magyarfutball.hu

Dorogi Bányász SC - Budafoki MTE-Törley 0 : 1 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1989/1990, 9. forduló
nézőszámok:
  1. Dolgozók Lapja: 1.500
  2. Népsport: 1.800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.25, 15:31 (szerk.: 2017.09.25, 16:26)
    Dorogi Bányász SC - Budafoki MTE-Törley 0-1 (0-1)
    Dorog, 1500 néző, vezette: Veres.
    Dorog: Belányi, Szabados, Harmath, Szépvölgyi, Boros, Marosvölgyi (Schuttovics), Hermann, Sulija, Szenczi (Romfa), Szedlacsek, Mózner. Edző: Reszeli Soós István.

    Rossz előjelekkel fogadta a Dorog az újonc Budafokot. Spáth sérülés miatt, a tehetséges Szűcs pedig betegség miatt nem léphetett pályára. Schuttovics és Mózner hosszú kihagyás után jelentkezett játékra, így nem várhattak tőlük csodát a szurkolók. A Dorog kezdett jobban, s először Sulija óriási szabadrúgását védte a vendégkapus. A 13. percben Szépvölgyi nagyot hibázott; a lába alatt átguruló labda Kántor elé került, aki 3 méterről nem hibázott: 0-1. Két perccel később a felső kapufa mentette meg a Bányászt az újabb góltól. Kitűnő volt a mérkőzés; a budafokiak agresszíven fociztak, s ez nem ízlett a hazaiaknak. A 33. percben Mózner szabadrúgása zúgott el a felső léc felett. A befejezés előtt 'nem sokkal Hermann óriási helyzetben a kapust találta el.

    Fordulás után alacsony lett a mérkőzés színvonala. A budafokiak az egygólos előny birtokában megfontoltan adogattak, és veszélyes kontrákat vezettek. A hazaiak görcsösen, erőtlenül játszottak. Sulija 17 méteres szabadrúgása okozott izgalmakat, aztán Reszeli Soós edző érdekes cserére szánta el magát. A kispadon ülő hátvéd Schuttovicsot behozta a center posztjára, azzal az elképzeléssel, hogy a hórihorgas játékos fejjátékkal támogassa a csatárokat. Az utolsó negyédórában
    óriási nyomás nehezedett a Budafok kapujára, de a hazai támadók a jobbnál jobb lehetőségeket is elpepecselték. A Budafok — némi szerencsével — megérdemelten aratott váratlan győzelmet.
    A Dorogból mindössze Borsos játéka érdemel említést.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1989-10-16