővenni” a sárga lapot. Néhány perc múlva Bajit tornáztatta meg az iménti főszereplő, de a kapus vetődve hárított. A túloldalon Árgyelán lágy beadását Miklya csúnyán mellé durrantotta.
    A 43. percben a keresztező Lengyelt Mracskó a 16-os oldalvonalánál kicselezte, majd az alapvonalig száguldott, ahonnan laposan belőtt, és a jól érkező Csató S. hat méterről laposan a bal alsó sarokba lőtt, 2—0.
    A szünet után Kurucz érdemelt ki egy sárgát. Három perccel később egy Csató S.—Mracskó kényszerítőzés után az utóbbi újra az alapvonalig viharzott, jobbról átemelt a túlsó oldalra, ahol Kurucz nyolc méterről egy pattogós lövést küldött kapura. Bodolai már nem ért vissza, a gólvonalon álló Vadicska pedig nem találta el a labdát, így az a jobb alsó sarokban pihent meg, 3—0.
    A 61. percben Zahorán a 16-oson belülre betörő Kanyok lábát elhúzta, ez is 11-es! A büntetőt a sértett a jobb alsó sarokba lőtte, 3—1.
    A 66. percben Miklya több csel után a bal alsó sarok mellé lőtt. Öt perccel később Belvon bal oldali csavart szögletébe még leheletfinoman beleért Kurucz, ám a labda a kapufáról vágódott a mezőnybe. Az ellentámadásból Kanyok 15 méterről lőtt mellé.
    A 74. percben Manaila labdájával Miklya kilépett a védők közül és néhány lépés után 14 méterről a kapu közepébe lőtt félmagasan a már vert kapus fölött, 4—1.
    A hátralévő időszak némi mezőnyjátékkal telt el. igazán egyik kapu sem forgott veszélyben.
    Unalmasan kezdődött a találkozó, és az első félidő közepéig, az ominózus 11-esig nem is történt érdemleges esemény a pályán. A békéscsabaiak 11- es gólja után fölpaprikázódott a hangulat és mindkét gárda nagyobb sebességre kapcsolt. Érdekes módon az egriek emberhátrányban sem álltak be védekezni, hanem olykor átvették a középpálya feletti uralmat, sőt néha meg is közelítették Baji kapuját, ám onnan kezdve ártalmatlannak bizonyultak csatárai. Az okosabban és célratörőbben játszó Békéscsaba — ha néha hibák is csúsztak játékukba — mindenképpen rászolgált a győzelemre.
    Nyilatkozatok. Pásztor József: — A csapat időnként jól játszott, de többször is előfordultak hibák a mérkőzés folyamán
    Varga Zoltán: — A Békéscsaba van olyan jó csapat, hogy egyetlen ellenfelét sem kell úgy sújtani, mint ahogy ma bennünket sújtott a játékvezető.

    Forrás: Békés Megyei Hírlap, 1992-03-30