magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - MTK 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.28, 17:16
    Az FTC halfsorának akaratereje letörte az MTK nagyobb technikáját

    FTC MTK 2:1 (0:1) Üllöi-uti pálya. — 30.000 nézó. — Biró : Gerő Ferenc.
    FTC: Amsel— Takács I, Hungler II. — Fuhrmann, Müller, Blum— Héger, Steczovits, Sándor, Kohut, Tóth. —
    MTK : Remete— Mandl, Kocsis— Nadler, Kléber, Nyul II.—Senkey II, Molnár, Orth, Opata, Jeny.

    Az MTK kezd.
    kölcsönös tapogatódzások után Fuhrmann utnak indítja Hégert, de közben a bíró sípja offszeidet jelez. Steczovits—Héger összjátékából az előbbi leveszi Mandl lábáról a labdát és pompás lövését Remete védi. Orth ideális szöktetése Opata offszeidjén akadt el, majd a szabadrugásból Kocsis kap labdát, de Héger erélyes belemenéssel feldönti őt. Kocsis a fejét a földbe üti, de csakhamar talpraáll és már rugja a büntetőrugást. Orth pompás fejjátékával kitűnő helyzeteket készít elő partnereinek, de különösen Opata mindent ront. A 3. percben Orth kiadásával Jeny szökik, hátrahuzott labdáját Orth hatalmas erővel messze a kapu mellé lövi. Kitűnő MTK támadást Opata ismét offszeidjével akaszt meg, amikor Nyul I pontos szabadrugását Orth fejjel Molnár elé csusztat, de ez a kapu fölé lövi a labdát. Az MTK most némi fölénybe kerül, Orth elemében van és Jenyvel való összjátéka után ennek beadását fejjel kiemeli a keletkezett kavarodásból, majd kapásból nagy erővel a kapu fölé lő. Orth csodás fejpasszal tisztára játssza Opatát, de őt Takács I leszereli. A 14. percben Takács I kornerre szereli Opatát. Jeny ivelt labdáját Nádler a kapu mellé lövi. Az FTC rajtaütése nem sikerül, mert Kohut váratlan hátrahuzott lövését Remete biztosan fogja. A 18. percben Sándor kissé erős szöktetését Tóth Mandl elöl el akarja fogni, izgalmas finis közben Tóth rándulást szenved és ettől kezdve végig statisztálni kénytelen.
    Az FTC nagy hendikepje ellenére most következnek a mérkőzés legizgalmasabb percei. Jeny— Opata akcióját Hungler is csak nehezen védi, míg Kléber—Molnár—Orth villámgyors akciójából Orth oldalt fordul és lapos, éles lövése a kapuléc mellett süvít el. A következő percben már Sándor tör ki, Kohut átveszi tőle a labdát, de Kocsis idejében ment, Opata—Orth szép megértéssel dolgozzák előre magukat, amikor Blum hazaadással ment. Molnár kitörésből beadott labdáját Amsel pompásan lehúzza, a 25. percben pedig Senkey II beadását csak kiütéssel tudja parírozni. A 31. percben Orth fejesét a 15-ös vonal közelében Fuhrmann kézzel tartja fel. A szabadrugásból Orth kolosszális lövése a kapu felső sarka mellett süvít el. A következő perc meleg helyzetet hoz az FTC-nek. Orth szöktetéséből Molnár éles lövését Amsel védi ugyan, de Molnár belefut. Amsel a labdát kiejti, de az utolsó pillanatban sikerrel veszi mégis birtokába. A 33. percben Takács I szabadruását Mandl Kohut elé hibázza, akinek hosszú lövését Remete védi. Az FTC még egy sikertelen támadása után a 42. percben Orth és Jeny szép összjátékkal áttörik a zöld-fehér védelmet, Orth Hungler II mellett kifordul és a 16-os vonalról küldött, hatalmas lövése a felső kapufáról a gólba pattan. (0: 1).
