magyarfutball.hu

Bp. Építők SC - Balassagyarmati SE 2 : 2 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.09.29, 22:55 (szerk.: 2017.09.30, 12:41)
    Bp. Építők SC - Balassagyarmati SE 2-2 (2-0)
    Népliget, 300 néző, v.: Kovács L.
    Építők SC: Katona — Szabó K. (Tyukodi a 60. percben), Pócza, Pauli, Staller — Palotai, Tóth, Szlávik (Varga a 75. percben) — Móricz, Horváth K„ Szabó Zs. Edző: Thomann Antal. Bgy. SE: Pintér — Pribeli, Dudás, Hornyák, Lajkó — Friedmann (Cserni a 70. percben), Zalai (Kövér a 65. percben), Kovács J. — Szalai, Kovács I., Szedlák. Edző: Czimmermann Gyula.

    Tavaszias labdarúgóidőben kellemes vasárnap délutáni fordulóval zárult az NB II. őszi idénye. A vendégek számára mégis kellemetlenséggel kezdődött a népligeti találkozó: már a 8. percben libbent a hálójuk. Horváth kiugratta Szabó Zsoltot, aki a kifutó Pintér mellett a hálóba lőtt. 1—0.
    Két perc múlva Kovács I. került kecsegtető helyzetbe, be is talált a kapuba, de a játékvezető meglepetésre lest látott. Továbbra is nvílt maradt a mérkőzés, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A 27. percben Szedlák betört két védők között a 16-oson belülre, ám ott elesett... Az ellentámadásnál Pintér a büntetőterületről kifutva volt kénytelen tisztázni. Három perc múlva Szlávik nagy helyzetben közelről a kapu fölé fejelt. A másik oldalon Kovács I. 18 méteres bomba szabadrúgása nyomán Katona alig tudta kikotorni a labdát a jobb' alsó sarok elől. A 40. percben Zalai rossz hazaadását elcsípte Szlávik, ütközött a kapussal, de ő maradt állva, így bekanalazhatta a labdát a hálóba. 2—0.
    A második félidőre kisütött a nap, s mint kiderült a vendégek számára. Kovács I., majd Szedlák veszélyeztetett, aztán Szalai hagyott ki két helyzetet. A Bgy. SE. mezőnyfölénye végre góllá érett: a 62. percbein Kovács II. elhúzott, lerázta védőjét és a messzire kifutó kapust, majd 17 méterről balról klasszis mozdulattal magasan a fejek fölött a hálóba emelt. 2—1.
    A 69. percben Szedlák—Szalai—Kovács II. akció végén a középpályás lábáról — egy védőt is érintve — a háló tetejére pattant a labda. A sokadik „életveszélyes” Kovács-szöglet nyomán a kapus kiejtette a „pöttyöst” és a 11-es ponton álló Hornvák hanyatt vetődve gyönyörűen hátrahúzva a labdát a jobb alsó sarokba talált. „Szépség- díjas” gól volt! 2—2. Még két kapufa, egy óriási Kovács szabadrúgás és Kövér nagy helyzete jelezte, hogy a vendégek közelebb álltak a győzelemhez.
    Két ellentétes félidőt láthatott a közönség. Az elsőben a hazaiak voltak lendületesebbek, bár a mezőnyben egyenrangúnak tűnt a két csapat. Nyomasztó volt a hamar jött gól, amit a félidő hajrájában meg is toldották eggyel a babaiak. Hiányzott a B.gv. SE védelméből Robb magabiztossága, fejjátéka, tapasztalata. Dudás nem tudta őt pótolni, viszont sokkal hasznosabb volt később a középpályán. A második 45 percben egy megújult, szárnyra kapott Bgy. SE játszott. Megerősödött a középső sor, többet volt a labda a vendégeknél. Kovács I. minden kapuralövése, szögletrúgása gondot okozott a kapusnak, a két szélsőt pedig ekkor már nem tudták tartani a fáradó hazai védők. A balassagyarmatiakat végül is néhány játékvezetői mellékfogás és a balszerencse akadályozta meg abban, hogy mindkét pontot hazavigyék. Jó: a közvetlen védelem, illetve Pribeli, Hornyák. Szalai, Kovács I., Szedlák.

    Forrás: Nógrád, 1981-11-24