magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Kispesti AC 3 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.13, 23:21
    FTC-KAC 3 :1 (2:1)
    Gyatra játékban győzött a kísérletező Ferencváros
    Üllői-ut. Bíró: Iváncsics.

    Nemzeti Sport, 1925. szeptember 14.

    A Sporthírlap tévesen írta Boronkayt bírónak.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.07.13, 21:44
    Az FTC ismét biztosan győzött, de formája még mindig nem kielégítő.

    FTC-KAC 3:1 (2:1).

    Üllői-uti pálya. - 6OOO néző. - Biró: Boronkay Gábor. -
    FTC: Huber- Takács Hungler II— Fuhrmann, Müller, Blum— Héger, Palcsek,Sándor,Kohut -
    KAC: Varga- Saguly, Dudás- Raix, Gyurkovits, Buday— Gulyás, Morvay, Fürstner, Krausz, Mátéffy.

    Az FTC kezd
    erős széllel szemben. A KAC vezeti az első komolyabb támadást, Takács hibájából Mátéffy a 2. percben lefut beadását Hungler II. csak kézzel tudja elhárítani, a husz méterről megítélt szabadrugást Dudás éles lövéssel a kapu mellé küldi.
    A 9. percben éri el a KAC a gólját, oly módon, hogy Gulyás szépen ivelt beadását Takács — abban a hiszemben, hogy Huber fogja el — elengedi s a labdára nagyszerűen startoló Krausz néhány méterről bombaszerű lövéssel küldi a hálóba. 0:1.
    Ujrakezdés után az FTC ellentámadásából kornerhez jut, amely eredménytelen.
    A 14. percben Palcsek testcsellel becsapja a KAC védelmét és a tisztára játszott Sándorhoz passzol, aki néhány lépést tesz a labdával és a kifutó Varga mellett a hálóba helyezi (1:1). A 17. percben a KAC ér el kornert, majd Takács a tizenhatos vonalon csunyán felvágja Krauszt, de a megítélt szabadrugást Dudás a kapu mellé lövi. Most a KAC támad, Fürstner átemel egy labdát Krausznak, aki a kapu fölé lövi. Nem sokkal utóbb Mátéffy szép beadását Fürstner elrontja. A 30. percben Mátéffy szép lövése kevéssel a kapu mellé megy. A következő percben Pócz tiszta helyzetet teremt Hégernek, aki azonban késik a lövéssel.
    A 34. percben egy magas labdát a KAC védelem elhibáz, nem hogy azt Pócz kapja el, letolja
    Sándornak, aki közelről ujabb gólt szerez (2 : 1).
    A 36. percben Varga a tiszta helyzetben álló Kohut lábáról veszi le a labdát. A mérkőzés végén a KAC szabadrugáshoz jut, amelyet kevéssé lő a kapu fölé.
    A második félidőt
    FTC támadás vezeti be, amelynek egymásután előbb két, majd egy ujabb korner az eredménye. A 8. percben Palcsek husz méteres lövése a felső kapulécről pattan vissza. Érdektelen középjáték után a 20. percben Kohut a 25 méterről megítélt szabadrugást toronymagasságban a kapu fölé lövi.
    A következő percben a FTC kornert ér el. A beadott labdát Pócz kapásból szépen továbbítja, de Dudás fejjel ment. Egy perccel utóbb Héger beadott labdáját Sándor közvetlenül a kapu előtt kihagyja. A 24. percben Mátéffy lapos lövését Huber rávetéssel akarja védeni, de a labda a keze alatt centiméterekkel a kapu mellé megy. I A 25. percben ismét kihagy az FTC egy biztos gólhelyzetet. 29. percben eredménytelen FTC korner.
    A 31. percben Takács hosszu, magas labdáját a KAC védelem elhibázza, a labda Kohuthoz kerül, akinek lapos labdája a rosszul helyezkedő Varga jó0voltából a hálóba jut (3:1).
    A 41. percben Palcsek labdáját Sándor offszájdon kapja, s bár a bíró lefujja, a hálóba rugja. Az utolsó percben az FTC még eredménytelen kornert ér el.

    Sporthirlap, 1925. szeptember 14.