magyarfutball.hu

Balassagyarmati SE - Szegedi Dózsa 1 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.02.12, 08:07
    Állandó mezőnyfölény — nehéz győzelem
    Bgy. SE—Sz. Dózsa 1-0 (0—0)
    Balassagyarmat, 3000 néző. V: Fekete.
    Balassagyarmat: Pintér — Pribeli, Robb, Hornyák, Lajkó — Dudás, Földesi, Zámbó — Tóth G. (Friedmann az 59. percben), Kovács I., Szedlák. Edző: Czimmermann Gyula.
    Szegedi Dózsa: Győrfi — Ződi, Palotás, Horváth, Csömör — Pócsik, Hágelmann, Ladányi — Pipicz (Kozma a 70. percben), Olasz, Gara (Gerecz a 60. percben). Edző: Himer István.
    A hideg, szeles idő ellenére is szépszámú közönség előtt a hazai csapat mindjárt támadásba lendült. Az első percben Tóth szerzett meg egy labdát, ügyesen indította Szedlákot, akinek lövését védte Győrfy. Az 5. percben Palotás buktatta Szedlákot. Kovács végezte el a szabadrúgást, ami a kapusról kipattant, pontosan Szedlák elé, akinek lövése után a labda Győrfy zsákmánya lett. A 10. percben egy vendégtámadás befejezéseként Pócsik lőtt kapura, de Pintér védett. Két perc múlva nagyobb veszélybe került a balassagyarmati kapu: Hágelmann jó labdát adott a kiugró Ladányinak, aki betört a 16-oson belülre, ahol Lajkó szerelését a játékvezető 11-sel „jutalmazta”. A büntetőnek Gara futott és a bal kapufa mellé lőtt. Zámbó labdája a 17. percben elcsúszott Szedlák előtt, és a menteni akaró Olasz lábáról a megdermedt Győrfy mellett alig kerülte el a kaput. A nagy mezőnyfölényt a sok hazai szöglet jellemzi a legjobban, de a védőknek — élükön a magas Palotással — ez nem okozott gondot. A 32. percben Tóth labdáját Dudás 14 méterről erősen a kapu közepére lőtte, amit Győrfy védett. A 37. percben a felfutó Pribeli labdáját Kovács 16 méterről egyből a kapu fölé lőtte. A félidő hajrájában Pribeli 18 méterről küldött nagy erejű lövése ment nem sokkal a kapu fölé. A mérkőzés szünetében a már népszerű tombolahúzás volt, ahol többek között két Adidas labda várta a boldog nyertest.
    A második félidőt csere nélkül kezdte mindkét csapat Az 50. percben formás szegedi támadást Pipicz lesgóllal fejezett be. Hágelmann Szedlák buktatásáért sárga lapot kapott az 54. percben. A szabadrúgást a sértett csavarta u kapu elé, Hornyák fejese a kapusról kipattant a mezőnybe. Az 57. percben Pribeli bedobását Földesi Kovácshoz fejelte, aki a kapu
    nak háttal állva,- 8 méterről a kapus kezébe lőtt. A 79. percben eldőlt a két pont sorsa. A nagy kedvvel játszó Szedlákot Ződi a szegedi kaputól 14 méterre felvágta. A büntetőt a rutinos Zámbó félma- gasan a jobb sarokba vágta. Nem sokkal később Zámbó labdáját Földest négy méterről a bal kapufára rúgta. A mérkőzés utolsó említésre méltó eseménye a 86. percben történt, amikor Szedlák beadását Hornyák öt méterről, centiméterekkel melléfejelte.
    A hazai csapat lehetőséget kapott a múlt heti budapesti kudarc feledtetésére, de a csorba kiköszörülése nem a legtökéletesebben sikerült. A megerősített középpályás sorral felvonul4 vendégek védekezésre rendezkedtek be, és gyors ellentámadásokkal próbáltak zavart kelteni a hazai kapu előtt. Hiába volt szinte az egész mérkőzésen nyomasztó balassagyarmati mezönyfölény, a legjobb csatárként felvonuló Pribeli sem tudott gólokat rúgni. Jók: Pribeli, Szedlák, Lajkó illetve Pócsik, Ladányi.

    Forrás: Nógrád, 1982-04-14