    Az MTK vezet! Sikerül továbbra is frontban maradnia, azonban Molnár közvetlen felső sarok mellett süvítő lövésével végzi a félidőt.
    Helycsere után
    az FTC támadása nyitja meg a játékot, de Kocsis „haza\" ment. A kapurugásból Kléber Opatát szökteti, ennek átemelt labdáját Orth művészi volleylövéssel küldi Amsel kapujára, de ő helyén van. Az FTC sokáig nem jut szóhoz, Sándor érthetetlenül Kohuttal együtt a lesántult Tóthot favorizálja, akit Mandl könnyen sakkban tart. A játék most sokat veszít színéből. Sándor felesleges faultjai minduntalan megakasztják az FTC csatársorát. Opata—Jeny támadását elengedi a bíró, bár utóbbi legalább 3 méteres offszeidről indult, de beadása kapu mögött ér földet. A 9. percben Jeny ismét offszeidizü támadást vezet, amelyet Hungler II pompás beugrással szerel. Mandl hendsze komoly sanszhoz juttatja az FTC-t. Blum szabadrugását Sándor hátrafejeli és a teljes erővel befutó Kohut bombája közvetlenül a kapu mellett süvít el. Héger Steczovits és Sándor akciójából labdát kap, de Kocsis ment.
    A 14. percben Mülleren és Sándoron keresztül Kohut labdát kap, balra kitör és a 16-os vonalról küldött éles, sűrítő lövése Remete hálójában akad meg (1:1!)
    Az FTC-közönség extázisban van és biztatja csapatát, amelynek hatalmas erővel véghezvitt támadása kornert eredményez. Ennek elhárítása után Orth szép kiadásával Jeny fut le,
    Hungler II kornerre szereli őt. Jeny pontos sarokrugását Amsel lehuzza. A 20. percben Steczovits keresztülmegy Nyulon és Mandlon, de beadása elvész a középen. Erre ismét Jeny felel erélyes támadással, de lapos, éles lövését Amsel biztosan fogja.
    A 22. percben Takács I. Orth elől Amselnek adja hátra a labdát, a gyenge labdára Amsel kifut, viszont Opata rástartol, az őt feltartó Hungler II. mellett kiugrik és az akkor már magát a labdára vető Amselba rug. Amsel a földön marad, majd a kapu mellé viszik és mintegy három percig áll a játék. Amsel visszatértét hatalmas taps fogadja. A 26. percben Steczovits hendszet vét. Orth szabadrugását Jenyhez irányítja, akinek csavart lövése kapu mellé kerül.
    Az FTC fedezetsora lassankint teljesen akcióképtelenné teszi az MTK-t. Amilyen mértékben hanyatlik az MTK küzdeni vágyása, olyan mértékben tört elő az FTC-ből a győzelem vágya. Kohut, majd Steczovits sikertelen kitörései után a 36. percben Héger vezet veszélyes támadást, de a középen nem várja a labdát senki. Steczovits lendületes akciója kapu mellé küldött lövésével végződik.
    A 37. percben Nádler miatt megítélt szabadrugást Takács I. Kohuthoz irányítja, az átcsavarja a védelem fölött Hégerhez, aki kihasználja az MTK hátvédek tétovázását, befut és a labdát a felső sarokba helyezi (2: 1!).
    A gól után Molnár helyet cserél Nádlerrel és az MTK most be akarja hozni, amit elmulasztott, de már késő, mert az FTC taccsra rugásokkal védekezik. Jeny sikerrel dolgozza át magát az FTC védelmén, de beadása kapu mögé kerül, ugyanígy Kohut hasonló kitörése. Még Jeny egy beadása veszélyeztet, amely a felső lécet surolja, amikor a bíró — betudva az Amsel sérülése miatti 3 perces szünetet — a 48. percben lefujja a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1925. április 14.
     
  2. avatar: heimo