magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Kispesti AC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.08.26, 23:16
    Az üllői uti sporttelepen tízezer néző gyönyörködött a FTC és a Kispesti AC szép küzdelmében, amelyből a FTC került ki győztesen 2:1 (2:0) arányban. A FTC csapatának most is a fedezetsor volt a legjobb része, de a csatárósor is u,jabb előrehaladásról tett bizonyságot. Derekasan dolgozott a KAC egész védelme is, támadósora ellenben nem elégített ki. Az első gólt Nikolsburger, a másodikat Kertész lőtte a KAC-ot pedig Eisenhoffer juttatta góljához Csajka, kapuvédő hibájából.

    Budapesti Hírlap, 1920. szeptember 14.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.03, 19:57 (szerk.: 2022.03.04, 10:35)
    FTC - KAC 2:1 (2:0)

    Üllői-uti pálya, 9000 néző
    Bíró : Gerő Ferenc

    A mindjobban nekiinduló futballszezon első nagy eseménye nagy érdeklődést váltott ki a futball közönségéből. A tavalyi bajnok­ság II. és III. helyezettje végig változatos és érdekes játékkal rá is szolgált az érdeklődésre.

    Az FTC a Törekvés felett legutóbb aratott nagyarányu győzelme után favoritként ment a küzdelembe Az első félidőben ugy is lát­szott. hogy lelépi ellenfelét. A kitűnően öaz- szeállitott csatársor szél ellen játszva, imponáló stilusban vezette a támadásokat a KAC kapuja ellen és Vargának, ugyszintén a két becknek minden tudására is szükség volt, hogy ez FTC kettőnél több gólt ne rugjon. A II. félidőben a támadások várt folytatása helyett a KAC feleszmélése következett be. Nem deprimálta a kapott két gól; halfsora fáradhatatlanul készítette elő az ujabb és ujabb támadó akciókat és nem rajta, hanem a KAC tartalékos csatársorán mult, hogy az eredményt kiri nem egyenlítették.

    Végeredményben megállapithatjuk, hogy a KAC ma is az a friss, tehetséges csapat, amely tavaly volt s ha teljessé lesz,sem gyengébb a tavalyihoz hasonló sikerekre lehet kilátása; viszont az FTC uj összeállítása semmivel sem gyengébb a tavalyinál, amelyben még a hűt­len Wilheim és Pataki is játszottak.

    Az FTC csatársorában Nikolsburger méltó utóda lesz Patakinak, ha olyan önzetlen is lesz, mint elődje, oldalán Tóth és Kertész kitűnő belső csatárok, akik okos labdaadoga­tásaikkal használnak. Wiener II és Kelemen veszélyesen gyors szélsők, akik jól is centereznek. A halfsor ma is a régi erős, Szabó kitűnő formában van,Blum még kissé kényel­mes ugyan, Obitz technikája pedig még javu­lásra szorul, de hasznosak. A védelem néha hibázik ugyan, de általában elfogadható; Csajka klasszisa azonban nem ér fel Szamosihoz.

    A KAC-ban Vargha különálló klasszisa ma ismét kitünt: igen jó volt előtte Turi és a halfsorban Blachnik, mig a csatársorban a változatlanul kitűnő Eisenhoffer el volt szi­getelve a szintén kifogástalan Fatter — Stallmach jobbszárnytól.

    A játék első fele teljes FTC fölényt mu­tat, Már a 2. percben sikerül Nikolsburgernek Kelemen egy pontos centerét gólba he­lyeznie. A KAC jobbszárnya erre néhány ve­szélytelen támadással válaszol, FTC azonban több munkát ad a KAC-nak. Szabó fejese Tóth kornere után és Kertész két lépéses lö­vése hajszálra kerülik el a KAC kaput. Vi­szont Eisenhoffer hosszu lövését Csajka csak nehezen védi. A 44. percben Tóth kornerét védik, Kelemen rákövetkező centerét azonban Kertész védhetetlenül befejeli. (Félidő 2 : 0.) A II. félidő elején rövid KAC támadás után FTC támad hosszu ideig. A KAC-ot halfsora mindinkább nyomja előre. Eisenhoffer gőz­erővel dolgozik a miután egy lövése haj­szálra megy a kapu mellé, egy 30 méteres oenterezésnek indult labdáját Csajka a gólba engedi. Az FTC ezután néhány veszélyes helyzetet teremt. Nikolsburger gólt is lő, de előzőleg ellökvén a beckeket, a biró nem adja meg. Tóth. majd Nikolsburger biztos gólnak látszó lövéseit Varga bravurral védi, mig a játék végén a KAC jut szóhoz, de az FTC védelem most már biztosan működik.

    Sporthirlap, 1920. szeptember 13.
     
  3. avatar: PaulJan
    2016.08.23, 12:55 (szerk.: 2016.08.23, 14:18)
    2 : 1 /2 : 0/
    Vezette: Gerő Ferenc
    FTC: Csajka Sándor - Takács I. Géza, Hungler II. János - Obitz Gábor,
    Szabó József, Blum Zoltán - Kelemen Richárd, Kertész Géza,
    Nikolsburger Rezső, Tóth-Potya István, Wiener II. Jenő
    Edző: Bródy Sándor
    KAC: Varga Péter - Saguly János, Túry Sándor - Tóth Jenő, Blaschnik József,
    Budai András - Fatter Károly, Stallmach Alajos, Kikinger Antal,
    Eisenhoffer József, Boldog Ádám
    Edző: Kónya Ferenc
    g: 1 : 0 Nikolsburger /4.p./, 2 : 0 Kertész /38.p./,
    2 : 1 Eisenhoffer /61.p./