magyarfutball.hu

Kecskeméti SC - Debreceni Kinizsi SE 3 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.29, 19:12
    Kecskeméti SC - Debreceni Kinizsi SE 3-0 (0—0)
    Széktói stadion, 1500 néző. Vezette: Ring (Piller, Kincses).
    KSC: Erdei — Safranyik, Somogyi, Bukó, Málik, Kiss P., Nagyi., Rácz, Durucskó, Tóth Cs., Török. Edző: Losonczy László.
    D. Kinizsi: Vadon -Darányi, Szűcs S., Szűcs J., Szilágyi, Váczi, Horváth, Fekete, Tóth Gy., Fehér, Sebők. Edző: Garamvölgyi Lajos.
    Csere: Szilágyi helyett Fodor a 10., Durucskó helyett Ozsváth az 53., Horváth helyett Juhász a 68., Török helyett Gulácsy a 79. percben.
    Sárga lap: Szűcs J. a 46., Kiss P. az 55., Tóth Gy. a 84., Gulácsy a 86., Nagy J. a 89. percben, Rácz az 53. percben.
    Szögletarány: 6:1 (5:1) a KSC javára.

    Játékos és szurkoló egyaránt felfokozott érdeklődéssel várta a szombati mérkőzést. A Kecskeméti SC együttese nagyon közel került a veszélyes zónához: vereség esetén a három, kiesés ellen menekülő csapat közül, a legkisebb eséllyel reménykedhetett volna a bentmaradásban. Ennek megfelelően a hazaiak idegesen kezdtek, az első helyzetet a 18. percben sikerült kialakítaniuk a szervezetten védekező debreceniek mellett. Ekkor Rácz kapott jó labdát, de addig-addig ügyetlenkedett, amíg csak egy gyengécske emelésre futotta az erejéből, amit vadon könnyedén hárított. Három perccel később Kiss P. 16 méteres bomba szabadrúgását védte a vendégek kapusa. A 27. percben Tóth Csaba Rácz felé fejelte a labdát, aki öt méterről Vadont találta el. A 36. percben egy jobb oldali szöglet után Durucskó alig fejelt a kapu fölé.
    A fordulás utáni tizedik percben parázs lett a hangulat pályán és nézőtéren egyaránt. Egy bal oldali szöglet után Kiss P. fejelte kapura a labdát, Rácz ollózva próbált gólt elérni, a pettyes Tóth Cs. elé pattant, aki közelről a hálóba lőtt. Piller partjelző beintésére azonban Ring játékvezető érvénytelenítette az egyszerű halandó szemével nézve teljesen szabályos gólt. A bírói döntés óriási vihart kavart, a közönség tüntetett, az ilyenkor „szokásos” veréssel fenyegette a partjelzőt. Szerencsére, három perccel az eset után Rácz bal oldali szabadrúgására Tóth Csaba jól ugrott föl és remek fejest küldött a léc alá. 1—0 a KSC javára. A vezető gól megszerzése után lehiggadtak a kedélyek a lelátón. A hazai csapat is megnyugodott kissé, a debreceniek lazítottak a szoros, emberfogásos védekezésükön, több lehetőség kínálkozott a kecskeméti támadóknak. A 66. percben Ozsváth erőszakosan futott el a jobbszélen, beadását Török mellel Nagy János elé tette, aki jobbal óriási gólt ragasztott a bal felső sarokba, 2—0. Támadott a KSC és újabb gól lett az eredménye. A 82. percben Málik iveit balról a kapu felé, a lesgyanús helyzetben lévő Tóth Csaba pedig közelről a hálóba talált. 3—0.
    A mérkőzés után önfeledten ünnepeltek a kék-fehérek, hiszen függetlenül a vetélytársak és az utolsó bajnoki eredményétől már meghosszabbították mandátumukat a második vonalban. „Apró örömökből áll az élet” — mondhatjuk, hiszen a csapatot a tíz közé remélték a szurkolók, akik most együtt örvendeztek kedvenceikkel a bentmaradás ürügyén . . .
    Kitűntek: Rácz, Nagy J., Tóth Cs., Török, illetve Szűcs S., Szűcs J.


    Forrás: Petőfi Népe, 1989-06-05