magyarfutball.hu

Bajai SK - Jászberényi Lehel SC 2 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1988/1989, 28. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 1.600
  2. Petőfi Népe: 1.700

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.31, 11:30 (szerk.: 2017.12.31, 16:13)
    Féltucat gólhelyzet kimaradt
    A mérkőzés jegyzőkönyve
    BAJAI SK—JÁSZBERÉNYI LEHEL SC 2—1 (0—0)
    Baja, 1700 néző. Vezette: Ádám (Kovács II. L., Herbály)
    BSK: Farkas — Vidák, Bene, Gallai, Tóth — Morvai, Evanics, Kovács — Szirják (Schneider), Horváth, Bojás. Edző: Koller Viktor.
    Lehel SC: Balázs — Balogh, Fényes, Bukher, Németh — Bató, Sulyok, Gulyás (Szántai), Mosonyi — Kovács (Pásztor), Ludasi. Edző: Péczeli Szabolcs.
    Sárga lap: Gulyás 24., Tóth 28. percben.
    Szögletarány: 12:1 (6:1) a BSK javára.
    A bajai csapat idegesen, a vendégek nyugodtan készültek a mérkőzés előtt. A Lehel SC ugyanis már kiesettnek tekinthető és ennek megfelelően már a „jövő” csapatát építi.
    Kemény belemenésekkel és sok hibával indult a játék. All. percben Bojás az alapvonalról adott be és Szirják 5 méterről az oldalhálóba perdített. A 12. percben Horváth lövése a védőkről pattant szögletre. A 22. percben Kovács a kapufát találta el. Ezután a játékvezető sárga lapokkal igyekezett megfékezni az indulatokat, de ez csak részben sikerült. A 24. percben az első vendégtámadás végén Ludasi távoli lövése alig ment a léc fölé. A 39. percben Evanics szögletét Bojás fejelte kapura, de a gólvonalon álló védők mentettek. A 41. percben Horváth, majd két perc múlva Bojás lövését ütötte szögletre Balázs kapus.
    A fordulás után szemerkélő esőben, csúszós pályán folytatódott a játék és a villámlások miatt már attól lehetett tartani, hogy félbeszakad a mérkőzés. Szerencsére a viharfelhők elvonultak. A 74. percben kavarodás támadt a vendégek kapuja előtt. Schneider megszerezte a labdát és az alapvonalról középre adott. Morvái 6 méterről a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. 1 —0. A 81. percben Bojás egy csellel becsapta Baloghot, és 8 méteres lövését a kapus kivetődvé védte. A vendégkapus ennél az akciónál megsérült, három percig ápolták. A 87. percben Horváth, a 88. percben Bojás hagyott ki nagy gólhelyzetet. A 89. percben Bojás átadásával Schneider kiugrott a védők közül és a kifutó kapus mellett a hálóba gurított. 2—0. A 93. percben már a játékvezető is az óráját nézte, amikor egy előrevágott labdával Ludasi kiugrott, de Bene visszarántotta. A játékvezető 11- est ítélt. A büntetőt Mosonyi végezte el, Farkas kapus beleütött a labdába, de az így is a hálóba került. 2—1. A mérkőzés legnagyobb részében a Baja fölényben játszott, helyzetei is akadtak, de ezek közül Horváth és Bojás legalább féltucatot elhibázott. Úgy tűnt, hogy Balázs kapus megbabonázta a bajai csatárokat, mert a kapu helyett rendre őt találták el. így szerény, egy- gólos győzelemmel kellett beérnie a bajai együttesnek.
    Kitűnt: Bene, Bojás, Kovács, illetve Balázs, a mezőny legjobbja, Ludasi.

    Forrás: Petőfi Népe, 1989-05-29