magyarfutball.hu

Szekszárdi Dózsa SE - Csepel SC 0 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.06, 12:15
    Igazságos pontosztozkodás
    Szekszárd-Csepel 0-0
    Szekszárd, 1500 néző. V.: Vukmann.
    Szekszárdi Dózsa: Hujber - Nagyfalusi, Varga F., Gracza, Lauer - Kniesz (Szirják a 70. percben), Weitner II. (Hahn a 47. percben), Márkus, Boros - Vető, Varga L. Edző: Teszler Vendel.
    Csepel SC: Szieben - Kincses, Szabó, Gálhidi, Kuczmog - Stefanov, Kelemen, Szebegyinszki, Pintér - Birkás, Kénoszt (Nagy a 70. percben). Edző: Gelei József.
    A második percben Márkus elcsípte a csepeli védők adogatását, önzetlen átadása azonban Kincses lábáról a kifutó Szieben kezébe perdült. Negyedórás hullámzó mezőnyjáték után a 16. percben Boros 20 méteres kapáslövése kipattant Sziebenről, a védők mentettek. A 20. percben Vető elöl előrevetödve hárított a vendégek kapusa. A 30. percben Kniesz ügyesen vitte el a labdát Szebegyinszki mellett, a 16- oson belül a vizes füvön azonban megcsúszott a pettyes, így Kincses menteni tudott. Egy perc múlva Szieben és Kincses összeütközött Varga L. cseleinél, de a labda némi szerencsével szögletre perdült. A 34. percben Boros ravasz szögletét Varga L. az ötösről kapu mellé fejelte. A 40. percben formás szekszárdi akció révén Varga L. 16 méteres lövését védte a vendégek kapusa.
    Szünet után a 46. percben Boros vezette fel a labdát, átadásával Márkus kiugrott, 14 méteres lövése a tömörülő védőkről szögletre vágódott. Két perc múlva Boros 25 méteres szabadrúgását tolta léc fölé Szieben. Az 52. percben Kincses bal felső sarokra tartó hatalmas erejű szabadrúgását tenyerelte kapu fölé Hujber. Kitámadott a Csepel, időnként nagy nyomás nehezedett a Dózsa védelmére. A 75. percben gyors csepeli támadás végén Szebegyinszki 14 méteres lövését tenyerelte szögletre Hujber, majd a beívelt szögletet Stefanov fejelte a bal alsó sarokra, de a lilák portása a mezőnybe öklözte a labdát. A 85. percben Hujber a 16-oson kívülre futva lábbal mentett, szinte a lövés pillanatában Birkás elől.
    A mérkőzés előtt a város fölött átvonult esőzóna jóvoltából csúszóssá vált gyepszőnyegen negyedórás váltakozó, a két 16-os között hullámzó mezőnyjáték után a Dózsa vette át az irányítást. A hazaiak kezdeményeztek többet, helyzetük is akadt, de a kapujuk előterét gyakorta középpályásokkal is megszállt csepeli védelem szorosan zárt, jól rombolt. Mezőnyfölényt harcolt ki a lila-fehér gárda, ám erejéből szünetig csak nyolc szögletre futotta. A vendégcsapat ebben a játékrészben egyetlen kapuralövéssel sem próbálkozott.
    Fordulás után kiegyenlítődött a küzdelem, fokozatosan feljött a fővárosi gárda. Hatvanöt perc után az önmaga által diktált tempótól elfáradt szekszárdiak visszaestek. így izgalmas volt a hajrá, ekkor a hazai védelemre hárult időnként nagy nyomás. A találkozó összképe alapján a döntetlen igazságosnak mondható. Jók: Gracza, Lauer, Márkus, Boros, Nagyfalusi, illetve Gálhidi, Szabó, Szieben, Pintér.

    Forrás: Tolna Megyei Népújság, 1987-05-04