magyarfutball.hu

Paksi SE - Keszthelyi ATE Haladás 3 : 2 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Nyugati Csoport 1989/1990, 3. forduló
helyszín : Paks, Fehérvári út
nézőszámok:
  1. Népsport: 1.300

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.03, 09:42 (szerk.: 2017.10.03, 13:10)
    Paksi SE-Keszthely 3-2 (1-0).
    Paks, 1300 néző. V.: Komáromi
    Paks: Kun - Héregi, Blatt, Gracza, Fábián - Somogyi (András a 75. percben), Takács, Török, Horváth - Kádár (Bérczesi a 75. percben), Szomor. Edző: Vábró József. Keszthely: Hajba - Szalai, Domanyik, Németh I., Cziráki (Bányai a 63. percben) - Kocsis, Nyúl, Halápi - Kila (Horváth a 70. percben), Kiss, Fénusz. Edző: Béres Ferenc
    A hazai csapat már a 6. percben megszerezte a vezetést: bedobás után Török vezette fel a labdát a jobb oldalon, beadását Takács Hajba „közreműködésével” a bal alsó sarokba lőtte. 1-0. A gól után kitámadtak a vendégek. A 13. percben Fénusz kiugrott a védők közül, de Kun merész kifutással hárított. A 23. percben a Duna- partiak növelhették volna előnyüket, ám egy villámgyors támadás végén Török beadásáról a csatárok lekéstek. Ezután mezőnyjáték folyt a két 16-os között, némi keszthelyi fölénnyel. A 42. percben Horváth szöglete nyomán Fábián fejelhetett kapura, a labda elsuhant a léc mellett.
    Szünet után a 46. percben Gracza röviden szabadított fel, Kila rácsapott a labdára, majd visszagurította a felfutó Kocsis elé, aki 10 méterről nem hibázott. 1-1. Két perccel később Török remek csellel elhúzott a jobb szélen, beadásából Szomor bombagólt lőtt a bal sarokba. 2-1. Hosszú mezőnyjáték után a 71. percben a csereként beállt Bányai elhúzott a bal oldalon, ügyesen átívelt a másik oldalra a jókor érkező Nyúl elé, aki 10 méterről a léc alá bombázott. 2-2. A 80. percben a kitörő Szomort Szalai buktatta a 16-oson belül, 11 -es! A megítélt büntetőt Blatt biztosan értékesítette. 3-2.
    A hazai csapat korai vezetése érdekes módon a házigazda PSE gárdáját zökkentette ki ritmusából, de mintegy 25 perces mezőnyjáték után ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést. A szünet utáni gyors gól hidegzuhanyként érte a paksiakat, ám a vendégek sem örülhettek sokáig, hiszen a Duna-partiak újfent vezetést szereztek. Eseménydús, jó iramú, lüktető mérkőzésen a házigazdák újonc gárdája értékes és megérdemelt győzelmet aratott az időnként sokat szabálytalankodó keszthelyiek ellen. Jók: Blatt, Héregi, Somogyi, Szomor, illetve Kocsis, Szalai, Kiss.

    Forrás: Tolnai Népújság, 1989-09-04