magyarfutball.hu

Eger SE - Bajai SK 5 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
NB II Keleti Csoport 1988/1989, 29. forduló
nézőszámok:
  1. Népsport: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.31, 11:37
    Eger SE-Baja 5-2 (3-1)
    Eger, 1000 néző. V.: Tajthy.
    ESE: Bodolai — Rácz, Fegyverneki, Lengyel, Pádár — Smuczer, Horváth, Simon, Jávorszki — Deli, Fodor. Edző: Bánkúti László.
    Sárga lap: Fodor az 55. percben.
    Csere: Fodor helyett Sűrű a 62., Jávorszki helyett Mirkóczki a 68. percben.
    Gólszerzők: Horváth a 6., Fegyverneki a 11., Simon a 20., Deli az 56., és Sűrű a 90. percben.
    A 4. percben a 16-os jobb oldali sarkáról Horváth Á. váratlanul lövésre szánta el magát, a kapufáról kipattanó labdát Kovács négy méterről a hálóba passzolta, 0-1. A válasz nem késett sokáig, két perc múlva Deli jobb oldali beadását Horváth 11 méterről a jobb sarokba lőtte, 1-1. A 11. percben Simont buktatták 30 méterre a vendégek kapujától. A szabadrúgásnak Fegyvemeki futott neki, s bődületes erejű, ritkán látható bombagólt lőtt a bal felső sarokba, 2-1. Negyed órája játszottak a csapatok, amikor Bojás hagyta faképnél az egri védőket, ám előbb a kifutó Bodolaiba, majd az oldalhálóba lőtt. A 20. percben ismét szabadrúgáshoz jutottak a piroskékek. Horváth legurítása után Simon 20 méteres lövése a bal kapufáról pattant a hálóba, 3-1. A 34. percben Simon-Fodor-Simon kényszerítő után az utóbbi lehelletfinom emelése alig kerülte el Farkas kapuját.
    Szünet után az 56. percben Smuczer jobb oldali beadását Horváth fejelte tovább, s Delifordulásból tíz méterröljob- bal a hosszú sarokba talált, 4-1. Húsz perccel később a csereként beállt Mirkóczki kígyózott át a bajaiak hátsó során, amikor egy vendégvédő a 16-oson belül buktatta. Meglepetésre Tajthy játékvezető 11-es helyett szögletet ítélt A 81. percben Zrínyi szövegelését már második sárgalapját kapta, ám a piros kártya Tajthy zsebében maradt. A 88. percben Evanics szögletét Bojás 6 méterről a kapu közepébe fejelte, 4-2. Úgy tűnt, az idei bajnokság utolsó hazai ösz- szecsapásán a bajaiak szerzik a búcsú találatot jelentő gólt, de a lefújás előtt Horváth futott el a bal oldalon, beadását Sűrű Farkas kapust megelőzve fejelte a kapuba, 5-2.
    Jól kezdtek a vendégek, gyors góljuk után azonban „megrázták magukat” a hazaiak. Negyed óra alatt három góllal hűtötték le a vendégek harci kedvét. Fegyverneki bombagólja minden bizonnyal kiérdemli a forduló találata titulust. Az első félidő végére leült a játék, az egriek láthatóan elégedettek voltak kétgólos előnyükkel. A második játékrész elején eldurvult a játék, s ebben a bajai játékosok jártak az élen. A foci helyett elsősorban az egri futballistákat „piszkálták”, s az erélytelenül működő játékvezető nem szabott gátat a szándékos szabálytalanságoknak. Indiszponált bíráskodásán tíz perccel a befejezés előtt „tette (el a koronát," amikor a vendégek cserejátékosának már a második sárga lapot mutatta fel, ám következetlenül mégsem küldte le a pályáról.
    A 90 perc során az egri középpályások mellett a bajaiak hasonló sora ritkán rúgott labdába, s a végig mezőnyfölényben játszó, olykor szellemesen támadó ESE illendően búcsúzott szurkolóitól. Ezzel tovább folytatódik az immár 13. hete tartó veretlenségi sorozat, mely mellé — hacsak egygólos is, de — pozitív gólkülönbség is párosul. A telitalálatos szelvényért járó nyereményt ezúttal a publikum könyvelhette el.
    Jók: Fegyverneki, Simon, Horváth.
    Bánkúti László: -Parádés szabadrúgás gólokkal gyorsan fordítottunk, sima, megérdemelt győzelmet arattunk.

    Forrás: Heves Megyei Népújság, 1989-06-05