magyarfutball.hu

Nyíregyházi VSSC - Szekszárdi Dózsa SE 2 : 3 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2018.01.27, 09:16
    Vert helyzetből fordított a Dózsa
    Szekszárd-Nyíregyháza 3-2 (0-2)
    Nyíregyháza, 3000 néző. V: Varga J.
    Szekszárdi Dózsa: Hujber - Nagyfalusi, Varga F., Gracza, Lauer - Kniesz (Vető a 66,. percben), Weitner II., Márkus, Boros - Varga L., Szirják (Pilisi a 66. percben). Edző: Teszler Vendel.
    Nyíregyházi VSSC: Tóth - Boda, Drobni, Szikszai - Ács, Huszák (Hidegh a 79. percben), Szobonya, Buzsik (Gere a 65. percben) - Váczi, Magyar, Csehi. Edző: Tóth János.
    Az orkán erejű szél az első félidőben a hazaiakat támogatta. A13. percben Szikszai 35 méteres lövése, majd két perccel később Váczi bal oldali ravasz szögleténél kerülte el a labda a felső lécet. A 17. percben Boda hatalmas partdobása után Magyar közeli fejesét Hujber biztos kézzel hárította. Egy perccel később ismét Boda tértölelő partdobása okozott gondot, a bedobott labdát Huszák fejjel megcsúsztatta, Csehi hat méterről a bal sarokba fejelte. 0-1. A 25. percben Márkus 35 méteres szabadrúgása jelentette a Dózsa első kapura lövését. Három perc múlva Boros remekül hozta helyzetbe Szirjákot, de a csatár a 16-oson belül hosszan szöktette magát. A 30. percben Huszák ívelt szabadrúgást középre, a tétovázó védők között Csehi második gólját szerezte. 0-2. A 37. percben Márkus beadását Tóth mentette a berobbanó Kniesz elől. Szünet után az 50. percben Csehi lefutotta Varga F.-et, a kapujából kiinduló Hujber a lövés pillanatában lábbal mentett szögletre. Az 59 percben Weitner II. remek átadásából Varga L. 16 méterről a bal alsó sarokba vágta a labdát. 1 -2. A 68. percben Lauer középre lőtt labdáját a nyíregyházi védők elvétették, Vető rácsapott és 15 méterről a hosszú sarokba lőtte. 2-2. A 70. percbén Pilisi partdobásából Boros kapta a labdát, aki éles szögből, 10 méterről nagy erővel a léc alá bombázott. 3-2. A 79. percben hazai szögletrúgás után Boda 8 méteres fejesét védte jó érzékkel Hujber. Egy perccel később remek szekszárdi támadás végén Boros ugrott ki a védők közül, lövését Tóth kapus lábbal azonban menteni tudta. A mindvégig jó iramú mérkőzésen mindkét csapat kihasználta a szél nyújtotta támogatást. Amíg a hazaiak két pontrúgásból szerezték góljaikat, addig a vendégek remek akciók végén voltak eredményesek. A nyíregyháziak 2-0-as vezetése sem törte le a lila-fehéreket, a 90. percig határtalan lelkesedéssel küzdöttek és teljesen megérdemelt, nagyszerű győzelmet arattak. Jók: Boros, Varga F., Gracza, Márkus, illetve Boda, Csehi, Váczi.

    Forrás: Tolna Megyei Népújság, 1987-04-27