magyarfutball.hu

Váci Izzó MTE - Nyíregyházi VSSC 4 : 0 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.31, 08:33 (szerk.: 2017.12.31, 15:15)
    Először a labdarúgás történetében
    Az NB I-ben a Váci Izzó!
    Az elmúlt hetek nagy sikersorozata és az NB I elérhető közelsége alaposan megnövelte az érdeklődést a váci csapat legutolsó hazai mérkőzésén. Eszményi időben közel 10 ezer néző várta a pályára kifutó csapatokat. Nagyszerű hangulat uralkodott, a közönség óriási hangorkánnal biztatta kedvenceit, szerte a stadionban lengtek a piros-kék zászlók.
    Váci Izzó MTE—Nyíregyháza 4-0 (3-0)
    Vác, 9000 néző. V.: Nagy II.János
    Váci Izzó: Brockhauser — Kosztolnik, Kósa, Gyimesi, Csima, Nagy Polónyi (Szenczi), Hermann — Balogh (Cseri), Váradi, Mózner.
    Alig kellett várni az első váci lehetőségre. A 3. percben szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat, Váradi 26 méterről hatalmas lövést küldött kapura, a labda a sdrfalon irányt változtatva centiméterekkel kerülte el a bal alsó sarkot. A vendégcsapat követő emberfogást alkalmazott. A hazai csatárok kezdetben nemigen tudtak elszabadulni védőiktől és ekkor lélektanilag is döntő pillanatban olyan megold dóssal szereztek három perc alatt két gólt, amit egy felállt védelem ellen a legcélszerűbb tenni. Polónyi és Mózner távoli bombával vette be a nyíregyházi kaput. A Vác egyre felszabadultabban játszott, sorozatban vezették akcióikat, s a 39. percben már a harmadik góljukat szerezték, ugyancsak Mózner jóvoltából. A nyíregyházi együttes végig tisztességesen küzdött, ám az egyre reménytelenebbnek látszó helyzetükben már szerényebb teljesítményre voltak képesek. A váci csapat a második félidőben elsősorban a közönségnek játszott. A 79. percben Mózner immár harmadik góljával beállította a végeredményt és a játékidő hátralevő percében még Cseri, illetve Polónyi előtt adódott gólszerzési lehetőség. A találkozó lefújását követőleg néhány perccel örömkiáltások hallatszottak a földszinti öltözőkből. Ekkor érkezett ugyanis a jelentés, hogy
    a nagy vetélytárs, a Bp. Volán együttese vesztett Nagykanizsán és így joggal örülhettek a hazai játékosok, vezetők, szurkolók. Az egész évi teljesítményt összefoglalva azt kell mondanunk, beérett az a munka, amit a tavaly nyáron Vácra került nagyszerű mester, Haász Sándor végzett, Ha az évközi találkozókon akadtak olykor-olykor zökkéhőfe, ez a csapat egyre stílusosabban, egyre tartalmasabban játszik. A mostani siker nagy- nagy öröm, hiszen a 800 éves Duna-parti városnak először van első osztályú csapata.
    Az öröm után azonban ismét a szürke hétköznapok következnek, és úgy gondoljuk, a gondolkodásukról közismert, következetes váci vezetők mindent megtesznek azért, hogy ne csak átszállójegyet váltsanak az élvonalba. Szívből gratulálunk ehhez a nagyszerű teljesítményhez és kívánjuk, hogy az elkövetkező időszakban e szimpatikus gárda még sok hasonlóval örvendeztesse meg szurkolóit és a magyar futballkedvelők népes táborát.
    Jó: Gyimesi, Csima, Nagy, Hermann, Mózner.

    Forrás: Pest Megyei Hírlap, 1987-06-18