magyarfutball.hu

Szekszárdi Dózsa SE - Ózdi Kohász SE 2 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.12.31, 08:42
    Hujber 11-est is hárított
    Szekszárd-Ózd 2-0 (2-0)
    Szekszárd, 2000 néző. V.: Csáki.
    Szekszárdi Dózsa: Hujber - Nagyfalusi (Varga II. a 68. percben), Varga F., Somodi, Lauer - Weitner I., Márkus, Boros - Szirják (Hahn a 63. percben), Varga L., Pilisi. Edző: Teszler Vendel.
    Ózdi Kohász: Fekete - Tokár (Fodor az 56. percben), Kertész, Králik, Stanev - Kovács, Bém, Paulovics, Farkas B. - Nagy (Dudás az 56. percben), Farkas S. Edző: Bánkúti László.
    A 4. percben Lauer harcolt a védőkkel, a lepattanó labdával Szirják kilépett, a 16-os sarkáról kapu mellé lőtt. A másik oldalon Farkas B. fejelt léc fölé. A 6. percben Boros egyéni akció végén már a 16- oson belül járt, lövése Feketéről szögletre perdült. A 16. percben Márkus 22 méteres szabadrúgását a kapu közepén há
    rította a vendégek portása. Egy perccel később vezetést szerzett a Dózsa: Márkus szögletét Varga F. az ötösön oldalra fejelte és a berobbanó Somodi közelről a kapu közepébe bólintotta a labdát. 1 -0. A gól után Hujber tisztázott meleg helyzetben. A 21. percben Pilisi nagy szóló után már csak Feketével állt szemben, de kihagyta a helyzetet. A 25. percben két védő ügyetlenkedése után a vendégek kapusa csak szerencsével mentett. A 28. percben Pilisi második nagy szólója után csomót kötött a védők lábára és a 11 -es pontról a jobb alsó sarokba helyezett. 2- 0. A 34. percben Boros ellökte a 16-oson belül Bémet, 11 -es. Farkas B. bal sarokba helyezett büntetőjét Hujber remek érzékkel hárította.
    Szünet után az 50. percben Boros szögletét Varga F. az ötösről a jobb oldali kapufára fejelte. A 60. percben a szekszárdi védők csak nézték, hogy Bém betört a 16-osra, 8 méteres lövését Hujber léc fölé tenyerelte. A 62. percben Márkus vezette fel a labdát, 20 méterről nagy erővel léc fölé bombázott Ezután Varga L. elől mentett együttes erővel Kertész és Fekete az ötösön. Ellaposodott a játék a két 16-os közötti enervált próbálkozások mulatták az időt. A 86. percben Dudás tört kapura, az alapvonal közeléből lőtt, Hujber a kapufa tövénél lábbal a szögletre mentett. Két perccel később Pilisi egyedül kiugrott, 14 méteres lövése Fekete kezét is érintve csúszott a jobb alsó sarok mellé.
    A szikrázó napsütésben óvatosan, kocogós tempóban kezdett mindkét csapat. A hazaiak kezdeményeztek, de a több tudatosságot az ózdi kontrákban lehetett felfedezni. A lila-fehérek vezető gólja szemlátomást visszavetette a vendégek lendületét és a rendkívül bizonytalanul futballozó védőik hibát hibára halmoztak. Az újabb szekszárdi gólt követően szépíthetett volna a Kohász, ám Hujber hetek óta tartó kitűnő formáját a 11 - es hárításával ismét igazolta. A második játékrészben kitámadott az Ózd, a betömörülő lila-fehérek a 16-osnál rendre hatástalanították az átütő erő nélküli akciókat. A közepes színvonalú találkozó nem szolgált közönségszórakoztató játékkal, de a kiesés elleni harcban értékes két ponthoz juttatta a Szekszárdot.
    Jók: Hujber, Varga F., Somodi, Pilisi, illetve Kertész, Králik.

    Forrás: Tolna Megyei Népújság, 1987-06-08